Dzisiaj na obiad ...

trzynastka   In love with the ordinary
04 października 2013 19:58
Zrobiłam w końcu tagliatelle ze szpinakiem, serem pleśniowym i polecanym przez was łososiem, które... zjadłam sama 😉
Znajoma utknęła w korku, miała być na 19 jest 21 a ona ciągle jedzie i końca nie widać. No nic. Było smaczne 😉
Dziś zupa z dyni dla mnie , chłopy jedzą ,ziemniaki z marchewką , schabowego i mizerie z pomidorów  😉 
Mizeria z pomidorów 😁 U mnie dziś tortellini z pesto bazyliowym, tak na szybko 🙂
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
12 października 2013 15:35
Piersi z indyka (właściwie jedna pierś pokrojona na mniejsze kawały) z sosem z kurek, ziemniaki i sałatka z papryki, pomidorów i ogórków
dodzilla jak robisz tortellini ?  🙂
Wstyd się przyznać, ale jadę na gotowcach 😁 wrzucam dwie paczki tortellini na wrzątek, w małym rondelku grzeje pesto bazyliowe z dwoma łyżkami śmietany lub jogurtu, ale nie gotuje. Jak pierozki się ugotują to odcedzam, mieszam w dużej misce razem z sosem i podaję. Ja sobie jeszcze na to sypię pół kilo parmezanu, ale ja bym najchętniej wszystko z parmezanem zjadła. Taki obiad w 15 minut, a smaczny. Tylko zmywać nie ma komu...
U nas dzisiaj makaron pełnoziarnisty + sos pomidorowo - grzybowy  😜 + góóóóóra sałaty lodowej. (Edit: JUTRO!) 😀 Zapiekanka z grzybami, ryżem i dynią!  😜
Widzę, że sezon na dynię w pełni 🙂 U mnie omlet dyniowy z domorobną konfiturą z żurawiny.
W pełni, w pełni! 🙂 Trzeba korzystać póki jest! U mnie na śniadanie jutro będą "racuchy" z puree dyniowego.  😁
A ja nigdy nie jadłam dyni i boję się kupić 🤔wirek:
To się nie bój, tylko kup, a tu masz przepisy: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/przepisy.html !!! 🙂
A ja nigdy nie jadłam dyni i boję się kupić 🤔wirek:

Kupuj i eksperymentuj 🙂 Co masz do stracenia, dynia nie kosztuje majątku, w najgorszym wypadku Ci nie zasmakuje 😉
Dzisiaj na obiad
krem pomidorowy
i tarta szpinakowa
Wielki gar pieczarkowej 😁 chłopa mam tradycjonaliste, rosół, schabowy i żadnej zieleniny, więc dynią będę musiała zająć się sama. Można smak do czegoś porównać? Poszukam po marketach. Na co mam zwrócić uwagę przy wyborze?
Roladki drobiowe z papyka i pora+ pieczone ziemniaczki🙂
Spaghetti z sosem bolońskim, nie ma co, włoskie jedzenie na weekend najlepsze. Nie trzeba za długo stać w kuchni 😉
Ryż dziki z marchewką, brokułem, pomidorami i baklażanem (warzywka podsmażane). 😀
Parówki zapiekane z serem. Mąż siedzi w pracy na popołudniówce, to co się będę wysilać z obiadem :P
U mnie dzis królują duszone na cebuli żeberka jagniece z kasza kus kus.....mniam
Smaka na dynie narobilyscie- w weekend zrobię zupe- krem z dyni  jajecznymi kluseczkami  💘 nieeeebo
Lazania warzywno-mięsna. Warzywna cześć moja, mięsna Jacka 😁
Katharina   "Be patient and trust in the process"
25 października 2013 14:16
Dziś makaron z tuńczykiem, brokułami i sosem serowym  😜  Pyyyycha 😉
Curry z dynią i soczewicą, doprawione sproszkowanym mango 🙂
Żurek z jajkiem i ziemniakami i rybka.
wątróbka z dzika, buraczki i czipsy
Dziewczyny pomocy 🙂
z Mężem robimy imprezę halloween co zrobić do jedzenia dodam,że mam mało czasu sama plus małe dziecko🙂
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
28 października 2013 07:05
pomidorowa na wczorajszym rosole i krokiety z farszem: mieso, kapucha, grzyby.
odkopuję z okazji Dnia Niepodległości!

bo taki o! 'narodowy' obiad miałam 😉
wietnamska zupa Pho i kaczka po pekińsku... 😎

😜 😜 😜 😜 😜

Dziś podwójne lasagne (bo ciągle marudzą, że blacha z 3 warstw to za mało)
I aż się pochwalę. Jeden syn:mama, to nie fair, ilekroć się skuszę na włoskie żarcie na mieście, bo przecież pycha - to jest paskudne, zupełnie nie jak twoje 🙂 Drugi: a ty nie chciałabyś wystartować w "Master szef"? Bo na pewno zasługujesz. 🤣
Przy czym za gotowaniem nie przepadam, ale trudno.
Halo, to jak ty taki masterszef to nie podesłałabyś mi może czegoś w słoiczkach? 😀iabeł: Ostatnio totalnie nie mam weny, więc od tygodnia jemy ziemniaki, a to gniecione, a to smażone, a to z sosem jakimś...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się