Zrobiłam w końcu tagliatelle ze szpinakiem, serem pleśniowym i polecanym przez was łososiem, które... zjadłam sama 😉 Znajoma utknęła w korku, miała być na 19 jest 21 a ona ciągle jedzie i końca nie widać. No nic. Było smaczne 😉
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 12 października 2013 15:35
Piersi z indyka (właściwie jedna pierś pokrojona na mniejsze kawały) z sosem z kurek, ziemniaki i sałatka z papryki, pomidorów i ogórków
Wstyd się przyznać, ale jadę na gotowcach 😁 wrzucam dwie paczki tortellini na wrzątek, w małym rondelku grzeje pesto bazyliowe z dwoma łyżkami śmietany lub jogurtu, ale nie gotuje. Jak pierozki się ugotują to odcedzam, mieszam w dużej misce razem z sosem i podaję. Ja sobie jeszcze na to sypię pół kilo parmezanu, ale ja bym najchętniej wszystko z parmezanem zjadła. Taki obiad w 15 minut, a smaczny. Tylko zmywać nie ma komu...
Wielki gar pieczarkowej 😁 chłopa mam tradycjonaliste, rosół, schabowy i żadnej zieleniny, więc dynią będę musiała zająć się sama. Można smak do czegoś porównać? Poszukam po marketach. Na co mam zwrócić uwagę przy wyborze?
Dziś podwójne lasagne (bo ciągle marudzą, że blacha z 3 warstw to za mało) I aż się pochwalę. Jeden syn:mama, to nie fair, ilekroć się skuszę na włoskie żarcie na mieście, bo przecież pycha - to jest paskudne, zupełnie nie jak twoje 🙂 Drugi: a ty nie chciałabyś wystartować w "Master szef"? Bo na pewno zasługujesz. 🤣 Przy czym za gotowaniem nie przepadam, ale trudno.
Halo, to jak ty taki masterszef to nie podesłałabyś mi może czegoś w słoiczkach? 😀iabeł: Ostatnio totalnie nie mam weny, więc od tygodnia jemy ziemniaki, a to gniecione, a to smażone, a to z sosem jakimś...