cavaletti, podasz jakiś sprawdzony przepis? 🙂
wybacz opóźnienie :kwiatek:
przepisu generalnie jakiegoś określonego nie ma, wszystko dodawane jest "na oko" i "do smaku" 😉
2-3 pokrojone w kostkę cebule smażysz do zeszklenia, dodajesz około 900 gram szpinaku, solisz (ale tylko odrobinę), pieprzysz, krótko podsmażasz, dodajesz czosnek (u mnie 7 ząbków to minimum), całe opakowanie pokruszonej fety i nadzienie gotowe. łyżeczką nabierasz ten farsz i nadziewasz makaron cannelloni. układasz to w naczyniu żaroodpornym. sos beszamelowy robię wg.
tego przepisu, wychodzi. no ale doprawia się go też samodzielnie 😉
zalewa się całość sosem, tak żeby przykryło makaron i zapieka w temp ok. 180-200 ' C aż makaron zmięknie. pod sam koniec można posypać serem do roztopienia
smakuje bajecznie 🙂