Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
19 listopada 2013 09:50
Ala_WR szukam takiego rozwiązania na 3 miesiące, do marca maks.
Szukam dobrodusznej osoby, której kiedyś będę mogła się odwdzięczyć.
Taka "mała" przysługa  🙂
Kto normalny zdecyduje sie na "małą przysługe" dla kogoś obcego??  😲
Nie wspominając o tym, że trzeba zorganizować paszę, ściółkę , sprzątać - to wszystko za darmo, w ramach "przysługi"? Prąd i woda również?  😲
Na 3 miesiące można konia do jakiejś taniej stajni "na zadupiu" postawići tyle (np. zielona_stajnia świadczy takie usługi)... ale za darmo - niby z jakiej racji?  🤔
desire   Druhu nieoceniony...
19 listopada 2013 09:56
to ja mam konia w pensjonacie i i tak obornik z wszystkich boksów wyrzucam, och głupia ja, a wystarczyło poprosić o 'taką "małą" przysługę'...  😵
19 listopada 2013 09:57
Chcę stajnię na zadupiu, właściwie już prawie taką znalazłam, tylko kwestia dogadania z właścicielem.
Dlaczego za darmo? Siano, słomę, i paszę załatwiam sama. Boksy czyszczę sama. Wypuszczam konia na padok i sprowadzam go sama lub proszę o to bliską mi osobę.
Ale nie będę się tłumaczyć  🙄

Koniec  🚫
Nie wiem, jak można zrobić błąd w nazwie sprzętu, który ma nawet napis na sobie. Ile razy widziałam ogłoszenie Verdeus albo Escadron ... Estragonu za to nigdy 😀

A od estragonu, do estrogenu tylko chwila nieuwagi...  🤣
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
19 listopada 2013 09:58
Jak ludzie nie wstydzą wystawić takie ogłoszenie z takimi zdjęciami  🤬
[url=http://tablica.pl/oferta/sprzedam-hucula-kobylke-ID49Dwx.html#0d97c91504]http://tablica.pl/oferta/sprzedam-hucula-kobylke-ID49Dwx.html#0d97c91504[/url]
19 listopada 2013 10:00
Jak ludzie nie wstydzą wystawić takie ogłoszenie z takimi zdjęciami  🤬
[url=http://tablica.pl/oferta/sprzedam-hucula-kobylke-ID49Dwx.html#0d97c91504]http://tablica.pl/oferta/sprzedam-hucula-kobylke-ID49Dwx.html#0d97c91504[/url]

i jeszcze w opisie: (...) zadbana (...)
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
19 listopada 2013 10:06
Nigdy nie zrozumie takich ludzi.
Cookie, rozgryzłaś! .... to taki zatajniaczony sposób na nielegalny handel lekami hormonalnymi!

strzemionko, - nieźle 😉)) oferujesz okazję życia - ktos będzie przez kilka mieś. utrzymywał i dbał ci o konia (poza paszą itd..., karmienie, wyprowadzanie i wyrzucanie gnoju (a zabierzesz go też potem?)- to nie jest cała opieka i praca) a za to "ewentualnie pojedyncze jazdy". kto by nie skorzystał??
19 listopada 2013 11:16
horse_art znowu masz do mnie jakiś problem? W wątku o promocjach skomentowałaś moje niepoprawne sformułowanie zdania, bo to chyba było do mnie...
To nie jest żadna okazja życia... Ja szukam tylko dachu nad głową dla koni, boksu... A wszystko inne załatwiam sama, i wszystko inne przy koniach robię sama.
Dany właściciel stajni nie będzie zajmował się ani przez chwilę moimi końmi.
Po co kontynuować dyskusję? W poprzednim poście chciałam ją zakończyć - na prawdę nie ma sensu jej dłużej ciągnąć.
I bardzo o to proszę  🙄

iwona9208 dużo jest takich ogłoszeń, w których na zdjęciach możemy zobaczyć ubrudzone po brzuchy konie.
Jeśli wystawia się coś na aukcji, w ogłoszeniu to chyba powinno się przedstawić przedmiot/zwierzę/samochód w jak najlepszym świetle?
Czasem też pojawiają się ogłoszenia o sprzedaży sprzętu jeździeckiego - całkowicie brudne czapraki, ubłocone ochraniacze, szczotki z końskimi włosami...
Ja bym np. nie kupiła czapraka, który na zdjęciu jest brudny, mimo tego, że później użytkownik doda zdjęcie czystego.
Bo chyba lepiej by było wstrzymać się z wystawieniem czegoś i najpierw to wyprać/wyczyścić niż wstawić brudne?
strzemionko z czystej ciekawości  - jak zamierzasz utylizować obornik? pytam bo sama miałam z tym problem
Wodę będziesz z domu wozić? Prąd Ci niepotrzebny (światło)... (?)
19 listopada 2013 11:32
_Gaga jeśli ktoś ma swoje konie to na pewno musi mieć miejsce na obornik  😉 lub zna osoby, które w umówionych terminach te nieczystości zabierają.
Co do wody i prądu nie przesadzajmy. To nie są jakieś ogromne koszta, które oczywiście zwrócę właścicielowi  😉
strzemionko, przepraszam, cię ..ale to jedno z najbardziej "nietypowych" ogłoszeń jakie się tu pojawiło....  a wyjaśnienia są jeszcze bardziej niewiarygodne 😉

a w tam tym wątku - oczywiście, do ciebie. nikt nigdy nie zwrócił ci na nic uwagi, że tak emocjonalnie podchodzisz i rozpamiętujesz?
19 listopada 2013 11:51
horse_art[b][/b] co do wątku o promocjach i wyprzedażach, bo w tym wątku nie mam już nic do dodania, moje ogłoszenie niech zostanie dla Ciebie niewyjaśnione, a wyjaśnienia co do niego niech będą jeszcze bardziej niewiarygodne...   😀  Na prawdę, nie chcę zbędnych dyskusji bo nic one nie wnoszą.

Nie rozumiem co rozpamiętuje w tamtym wątku? Emocjonalnie podchodzę do czego? Chodzi Ci o tekst o to, że chcę być ceniona za uczciwość?  🤔

Napisałam co czułam, bo poczułam się dziwnie, jak ktoś na moją propozycję sprzedaży polarowej derki odpowiedział tak a nie inaczej. Bo nie jedną rzecz już sprzedałam przez internet i nikt zastrzeżeń nie miał...

Więc nie rozumiem skąd Twoje poruszenie i co ono ma na celu  😉
strzemionko - część z nas ma własne stajnie i stąd wiemy że to się nie da tak jak chcesz. Ja osobiście, pomijając fakt że konie mam u siebie, to nie chciałabym trzymać koni u kogoś kto nie będzie się nimi interesował, takie podejście może być bardzo kosztowne. Na przykład jak konie są na padoku i zaczyna lać deszcz, ktoś te konie musi ściągnąć, Ty możesz nawet nie wiedzieć że tam gdzie masz konie to akurat jest oberwanie chmury, i co właściciel ma zostawić konie na deszczu? Każdy normalny człowiek weźmie i ściągnie konie do stajni, ale to jest już praca tej osoby, z jakiej racji ma robić to charytatywnie? Bo tak powinno się zrobić?
strzemionko, nie chodziło co tam napisałaś tylko jak 😉 o formę, nie o treść 😉 zaśmiałam się z tej formy - a ty podchodzisz emocjonalnie do zwróconej ci uwagi (nie chodziło mi o sprawę - waszą tam rozmowę 😉 ) rozumiesz? ale to już off...
a tu nie tylko ja (czy masz reszte osób poblokowanych i nie widzisz?) uważam, że twoje ogłoszenie jest "dziwne"-dlaczego piszesz do mnie ? 😉

ja też miałam, mam konie za koszta - ale pomagam przy wszystkich, jeżdżę itd - oni robia prace dla mnie, ja dla nich. to troche inny układ niż proponujesz...
do nas też się zgłosił kolega "moge wstawić do was konia? dam na siano - je poł kostki na dzień pewnie, a przecież nie ma ma przy nim roboty ani kosztów więcej" - i tyle. gospodarze też go wysmiali....
Niespełna 2 letnia klaczka zaźrebiona  🙇
http://tablica.pl/oferta/kuc-kucyk-klacz-ID47fmT.html#c15a25724e
19 listopada 2013 12:15
horse_art nie uważam, aby była ona za bardzo emocjonalna ale ok  😉

Nie piszę konkretnie do Ciebie, zdaję sobię sprawę, że sporo osób na tym forum ma własne stajnie i prowadzi pensjonat.
I w żadnym wypadku nie uważam, że zgadzając się na taki układ, należy to robić charytatywnie do kiedy ktoś chce...
Masz konie za koszta to chyba wiesz jak jest. I też chodziło mi o układ taki jak piszesz - pomaganie przy wszystkich koniach, nie tylko przy moich.

Miałam się nie tłumaczyć, a jednak... Mam jakiś kilometr od swojego domu starszego pana, który ma dużą łąke, parę boksów i jednego kuca, którego kiedyś kupił dla wnuczka. Wnuczek szybko się konisiem znudził, a dziadek z sentymentu do zwierzaka postanowił go nie sprzedawać. I tak sobie koniś dobre 3 lata żyje u pana.
Ale pan z roku na rok jest coraz słabszy, mieszka sam z równie schorowaną żoną - sprzątanie boksów, czyszczenie konia bardzo go męczy.
Dlatego chcę mu w pewnym sensie pomóc, ale oczekuję pomocy również z jego strony - ja wstawiam do niego 2 swoje konie, dbam o nie, robię wszystko wiadomo, i w zamian za to, że on pozwoli mi na trzymanie ich u siebie, ja zajmuję się również jego koniem.
Dzisiaj idę mu zaproponować taki układ, choć gdyby to nie wypaliło to już dałam ogłoszenie w internecie. I tyle  😉

Huzar stronę temu pojawiło się już to ogłoszenie  🙂
strzemionko, no.. taki układ jest oczywiście ok 😉  ja jeszcze obwożę wszelkie "wnuczki" gospodarzy gdy w odwiedziny przyjadą gdy jestem.
ale w ogłoszeniu (i wyjaśnieniach) stało troche inaczej - stąd kontrowersje
19 listopada 2013 12:31
horse_art bo to ogłoszenie jest tylko po to żeby było tak na prawdę...  😡
Jak facet się zgodzi - super, jak nie, płakać nie będę, aczkolwiek szkoda patrzeć na zdrowego, 7 letniego kuca, który mógłby się trochę poruszać a nie tylko stać i jeść.
Jeśli nie znajdę tej stajni teraz, powiedzmy do końca grudnia, to przetrzymam konie w tej stajni, w której są obecnie. Stracę nerwów w kontaktach z właścicielką ale w marcu wyjdę na swoje i zobaczę, że się opłaciło  😉
strzemionko, rzecz w tym, że to jak sformułowałaś ogłoszenie sugeruje, że czytelnik ogłoszenia ma wrażenie, że ma do czynienia z osobą... bucowatą. I bez pojęcia.
Gdybyś napisała coś takiego: w okolicach X poszukuję dobrej duszy, która jak najtaniej przygarnie do stajni 2 duże konie na okres zimy. Ze swojej strony oferuję dużo pomocy - pracy, mogę użyczać własnych koni, będę ponosić koszta utrzymania, organizować paszę. Mogę odwdzięczyć się jakoś w przyszłości, ale koniecznie potrzebuję jak najtaniej - nikt by się specjalnie nie dziwił. Proszenie o przysługę i STAWIANIE warunków nie chodzą ze sobą w parze.
19 listopada 2013 12:47
halo masz rację. Być może ogłoszenie jest w złym tonie, ja jednak nie widzę nic tragicznego w tym co napisałam.
Fakt, mogłam dodać, że pomogę przy innych koniach. Ale zamiast tego napisałam, że użyczę swoje konie do jazdy innym. I nie byłaby to moim zdaniem bardzo zła propozycja.

🚫 Dodałam również ogłoszenie dzierżawy, mam nadzieję, że nie jest ono zaskakujące i nie trafi ono do wątku nietypowych i zaskakujących ogłoszeń ale dla pewności podaję linka: http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/21782?kategoria=4 i proszę o poprawę błędów i ocenę  🙄

Uważam, że na prawdę warto zakończyć temat i zająć się wstawianiem linków innych dziwnych ogłoszeń.

Ja przed chwilą na facebooku znalazłam ogłoszenie dziewczyny, która wystawiła sprzęt jeździecki bo... zbiera pieniądze na konia...
A z resztą zobaczcie sami:

(imię i nazwisko dziewczyny) ----> Sprzęt Jeździecki
Nadal aktualne niektore rzeczy, ceny do negocjacji zbieram na konia!!
*czaprak bialy
*wedzidla
*bryczesy
*popreg 135 cm
*owijki

Oczywiście nie osądzam od razu, że jest be, bo równie dobrze może zbierać pieniądze nie na kupno konia ale np. na operację dla konia.
Ale wydaje mi się, że było by to uwzględnione w ogłoszeniu.
strzemionko widziałam to ogłoszenie i pamiętam jak jeszcze z miesiąc temu ta sama dziewczyna zbierała pieniądze dla koni ze stajni, która miała kłopoty finansowe. Może myśli, że jak tak napisze to szybciej ktoś kupi od niej te rzeczy?
19 listopada 2013 12:56
Ale nie wiadomo, czy stajnia na prawdę miała kłopoty finansowe, czy dziewczyna jest aż tak zdesperowana, że wstawia takie ogłoszenie?  🤔
a teraz tak poważnie bez czepiania się czyiś ogłoszeń, gdy czepiają sie o własne 😉

nie ogłoszenie, ale linkuje profil. myśle, że to chyba tego "przystojnego koniarza szukającego partnerki" - z ogloszeń na portalach.

pisze do mnie od dłuższego czasu, łamaną polszczyzną, zagaduje, że che poznać koniarzy, podaje nr żeby "esemeska napisać". ignoruje, wiec po kilku tyg znów...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100003838186792
poznajecie? też macie takie "ogłoszenia"? nie kojarzę go z żadnej grupy, nie mam w znajomych (ani realnych wspólnych), żadnej transakcji nie prowadziłam...
Facella   Dawna re-volto wróć!
19 listopada 2013 16:29
Zablokuj i po problemie  🙄
zablokowałam, jasne - tylko zastanawiam się, czy ten sam - zakres "reklamy" rozszerzył 😉

a tu kolejny hicior designerski HKM 🙂
http://tiny.pl/q75ps
19 listopada 2013 16:39
http://www.amigo-konie.pl/95h-hkm-bryczesy-bawelniane-z-krotkim-silikownowym-lejem-bialo-bordowe-damskie.html  🤔
na miniaturce wygląda jak mięso...
a w powiększeniu jak zakrwawione...
ja bym nigdy czegoś takiego na siebie nie założyła, nawet jako dres do sprzątania koło domu  😲
na hallowen 😀
horse art i smska nie napisałaś?! 🙂🙂 Masz profil na fb publiczny, czy poblokowany dla obcych? Zablokuj co się da, unikniesz takich syt. Może gość Cię kojarzy z "realu"? W każdym razie uważaj na siebie 😉 
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się