To ja dzisiaj wyjątkowo po polsku, ogórkowa 🙂
Ooo, to już wiem, co będzie jutro. Mam przecier ogórkowy od babci 🙂😉 U mnie dziś smazony makaron chiński z wołowiną i orientalną mieszanką warzyw 🙂
U mnie dzisiaj kapuśniak, a jutro będzie lasagne 😀
Kurczak z pieczarkami i porem, doprawiony "odkryciem" ostatniego czasu - solą morską z ziołami. Mniam 🙂
Ja szukam czegoś na obiad dlam ojego chłopa, bo ja to standardowo ryż, kurczak i warzywa. Wczoraj miał kurczaka po seczuańsku, a dziś? Nie mam pomysłu. Na pewno nie żadna zupa i nic z piekarnika (bo nie umiem go odpalać /gazowy/) 😁
Coś ogólnodostępnego w sklepie, tzn składniki 🙁
JARA a lubi na słodko ? Wczoraj z TŻtem robiliśmy kurczaka z bananem, pomarańczą, mlekiem kokosowym i kus kusem 🙂 Dietetycznie też wychodzi, więc i dla Ciebie by był obiad 🙂
JARA, spaghetti. Szybko i prosto.
Na słodko nie lubi, chociaż jak zrobię kurczaka w sosie słodko-kwaśnym to zje i mówi, że dobre 😁 Więc albo lubi i ściemnia albo nie lubi i mi tego nie powie żeby nie było mi przykro.
A spagetti mieliśmy w piątek. Jak nic nie wymyślę to chyba placki ziemniaczane zrobię, ale co to za obiad. Może do tego sos jakiś (zna ktoś przepis? 😁 )
Na słodko nie lubi, chociaż jak zrobię kurczaka w sosie słodko-kwaśnym to zje i mówi, że dobre 😁 Więc albo lubi i ściemnia albo nie lubi i mi tego nie powie żeby nie było mi przykro.
A spagetti mieliśmy w piątek. Jak nic nie wymyślę to chyba placki ziemniaczane zrobię, ale co to za obiad. Może do tego sos jakiś (zna ktoś przepis? 😁 )
Placki ziemniaczane plus:
puszka pomidorów, papryka w kostkę, dobra kiełbaska, puszka fasoli albo co kto lubi, przyprawy i jeśli się taki sosik przez 30min podgotuje to jest zjadliwe, a nawet smaczne 😉
no i cebula.
Ja dziś sobie robię dzień dziecka, pogoda za oknem jakoś nie zachęca mnie do robienia czegokolwiek więc na obiad zamówiłam sushi 😀
JARA, sos: trochę mięsa gulaszowego obsmażyć i zacząć dusić. Dodać paprykę, cebulę, ogórka kiszonego, ziele angielskie, liść laurowy. Można zaprawić mąką na koniec ja wolę delikatniej z jogurtem.
Na szybko jeszcze: kotlety z piersi kurczaka, schabowy, kasza i gulasz, zupa?
Kurczak curry, makaron z sosem serowym?
W takim razie placki zrobię jutro, bo mam w zamrażarce mięso na gulasz, a przepis Bery wygląda fantastycznie!
zen, podaj proszę przepis, brzmi super! 🙂
JARA, ten sam gulasz zamiast z tłustym plackiem możesz zjeść sama z jakąś kaszą 😉
Kotlety z kaszy jaglanej które rozleciały się podczas smażenia i sos pieczarkowy 😉
Dziś na samotny obiad warzywne kotleciki z Rossmanna w czosnkowym jogurcie i wiaderko buraczków. Mam fazę na buraczki.
Makaron jaki lubisz. W smietanie rozpuszczasz ser jaki lubicie, ja robie z lazura plesniowego, mieszam z ugotowanym makaronem, danie w 10 min, na upartego w jednym garnku sie robi 😁 mozna posypac swieza natka pietruszki.
A curry troche bardziej upierdliwe, na patelni grzejesz oliwe, ziarna gorczycy, czosnek, curry, przyprawe garam masala i chyba kolendre, potem dwie lub jedna cebule pokrojona, potem dodajesz doprawione mieso pokrojone w kostke (ja sypie sola i curry, tak, znowu curry), dodaje puszke pomidorow i mleko kokosowe.
Ja dziś święto, więc gotowany kurczaczek, kalafior marchew i ziemniak, ugotowane, zaprawione śmietaną i wyszło jak mega gęsta kalafiorowa 😀
Ja mam odgrzewane na parze, z zamrażalnika, pierogi z kapustą, i do tego parowany brokuł🙂
uwielbiam taki zestaw 🙂
Jak wychodziłam wczoraj z pracy to okazało się, że będziemy mieli jeszcze gościa na obiedzie. Kupiłam więc po drodze mięso wołowe i zrobiłam gulasz z papryką, cukinią, selerem naciowym i cebulką. Do ziemniaków. Wyszło mi bardzo słone, więc na szybko zrobiłam sos pomidorowo-czosnkowy i dodałam. Przestało być słone. Mój facet powiedział, że najlepiej na świecie gotuje 😂 więc albo siebie nie doceniam, albo bardzo kłamie 😁 😉
A dziś dorobię plack ziemniaczane, może uda mi się kupić gdzieś jeszcze cukinię. Moja mama zrobiła niedawno placki ziemniaczane z dynią i cukinią i były obłędne!
U mnie pomidorowa , zamiast makaronu mięso ze skrzydełek 😉
u mnie kalafiorowa drugi dzień 🙂 oczywiście dzis drugi raz gotowana 😎
Dziewczyny nie mam pomysłów co robić na obiad..musi być coś żeby i 10 miesięczny maluch zjadł 🙂
Filet z kurczaka zapieczony z pieczarkami i serem żółtym, smażone ziemniaczki, lampka wina czerwonego 🙂
Zupa kalafiorowa i ruskie od mamy 💘
Sobotni obiad Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem zapiekane z sosem beszamelowym i serem spałaszowane w restauracji 😍 Pycha, mnie takie dobre by nie wyszło 💘
A na niedzielny obiad ziemniaki z koperkiem i masełkiem i panierowana pierś z indyka 🍴