czyli tą nowiutką trasą
a zobaczcie jaka jest mapa dojazdu dla koniowozów na stronie hipo
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,22,18.56096,54.41456?l=285721eeda34e44b
Ja teeeeż przyjadę 🙂 Wszyscy tak zachwalają halę, że nie mogę się doczekać, żeby ją zobaczyć, hahaha 🙂
Oblężenie Sopotu. 😉
Przewidywane godziny konkursów. Tu będzie jednak jakaś zmiana, bo startują nie o 8, a już 7.15.
Mini LL – 08.00
LL – 09.00
L – 12.30
P – 17.30
N – 21.40
C – 00.30
Listy:
http://www.hipodrom.sopot.pl/files/Zawody_i_wyscigi/Skoki/HZRB_1617_11_2013/Listy_startowe_16-11-2013_wstepne.pdf
hala jest piękna 😍
jutro się pojawiam z aparatem, nie na całość oczywiście 😂
Jest już poprawka, mini LL zaczyna się o 7.15 😁
Chciałam pofocić, ale jednak spasuję. Ale i tak będę pracowała 9-15, więc gdzieś na hipo będę pomykała =)
....ale pięknie jest 😍
i chciałam napisać wszystkim stacjonującym na Hipo - zazdroszczę Wam, z całego serca...aż chce się jeździć 😜
p.s. tylko jakiś automat,choćby z napojami, by się przydał 😤
Ktoś, automat jest na kwadracie =/ Ale do biedry blisko 😀
na którym? bo teraz są 2 - ten stary i ten nowy 😉
Ktoś, nowych nie nazywamy kwadratami, to stajnie sportowe, rekreacyjne lub szkółkowe =)
Przyznam, że organizacja zwodów bardzo sprawna. No a warunki rewelacyjne
Ja też, mimo tego, że jechałam wczoraj C klasę o 2 w nocy- jestem zachwycona! Warunkami, organizacją, samym hipodromem!
Serio- ośrodek na światowym poziomie- oby takich więcej!
Do niuansów się można przyczepić. Listy startowe słabo dostępne, za mało popędzają zawodników przez co konkursy się ciągną bardziej. Pewnie i coś jeszcze. Ale jest dobrze. Warunki super 🙂
Wybaczcie post pod postem, ale podbijam wątek.
Wie ktos gdzie jest obecnie biuro SKJ i w jakich godzinach jest otwarte ??
Kolejne zawody na hipodromie zaliczone. Jednak nadal nie rozumiem tych wszystkich zachwytów no i tekst "najładniejsza hala w europie" bardzo mnie rozbawił 🤔wirek:.
Wiadomo, że do tego co było to jest nieporównywalnie lepiej, ale za takie pieniądze można było zrobić coś lepszego, albo to co jest zrobić porządniej i bardziej przemyślanie.
lusia722, a co konkretnie jest źle? Pytam, bo tak "pacze: i rozczula mnie, jaka ta nowa hala jest "stara" - że zachowany ten sam klimat a jednak nowocześnie. Mnie się to bardzo podoba - wiadomo, sentymenta 🙂
lusia722, ja też chętnie poczytam co jest nie tak....bywałam do tej pory sporadycznie jako gość na zawodach czy konsultacjach,od wczoraj jestem bardziej stacjonarnie,więc tym bardziej jestem zainteresowana.
Nad bramą wjazdową hipo powinni zawiesić sobie szyld "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. My TEŻ nie dogodzimy." 😁
Mi się zawody podobały. Hala duża świetna. Tylko na głowę przy wjeżdżaniu trzeba uważać. Rozprężalnia też fajna, przestronna. Jedyne, co mnie na hipo zaskoczyło to zlikwidowane ogrodzenie wokół toru- to chwilowe czy na stałe?
No niby błędy nie są rażące, ale przy dłuższym użytkowaniu będą uciążliwe. Chociażby droga wokół hali, na której nie miną się 2 samochody osobowe a co dopiero koniowozy, o takich z naczepą nie wspomnę. Z rozprężani na trybuny trzeba iść górą, co jest niewygodne, a drzwi są słabo oznakowane. Trybuny są nie wystarczająco duże, żeby zorganizować imprezę podobnych rozmiarów co Cavaliada. Pierwszy rząd ma na wysokości oczu barierkę. Z "restauracji" nie bardzo można oglądać przejazdy. Parkur jest ogrodzony stalowymi linkami, co jest trochę ryzykowne. Z resztą wielu ludzi o zapięcia od tychże linek poniszczyło sobie odzież przemieszczając się wzdłuż trybun. Sama hala wizualnie ładna strop piękny, ale po co lampy zamieszczone są tak nisko i ta cała sieć linek mocujących zwyczajnie szpeci (ciekawa jestem czy będą tam pajęczyny ściągać). Światło rażące i męczące dla oczu. Nagłośnienie słabe w wielu miejscach hali nie można kompletnie zrozumieć spikera. Sędziowie na wysokości wzroku mają ramę okna. W jednej ze stajni okna wychodzą na "łącznik" przy hali i wrażliwsze konie mają tam ogromny dyskomfort, a jak miałyby tam stanąć ogiery, to może nie być na czym startować. Co do jakości wykonania to stałam w nowej stajni, w której nie zamykają się dwa boksy (źle są wymierzone),trzy poidła są już popsute. A konie stały tam tylko na zawodach.
Moon przy tak ogromnym budżecie można było zrobić to lepiej i mądrzej.
Najbardziej wkurzającą mnie obecnie sprawą jest wnoszenie siana po wąziutkich schodkach i zrzucanie go między belkami wprost na środek stajni (szkółka pozdrawia) i fakt, że mamy za małe drzwi, żeby traktor wjechał na halę i nasz kwarc się po prostu psuje.
Wiecie gdzie jeszcze poza Emporium można naostrzyć noże do golarki??
Niestety Panu z Emporium zalało warsztat i być może dopiero na wiosnę będzie mógł działać 🙁
Czy w jakims sklepie w trojmiescie i okolicch dostane ochraniacze z futerkiem biale?
crazy, jak byłam ostatnio w okserze to leżały jakieś M białe z futerkiem, ale nie mam pojęcia czy obecnie wciąż tam są.
to jutro podskocze, moze akurat, bo ze strony to wiele sie nie dowiem, a miszewko nie ma strony?
crazy, miszewo nie ma strony, ale zawsze można zadzwonić. Z tym, że jak tam ostatnio byłąm to nie widziałam nic białego.
crazy, ma stronę:
http://www.stajniamiszewo.pl/ ale z tej strony nie dowiesz się nic na temat produktów 😉