Zdjęcia Re-Voltowiczów & Voltopirów! ;)
ja nawet jak jestem z tatą na zakupach alkoholowych to pytają mnie o dowód 😉 stresuje się, jak gdzieś idę i dowodu nie biorę ze sobą, że mi nic nie sprzedadzą.. 😉
Hahaha ja mam to samo! Kurde, dowodu nie wzięłam, a jak mnie nie wpuszczą? 😂
xxmalinaxx masz włosy do pasa? Wyglądają bosko 🙂 Na studniówkę wiadomo makijaż musi być ale bez niego jak dla mnie wyglądasz dużo lepiej 🙂
Frania masz śliczną delikatna urodę 🙂 Bardzo pozytywne zdjęcia.
xxmalinaxx Bez makijażu duuuużo lepiej. Nie znając Ciebie, nie czytając wpisu, tylko patrząc na zdjęcie dawałam Ci w myślach 34 lata. Później patrzę - STUDNIÓWKA?????? Myślę - może taka dojrzała uroda, a potem patrzę na przepiękną dziewczynę w pociągu. Na Twoim miejscu postawiłabym na fluid, puder, kreskę i tusz. Jesteś zjawiskowa, nie psuj tego.
p.s. włosy masz genialne, fryzura studniówkowa zabiła ich urok.
sory, za szczerość, ale jak ktoś obiektywnie z boku Ci tego nie powie to będziesz za 10 lat patrzyła na swoje studniówkowe zdjęcia i astanawiała się co to za starsza pani siedzi przy Twoich koleżankach i kolegach z klasy. 😉
jak dla mnie to w innym makijażu Malina wyglądałaby bosko.
a ten make up... no niebieski podkreślił cienie pod oczami, buzia jest "płaska" nie widać rozswietlacza, bronzera czy różu i stąd taki "starczy" wygląd. w innym makijażu, inaczej zrobionym wyglądałaby równie ślicznie, świeżo i dziewczęco.
niekoniecznie zwalałabym na makijaż jako taki, prędzej na TEN makijaż 🙂
mnie dają zwyczajowo 10 -15 lat więcej. Zawsze. Wszyscy. fryzjerka po ścięciu włosów powiedziała mi komplement, że wyglądam teraz na tylko 32 lata. strzał w serce 😉
Isabelle, no właśnie to samo mówiłam, dla mnie ta krecha pod okiem ją wybrzydziła 🙁 (przepraszam za takie dosadne określenie). Według mnie ładniej by jej było w makijażu coś a'la Audrey Hepburn
Frania, czy Twoja kolezanka gra na perkusji? jak tak to chyba bylam z nią na jednym projekcie :P
malina, wg mnie również wyglądasz lepiej na zdjęciu bez makijażu. TEN makijaż Cię strasznie postarzył, spróbuj może coś delikatniejszegoo i ja bym nie chowała takich pięknych włosów 😉 Wiadomo, zrobisz jak będziesz chciała, w koncu najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła na swoim balu.
Eeeee młodziaszki! Wkładam palec do budki- ja również jestem nadal wypytywana o dowód.. Straszne były moje wyjścia w okresie braku dokumentów.
Ale mnie to tam cieszy! 😀
Piątka jeśli chodzi o wyglądanie "dziecięco".
Nawet w pełnym makijażu papierosów mi czasami nie chcą sprzedać.
Ćwierć wieku na karku, a jak nocą podjeżdżam samochodem na stacje benzynową to pewnie myślą, że patologia jakaś i pijany ojciec mnie wysłał po coś.
Z resztą to już trochę przesada jak widać, ze parkuję pod wejściem by mnie o dowód pytać, ale jednak... zapytają! 😉
Stare, bo jeszcze wigilijne zdjęcie z prezentami:
Mnie zabiły dzieciaki na kolonii, bo ciągle wypytywały czy aby na pewno nie jestem niepełnoletnia. Jakiś przytrzmany chłopaczek stwierdził nawet, że jestem córką mojego faceta 😉
A co ja poradzę, że na codzień wolę użyć kremu BB i tuszu do rzęs, bo w górach i do tego w pracy makijaż to było moje ostatnie zmartwienie 😀iabeł:
Pracuję teraz jako nauczyciel wf-u w gimbazie i nie raz zdarzyło się, że ktoś z rodziców wchodził do sali i pytał, gdzie jest nauczyciel jak ćwiczyłam razem z dziećmi. 🤣 Jeden z ojców stwierdził, że wyglądam na 15 lat, ale to już przesada. 🏇
infantil prześliczna jesteś 😍
jeeej, dziękuję 😡
Frania jakie cudowne wakacyjne zdjęcia! 😀
xxmalinaxx wow! Bez makijażu wyglądasz naprawdę super, ogromnie zazdroszczę takiej urody! I masz cudowne włosy 😍
Dziękuje dziewczyny! 🙂
Graba gra 😉
xxmalinaxx jak dla mnie też bez makijażu o wiele lepiej! 😉 Ja bym postawiła na coś bardzo delikatnego, patrząc na Twoją urodę 😉
Frania śliczny masz uśmiech, taki promienny 😉
nine miś genialny 😜
Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta moje zdjęcia z czasu czarnych włosów i dość mocnego makijażu oczu 😁 przychodzę tym razem z grzywką, czerwienią na głowie i zupełnie innym makijażem 😉
Dla przypomnienia:
coś koło maja 2012r:

w międzyczasie - wakacje 2013r:

i aktualnie:

lepiej? 👀
Super! 🙂 Rudy pięknie z Twoim typem urody współgra, makijaż także na plus 🙂
breakawayy, masz chyba taki typ urody jak ja, pani zima tak zwana. Wszelkie zimne brązy będą chyba też pasować. I o wiele lepiej jak masz delikatny makijaż oczu🙂
z racji tego, że na każdym zdjęciu jakie miałam zrobione ostatnio, strzelałam piorunami i wszędzie wyglądałam na wredną i mega wku*wioną postanowiłam pobawić się nową lampą współlokatorki 😀 😁

tu akurat szaleństwo makijażowe :O cienie te sprawy, najbardziej extreme w moim wykonaniu.
JARA , nada dziękuję bardzo 😉 jednak warto było posłuchać mądrzejszych 😜
Thymos fajnie wiedzieć, nie słyszałam o czymś takim 😀 ogólnie słyszę od ludzi, że z tym kolorem i grzywą mam dużo cieplejszą i bardziej wesołą twarz 😉
exploited wcale nie wyglądasz jakbyś miała strzelać piorunami! nie ściągaj z twarzy tego uśmiechu, bo tak wyglądasz baardzo niewinnie i sympatycznie 🙂
Piąteczka wszystkim, którym dają dużo mniej lat niż mają w dowodzie. Ja mam to na co dzień 😉 A teraz gdy śmigam z brzuszkiem to już w ogóle starsze Panie taksują mnie gardzącym wzrokiem 😉 A ja już żona i pani magister no! 😎 W każdym razie - stylizacja na imprezę z lat 20'
breakaway - duuużo fajniej w obecnej fryzurce, kolorze i makijażu 🙂
Dziewczyny, próbowałam odpisać wszystkim po kolei, ale to chyba bez sensu, więc napiszę zbiorowo.
Ogółem dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej urody, ja sama nie uważam siebie za "śliczną", niemniej miło usłyszeć, że być może się mylę :kwiatek:
Co do włosów i makijażu - są okazje, kiedy bez makijażu bym nie poszła, a tym bardziej rozpuszczonych włosów na bal bym nie zabrała. Po prostu nie wypada! 🙂 Na studniówce słyszałam wiele miłych słów o tym, że dobrze wyglądam, więc chyba nie postarzyłam się aż tak strasznie 😁 Ja mam zboczenie do wieczorowych strojów i wysokich fryzur, lubię się tak stylizować. Co do makijażu, na co dzień w takim nie chodzę. Zarzut trafny padł od którejś z Was, że nie używam różu ani nic podobnego. Owszem, to jest słuszne - tyle, że ja nienawidzę różu i staram się go używać jak najmniej, a na zdjęciu z lampą błyskową wychodzi to tak, że w ogóle to nie widać. Oczy miałam pod kolor sukienki - aparat również tutaj przekłamał kolory 😉
Na co dzień chodzę z samym tuszem i kreską, w wiejących radośnie włosach, więc chyba gdybym Was spotkała na ulicy, nie uciekłybyście z krzykiem 😉
Muchozol 😡 dziękuję :kwiatek:. Mi się jednak wydaje, że w ciuchach stajennych, wyglądam po prostu swojsko 😁
Idrilla miło mi to czytać 😉
Odnośnie pytania o dowód: mnie zawsze pytają w sklepach typu Biedronka, Tesco. Chociaż ja jestem jeszcze dość 'młodym' przypadkiem, bo 21 (matko, rocznikowo 22... 😲) mi stuknęło 😉.
Zawsze kupując alkohol, spokojnie pakuję sobie zakupy, widząc kątem oka, że Pani w kasie przygląda się i myśli, czy o ten dowód spytać. Wtedy ubieram 'uśmiech nr 5', wyciągam dowodzik i mówię 'jak miło być młodszym'. Miny zwykle mają prześwietne 😎
breakawayy zdecydowanie lepiej w rudym 😉 I strasznie mi jedna moją znajomą przypominasz 🙂
Co do dowodów, to ja się ostatnio nieziemsko ucieszyłam gdy zostałam zapytana o dowód. Zwłaszcza po moim sylwestrze, którego spędziłam w gronie dość nowych znajomych i każdy, bez wyjątku, uplasował mnie w przedziale wiekowym 24-30 (w maju skończę 21) :P
Ja już ostatnio się gdzieś pochwaliłam, że mi nie chcą sprzedwać zdrapek lotto bez dowodu, a 18-tkę miałam dobre 5 lat temu. :P

:o w życiu bym nie powiedziała... po tych zdjęciach wyglądasz na sporo młodszą 😉
trafiłam na jakiegoś starocia
breakawayy, ale żeby aż mniej niż 18-cie? Żeby nie było, nie przeszkadza mi to, wręcz się cieszę.
Jeszcze mam takie, z lata z makijażem troszkę większym niż ten stajenny.

Na mniej niż 18 to nie, ale na 23 mi nie wyglądasz 🙂 po zdjęciach stajennych dałabym Ci tak koło 19, po tych z makijażem już może więcej 😉
emptyline, nie wierzę, cały czas byłam przekonana, że masz koło 16 lat, a tu się okazuje, że nawet starsza ode mnie jesteś 😡 😂
emptyline - ja zawsze po Twoich zdjęciach myślałam, że masz jakieś góra 17 lat 😀