Placuszki z cukini z twarożkiem z ogórkowym ;-))) pyyyycha!
[s]Placuszki z cukini z twarożkiem ogórkowym ;-))) pyyyycha![/s] poprawa literówki zaskutkowała dublem, przepraszam!
🤦
-surimi w curry , dziki ryż, kapusta pekińska 🙂 ostatnimi czasy jedno z moich ukochanych dan. 😉
Tagiatelle z kurkami i cukinią z ogródka. 😀
Ładnie proszę o przepis 😉
Wczoraj z racji niedzieli na obiad było śniadanie angielskie a dzisiaj [s]tilapia w cieście z ryżem.[/s] dopatrzyłam pesto w lodówce, więc omlet z pomidorami suszonymi, pesto i parmezanem 😅
Ogórkowa i placki ziemniaczane.
Placki z kabaczka , pycha i szybko sie robi 😀
Schab robiony w parowarze, młode ziemniaki i mizeria z ogórków 🙂
Jaki wychodzi schab z parowaru? Suchy, miękki? Gumowaty? Kurcze, kusi mnie parowar bardzo, ale jestem sceptyczna do robienia mięs w nim 🙄 A odkąd jestem w Niemczech jeszcze nie zrobiłam dobrego schabu...
Wprawdzie na razie robiłam tylko kurczaka, ale polecam parowar. Mięso nie wychodzi suche, raczej miękkie i sprężyste, mnie smakuje. Trzeba tylko wziąć poprawkę na przyprawy, ale w przypadku mięs to nie problem, można je zamarynować wcześniej.
Schab jest soczysty, przepyszny. Polecam!
Cierp1enie - a jak doprawiasz ? Bo j raz próbowałam mięso z pracowały i było, ni cóż...okropne.
Zarzucisz przepis? 🙂
U mnie dzisiaj kotlety sojowe z ryżem w sosie słodko-kwaśnym.
[quote author=monia link=topic=37442.msg1832774#msg1832774 date=1374507508]
Zarzucisz przepis? 🙂
[/quote]
Obierasz kabaczka ,trzesz go na papkę ,dodajesz jajko (ja daje 2-3 jajka ),mąkę i przyprawy , smażysz na oleju i gotowe .
U mnie dziś ziemniaki , mielone i bób 🏇
Schab pieczony, fasolka szparagowa i młode ziemniaki tłuczone z marchewką 😍
Pierożki samosa + dipy na deser halawa - ambitnie a co 🙂
troche zmodyfikowałam przepisy, bo o niektóre przyprawy cieżko.. ale kombinacje alpejskie tez nie wychodzą złe.
monia- A odciskasz sok z kabaczka czy nie?
Tristia sok co się nazbiera wylewam ale nie odciskam , czekam jak urosną dynie ( te to dopiero są dobre lub jeszcze mieszane z kabaczkiem )
Ja robię podobne, ale z cukinii, że skórką dodaję marchewkę i czosnek i koniecznie duuuuzo koperku =)
Polecam
Narobiłyście mi smaka na te placuszki z kabaczka i cukinii. Kabaczka chyba w DE nie znajdę 🙁 A u mnie dzisiaj znowu omlet z pesto. Mam ostatnio straszną fazę na pesto każdego rodzaju, makaronu i parmezan 🙄
Filet rybny w panierce z ziemniaczkami i mizerią 🙂
Dzisiaj moja 3 lekcja gotowania i na tapecie: Boeuf Strogonow ;] + surówki na bazie kapusty pekinskiej, marchewki, selera - czyli mixy itp.
Gołąbki (ze słoika co by się nie przemęczać 😉) w sosie pomidorowym z kaszą 🙂
[quote author=Cobrinha link=topic=37442.msg1833307#msg1833307 date=1374570191]
[quote author=monia link=topic=37442.msg1832774#msg1832774 date=1374507508]
Zarzucisz przepis? 🙂
[/quote]
Obierasz kabaczka ,trzesz go na papkę ,dodajesz jajko (ja daje 2-3 jajka ),mąkę i przyprawy , smażysz na oleju i gotowe .
[/quote]
Ja tre na dużych oczkach, solę i odstawiam na chwile. W tym czasie kroje cebulę na drobne kawaleczki, czosnek i szczypiorek. Odlewam wodę z kabaczka, dodaje pokrojone warzywa, jajko mąkę i pieprz, mieszkam i smaze :-)
Do tego robię jeszcze twarozek - twarog mieszam z
jogurtem naturalnym i ze startym na dużych oczkach ogorkiem do tego jeszcze czosnek i przyprawy.
Moje odkrycie roku, przepyszne 😅
Jutro będą wrapy z burgerami z cieciorki, bakłażanem, pomidorem i sosem tzatziki. O mamo, jakie pyszne... 😎
Duszony kabaczek z mielonym z szynki na ostro. Mniam
Jutro będą wrapy z burgerami z cieciorki, bakłażanem, pomidorem i sosem tzatziki. O mamo, jakie pyszne... 😎
Szepcik, podziel się sposobem na cieciorkę? bo podchodzę, jak do jeża a jak czytam, to mi ślinka... 😉
Kukurydza w kolbach, pierwsza w tym sezonie 😍
placuszki ziemniaczane z sosem węgierskim 😍