Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

czyli tą nowiutką trasą
a zobaczcie jaka jest mapa dojazdu dla koniowozów na stronie hipo
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,22,18.56096,54.41456?l=285721eeda34e44b
Ja teeeeż przyjadę 🙂 Wszyscy tak zachwalają halę, że nie mogę się doczekać, żeby ją zobaczyć, hahaha 🙂
Oblężenie Sopotu. 😉

Przewidywane godziny konkursów. Tu będzie jednak jakaś zmiana, bo startują nie o 8, a już 7.15.
Mini LL – 08.00
LL – 09.00
L – 12.30
P – 17.30
N – 21.40
C – 00.30

Listy: http://www.hipodrom.sopot.pl/files/Zawody_i_wyscigi/Skoki/HZRB_1617_11_2013/Listy_startowe_16-11-2013_wstepne.pdf
hala jest piękna  😍
jutro się pojawiam z aparatem, nie na całość oczywiście  😂
Jest już poprawka, mini LL zaczyna się o 7.15  😁
Są już aktualne listy po korektach plus przyblizone godziny rozpoczęcia konkursów.

http://hipodrom.sopot.pl/files/Zawody_i_wyscigi/Skoki/HZRB_1617_11_2013/Listy_startowe_HZRB_16_11_2013.pdf
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
15 listopada 2013 20:29
Chciałam pofocić, ale jednak spasuję. Ale i tak będę pracowała 9-15, więc gdzieś na hipo będę pomykała =)
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
15 listopada 2013 22:17
....ale pięknie jest  😍

i chciałam napisać wszystkim stacjonującym na Hipo - zazdroszczę Wam, z całego serca...aż chce się jeździć  😜

p.s. tylko jakiś automat,choćby z napojami, by się przydał  😤
15 listopada 2013 22:33
Ktoś, automat jest na kwadracie =/ Ale do biedry blisko 😀
15 listopada 2013 23:22
na którym? bo teraz są 2 - ten stary i ten nowy 😉
16 listopada 2013 15:49
Ktoś, nowych nie nazywamy kwadratami, to stajnie sportowe, rekreacyjne lub szkółkowe =)
Przyznam, że organizacja zwodów bardzo sprawna. No a warunki rewelacyjne
Ja też, mimo tego, że jechałam wczoraj C klasę o 2 w nocy- jestem zachwycona! Warunkami, organizacją, samym hipodromem!
Serio- ośrodek na światowym poziomie- oby takich więcej!
Do niuansów się można przyczepić. Listy startowe słabo dostępne, za mało popędzają zawodników przez co konkursy się ciągną bardziej. Pewnie i coś jeszcze. Ale jest dobrze. Warunki super 🙂
Wybaczcie post pod postem, ale podbijam wątek.

Wie ktos gdzie jest obecnie biuro SKJ i w jakich godzinach jest otwarte ??
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
01 grudnia 2013 20:11
Kolejne zawody na hipodromie zaliczone. Jednak nadal nie rozumiem tych wszystkich zachwytów no i tekst "najładniejsza hala w europie" bardzo mnie rozbawił 🤔wirek:.
Wiadomo, że do tego co było to jest nieporównywalnie lepiej, ale za takie pieniądze można było zrobić coś lepszego, albo to co jest zrobić porządniej i bardziej przemyślanie.
lusia722, a co konkretnie jest źle? Pytam, bo tak "pacze: i rozczula mnie, jaka ta nowa hala jest "stara" - że zachowany ten sam klimat a jednak nowocześnie. Mnie się to bardzo podoba - wiadomo, sentymenta 🙂
02 grudnia 2013 05:02
lusia722, ja też chętnie poczytam co jest nie tak....bywałam do tej pory sporadycznie jako gość na zawodach czy konsultacjach,od wczoraj jestem bardziej stacjonarnie,więc tym bardziej jestem zainteresowana.
Moon   #kulistyzajebisty
02 grudnia 2013 07:30
Nad bramą wjazdową hipo powinni zawiesić sobie szyld "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. My TEŻ nie dogodzimy."  😁
Mi się zawody podobały.  Hala duża świetna.  Tylko na głowę przy wjeżdżaniu trzeba uważać.  Rozprężalnia też fajna,  przestronna.  Jedyne,  co mnie na hipo zaskoczyło to zlikwidowane ogrodzenie wokół toru- to chwilowe czy na stałe?
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
02 grudnia 2013 13:00
No niby błędy nie są rażące, ale przy dłuższym użytkowaniu będą uciążliwe. Chociażby droga wokół hali, na której nie miną się 2 samochody osobowe a co dopiero koniowozy, o takich z naczepą nie wspomnę. Z rozprężani na trybuny trzeba iść górą, co jest niewygodne, a drzwi są słabo oznakowane. Trybuny są nie wystarczająco duże, żeby zorganizować imprezę podobnych rozmiarów co Cavaliada. Pierwszy rząd ma na wysokości oczu barierkę. Z "restauracji" nie bardzo można oglądać przejazdy. Parkur jest ogrodzony stalowymi linkami, co jest trochę ryzykowne. Z resztą wielu ludzi o zapięcia od tychże linek poniszczyło sobie odzież przemieszczając się wzdłuż trybun. Sama hala wizualnie ładna strop piękny, ale po co lampy zamieszczone są tak nisko i ta cała sieć linek mocujących zwyczajnie szpeci (ciekawa jestem czy będą tam pajęczyny ściągać). Światło rażące i męczące dla oczu. Nagłośnienie słabe w wielu miejscach hali nie można kompletnie zrozumieć spikera. Sędziowie na wysokości wzroku mają ramę okna. W jednej ze stajni okna wychodzą na "łącznik" przy hali i wrażliwsze konie mają tam ogromny dyskomfort, a jak miałyby tam stanąć ogiery, to może nie być na czym startować. Co do jakości wykonania to stałam w nowej stajni, w której nie zamykają się dwa boksy (źle są wymierzone),trzy poidła są już popsute. A konie stały tam tylko na zawodach.

Moon przy tak ogromnym budżecie można było zrobić to lepiej i mądrzej.
02 grudnia 2013 13:16
Najbardziej wkurzającą mnie obecnie sprawą jest wnoszenie siana po wąziutkich schodkach i zrzucanie go między belkami wprost na środek stajni (szkółka pozdrawia) i fakt, że mamy za małe drzwi, żeby traktor wjechał na halę i nasz kwarc się po prostu psuje.
Ponia   Szefowa forever.
12 grudnia 2013 17:59
Wiecie gdzie jeszcze poza Emporium można naostrzyć noże do golarki??
Niestety Panu z Emporium zalało warsztat i być może dopiero na wiosnę będzie mógł działać 🙁
Czy  w jakims sklepie w trojmiescie i okolicch dostane ochraniacze z futerkiem biale?
crazy, jak byłam ostatnio w okserze to leżały jakieś M białe z futerkiem, ale nie mam pojęcia czy obecnie wciąż tam są.
to jutro podskocze, moze akurat, bo ze strony to wiele sie nie dowiem, a miszewko nie ma strony?
crazy, miszewo nie ma strony, ale zawsze można zadzwonić. Z tym, że jak tam ostatnio byłąm to nie widziałam nic białego.
crazy, ma stronę: http://www.stajniamiszewo.pl/ ale z tej strony nie dowiesz się nic na temat produktów 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się