SIODŁA

strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
07 listopada 2013 10:19
http://konik.com.pl/bussesiodlostatusdres

co myślicie o tym siodle? ma ktoś takie?  😀
Gdyby nie to że szukam siodła z możliwością wymiany łęków to już było by moje to siodło.
przepraszam za OT ale kiedyś jeździłam w bardzo wygodnym siodle i teraz chciałabym sobie kupić takie same, tylko nie wiem co to za model ani firma
czy ktoś kiedyś widział lub wie co to za siodło :
http://alegratka.pl/ogloszenie/sprzedam-gniadosrokata-klacz-22384342.html?h=713bb9820dee4155
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
15 listopada 2013 08:04
Demonek449 to Twoje ogłoszenie??
ogłoszenie nie moje, ale na zdjęciu w tym ogłoszeniu jest to siodło którego poszukuje
Na moje oko to daw-mag.
Daw Mag Hubert lub wszechstronny pleszew.
Pytałam w wątku o dopasowaniu, ale ten jest bardziej odpowiedni - ma ktoś może zdjęcia siodła wszechstronnego HB contact?

Chciałabym skokowe, ale niestety kolana nie pozwalają na jazdę w krótkich strzemionach. Ktoś ma może podobny problem i może powiedzieć jak się spisuje skokówka? Niestety siodeł testowych nie mają.
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
20 listopada 2013 21:12
ja powinnam miec ciete obydwa kolana ale w skokowce daje rade😉
ChingisChan   Always a step ahead! :)
22 listopada 2013 20:55
A ja mam takie pytanie. Czy 0,5 cala w siedzisku robi taka ogromna roznice? Znalazłam sobie ujezdzeniowke w internecie na pozor idealna dla mnie. klik kiedy spytałam sie trenerki czy sie zmieszcze w ogóle w 16 (bo obecnie jeżdżę w za dużym 17,5) to stwierdziła, ze powinnam szukać 16,5. Ale siodlo z powyższego linka tak mnie kusi bo lek ma pasujacy, cena niezwykle kusząca, tybinka tez dla mnie no i znam ta skórę- która tez jest bardzo przyzwoita. Warto myśleć o zamówieniu siodla na próbę czy dać sobie spokój?
Szesnastka szesnastce nierówna 😉. Na pewno warto spróbować.
ChingisChan ja bym zamówiła na próbę za kaucją albo coś w tym stylu, bo obecnie jeżdżę w 16" i na mnie jest idealne, ale jak wsiadła moja przyjaciółka która też jeździ w 16", to okazało się że moje siodło jest na nią minimalnie za wąskie..  Także dobrze ankers napisała, a szkoda się męczyć potem z oddawaniem jak coś będzie nie tak 🙂 A w ogóle to zanim kupiłam 16" jeździłam w zaniżonym 17,5 które też było na mnie dobre, także z tymi calami to kosmos jakis jest  🙄
22 listopada 2013 21:50
Męczy mnie to siodło już prawie miesiąc i darować sobie nie mogę tego rozmiaru. Poczekam jeszcze na odpowiedź od właściciela Allesiodła i może pomęczę tatę. 🙂 Chociaż jak z tym będzie zamieszanie to drugiego już tak chętnie nie zamówią 😁.
Poproś żeby zmierzyli Ci dł i szer siedziska, chyba że już do nich o to napisałaś  😀
22 listopada 2013 22:07
O to też do nich napisałam 🙂. Mimo, że siodło obecne też mam z Jorge Canaves to teoretycznie mogę sobie na oko porównać.
Ostatnio w pracy mierzyłam dawmagowskiego Huberta - rozm. 17" i 17,5". Różnice były minimalne, albo wręcz ich w ogóle nie było.
http://www.gnl.pl/siodlo-skokowe-eric-thomas-terry.html

wie ktoś coś o tym siodle? Ma ktoś?
Czy może ktoś wyrazić jakieś opinie o Stubben Scandica, wszechstronne o profilu skokowym zdaje się. Jak wypadają łęki w Stubbenach? W jaki rozmiar celowa dla szerokiego konia?
Eh, te siodła.... Poszukuję jakiegoś wszechstronnego siodła, najlepiej do dwóch tysięcy dla swojego młodziaka. Macie coś godne polecenia co dobrze trzyma łydkę, jest wygodne, wytrzymałe?

Edit: Powiększył mi się portfel  🏇
Przepraszam, że post pod postem.
Miał ktoś może siodło firmy Tekna? Może coś o nich słyszeliście?
Potrzebuję pomocy przy rozmiarze łęku Stubbenów  :kwiatek:
Potrzebuję siodła Stubben Edelweiss z łękiem w rozmiarze XW (lub W). Z tego co się orientuję, to oznaczenia z tej rozmiarówce są N, NM, M, MW, W i XW.
W ogłoszeniach znalazłam właśnie Edelweissa, tylko, że z łękiem w rozmiarze B  😲 I teraz moje pytanie: jak ma się ten rozmiar B, do rozmiarówki N-XW  🤔
CIACH
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] ogloszenie w niewlasciwym miejscu podczas trwania ostrzezenia za TO SAMO. wczesniej rowniez ostrzezenia. proponuje jednak zapoznac sie z regulaminem forum.
Eh, te siodła.... Poszukuję jakiegoś wszechstronnego siodła, najlepiej do dwóch tysięcy dla swojego młodziaka. Macie coś godne polecenia co dobrze trzyma łydkę, jest wygodne, wytrzymałe?

Edit: Powiększył mi się portfel  🏇

Poleciłabym daw mag hubert, siodło ponadczasowe, wygodne jak dla mnie solidne, można zawsze je rozszerzć u przedstawiciela jak konik sie rozrośnie (koleżankce tak zrobili z M do L)
olga96 - dzięki, ale to nie jest siodło dla mnie. Jakoś mi nie pasuje. W ostateczności jak już je wezmę 🙂
A nikt nie wie nic o siodłach TEKNA?
http://www.sprzetjezdziecki.com/tekna-siodlo-ogolnouzytkowe-smooth-line-wymiennym-lekiem-p-5135.html
Czy wie ktoś gdzie można kupić gapę? Nie taką kucykową tylko dla dużego konia, lub kto wykonuje takie na zamówienie?  👀
zkonmiprzezzycie   Jeździec klasy Grand Prrrr...:)
17 grudnia 2013 08:05
Ze Stubbenów polecam Stubben Siegfried MF SPEZIEL  😍
Właśnie szukam szerszego bo mi się kobyła rozrosła  😵
Czy ktoś miał może do czynienia z naprawą siodeł Prestige? Konkretnie chodzi mi o wymianę złamanej terlicy. Czy jest jakaś inna możliwość naprawy oprócz całkowitej wymiany? Niestety koszt tego zabiegu w firmie Prestige jest bardzo kosztowny i  w moim przypadku nieopłacalny. Ewentualnie czy znacie jakiegoś rymarza, który by się tego pojął po niższej cenie niż oferuje Prestige? (ok 1600zl)
Przepraszam, że się tak trochę wpierniczam.
Poszukuję siodła dla krótkiego, młodego konia, wszechstronne z krótkimi tybinkami. Macie może jakieś propozycje?
Jaki rozmiar siodła Daslo Rimini wybrać( http://trzyfoule.pl/pl/p/Rimini-Pro-Light-siodlo-wszechstronne-o-profilu-skokowym/1392)? Mam 153 cm wzrostu za pewne jeszcze trochę urosnę, max do 160. Aktualnie ważę 35 kg. Chciałabym aby w przyszłość te siodło nie było dla mnie za małe.
Zastanawiam się między 16, 16,5 , 17. Który wybrać najlepiej?

Haffek, wyrośniesz z tego siodła tak, czy siak 😉 A tak poza tym to najlepiej wsiąśc w siodło, żeby wybrac dobry rozmiar, bo to nie tylko chodzi o rozmiar pupy, ale również długośc i proporcje nóg.
Jeszcze inna sprawa - siodło według mnie wygląda na strasznie płytkie. Siedziałaś w nim kiedyś? Wygodnie ci było? Nie miałaś problemów, żeby usiąśc głęboko?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się