Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Może i małe poczucie humoru, ale ździebko to niepoważne.
Nawet gdybym przegrała zakład z ciocią to nigdy bym nie postawiła na szali konia czy też zwykłe wystawienie ogłoszenia o jego sprzedaży. Co mi po tym? Ani to dla mnie zabawne, ani dla tych, co ewentualnie by dzwonili i pisali.

"Przepraszam, ale moje ogłoszenie to żart, bo przegrałam zakład i musiałam je wstawić. Proszę nie myśleć o mnie źle. Pozdrawiam."

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
22 września 2013 17:33
galopada_, żartujesz? Ja właśnie jestem w trakcie ściągania długu przez komornika z niby nic nie mającej firmy 😉. Małymi kwotami ale już poszło sporo. Ale komornik tego pilnuje, bardzo.

A u mnie komornik z 11 tysięcy nie ściągnął nic, a nie jestem jedynym wierzycielem 😉 Podziel się, który to komornik jest taki skuteczny 😉
Szukam klaczy która chodziła w konkursach Gran- Pri. Odniosła znaczące sukcesy w sporcie i z jakiś przyczyń została kontuzjowana. Potrzebna do rozrodu.

urocze  🤣 może Gran Prrrr?
a może literówka ?
poprawnie zbudowane i zdrowe arabiątka teraz się przygarnia a nie kupuje ?

Przygarnę zdrowego, prawidłowego ogierka arabskiego, chętnie odsadka tegorocznego. Zadaniem konika będzie koszenie trawy i zdobienie moich łąk swoją szlachetną sylwetką oraz cieszenie ócz moich jego pięknym, pełnym gracji i polotu ruchem. Mam tutaj dla niego bardzo dobre warunki: rozległe, malowniczo ukształtowane łąki idealne do swobodnego wypasu i galopu. Mnóstwo zielonej trawy i wolności.

Utrzymanie konia i opieka nad nim to nie lada wysiłek, zwłaszcza w obecnych czasach, zatem bym chciała, żeby kiedyś, gdy już osiągnie wiek dojrzały sprawi mi tę przyjemność i pojedzie ze mną od czasu do czasu w urokliwy teren. Zatem konik ten powinien być zdrowy i prawidłowo zbudowany, aby mnie nie zawiódł w tej roli 🙂 Zapraszam na me malownicze włości słodkie arabiątko 🙂 Mogę, nawet arabiątko kupić, pod warunkiem, że transport będzie gratis, a sama cena ogierka niewielka 🙂

http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/19456?q=&kategoria=9&lokalizacja=&widok=0&strona=
Facella   Dawna re-volto wróć!
24 września 2013 15:17
Nie no, to chyba są jaja...
Zadaniem konika będzie koszenie trawy i zdobienie moich łąk swoją szlachetną sylwetką oraz cieszenie ócz moich jego pięknym, pełnym gracji i polotu ruchem. (...) Zapraszam na me malownicze włości słodkie arabiątko 🙂
darolga   L'amore è cieco
24 września 2013 15:19
Jaja albo óczy!
emptyline   Big Milk Straciatella
24 września 2013 15:44
Oplułam monitor, piękne ogłoszenie.
emptyline - mam to samo. Normalnie nie wyrabiam ze śmiechu  😁
edzia69   Kolorowe jest piękne!
24 września 2013 16:09
Wiecie co, a mnie to ogłoszenie wcale nie śmieszy. Szkoda, że nie znam autora, bo bym mu wyjaśniła ręcznie całą niewłaściwość tego bezczelnego anonsu.
24 września 2013 16:20
edzia69, przecież jest podany link do ogłoszenia. Chcesz, to napisz pw.
" Ładnie chodzi na padoku, dobrze skacze, sama wychodzi w teren."
rozbawiło mnie, sama wychodzi w teren. Nawet sobie to wyobraziłam, jak koń sie siodła i mówi dobra to ja ide sobie w teren  hehehe
24 września 2013 18:11
edzia69, przecież jest podany link do ogłoszenia. Chcesz, to napisz pw.

Facella, chyba chodziło o inne "ręcznie" 😀iabeł:
No i arabiątko koniecznie musi być ogierem - pewnie jeszcze do tego karym z odmianami, przybiegającym na zawołanie i malowniczo stającym dęba na polecenie właścicielki. Tak wnioskuję po adresie mailowym. 😉
Siodło prawie jak nowe, chętni będą walili drzwiami i oknami!  😍
To siodło to trochę jak wyciągnięte z pogorzeliska...
Sio   nowe wcielenie marchewki
24 września 2013 19:03
Nie mogę się napatrzyć na to ogłoszenie o arabiątkowym ogierku.....ciekawe czy kogoś znajdzie 😀

A siodło wymiata-jakby coś je przejechało, a potem było trzymane latami gdzieś na strychu..200..szaleństwo
Gniadata   my own true love
24 września 2013 19:13
biore! biore to siodło, od ręki! tylko mnie nie uprzedźcie, wiem, okazja nie z tej ziemi, no ale...  😀iabeł:
a mzoe to jakiś mega zabytek wart x dziesiąt razy więcej ? przeciez to nie nowoczesne zniszczone tylko stare - widać po konstrukcji
znajomy kolekcjoner takie za grubą kase kupuje/sprzedaje....

a ogłoszenie o arabiątku jest super 🙂😉) i widać, że żart (forma)
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
24 września 2013 19:30
siodło Napoleona w drodze na Rosję
http://allegro.pl/siodlo-i3568144779.html
Komu, komu?

Bardziej to wygląda jak zabytkowe siodełko rowerowe  😉
na Fb pojawiło się ogłoszenie o sprzedaży dwóch klacz i moje pytanie... co ten koń ma z kręgosłupem?

edit: link do ogloszenia na gratce
http://alegratka.pl/ogloszenie/szpakowata-klacz-22831207.html?h=0eb0ca9bb466778d
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/72729
prawie jak kolare korolu kolarowego 😉
Facella, haha, ja juz je widzialam, normalnie szał ! 😀
a moj nie jest arabem 🙁 a biorac pod uwage fotke, to chetnie bym go tam zawiozla  😜 
Kaktus, ma karpi grzbiet. bardzo. klasyczny, zwiazany z ta przypadloscia problem z siodlaniem.
Sio   nowe wcielenie marchewki
25 września 2013 10:36
Ale ta derka jest słodka <3
26 września 2013 17:52
teraz to już chyba ani nic nietypowego ani nic zadziwiającego niestety.
Właśnie chciałam go wstawić. Wygląda strasznie..
Wg ogłoszenia:
Chętnie oddamy kucyka w zamian za wrzechstronne siodło 17,5.
Kucyk bez paszportu, jest u nas od niedawna.

Sama zamiana na siodło to dla mnie nowość, chociaż znalazłam dzisiaj ogłoszenie w zamian za laptopa, więc...
Kucyk jest u wystawiającego go od niedawna, może z czasem wyglądałby lepiej... Nie wiemy tylko o jaki okres się rozchodzi...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się