Kobitki... (antykoncepcja)

Pigwa, biore, normalnie bralam przez caly czas plamienia. po prostu w poprzednich blistrach plamienia byly bardzo delikatne, a teraz dosc obfite i zastanawiam sie, czy to spowodowane wysilkiem fizycznym czy cos jest niehalo
Dziewczyny które brały Qlairę- miała któraś z Was do czynienia z jednorazowym przesuwaniem  miesiączki za pomocą piguł?
Na początku września szykuje mi się wyjazd w ciepłe kraje, a właśnie w tych dniach wypada mi krwawienie.
maleństwo   I'll love you till the end of time...
20 lipca 2013 17:46
Mistral, ja miałam, ale... się nie udało. Chciałam przesunąć (pominąć) krwawienie ze względu na ślub, wzięłam 21 tabletek i zaczęłam nowy blister (konsultowałam z gin) i... krwawienie pojawiło się nawet wcześniej niż powinno. Ale pewnie to żadna reguła.
Ja kilka razy przesuwałam, dawno temu.
Teraz też chcę przesunąć ze względu na sierpniowy wyjazd i jeśli pojawi mi się krwawienie to zamorduję kogoś 😉 Bo po drugim porodzie jest obfite i dość bolesne.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
23 lipca 2013 09:29
Został mi jeszcze tydzień brania tabletek, a już wystąpiło krwawienie? Plamienie? Powinnam się martwić? Czy olać?
Dziewczyny, warte są coś tampony z aplikatorem? Nigdy nie używałam tamponów, w weekend jedziemy nad jeziorko, a tu wpadka z okresem. Musze się jakoś zatkać  :kwiatek:
Scottie   Cicha obserwatorka
25 lipca 2013 09:42
wistra, ja używam tylko takich (tampax) 🙂 Higieniczne, bo nie każda kobieta przed zmianą zwykłego tampona myśli o tym, żeby najpierw umyć ręce. Nie mówię już o tym, że PO też powinna to zrobić, a nie tylko wytrzeć palec w papier (tak, znam też takie agentki...). Poza tym mnie obrzydza taki "pokrwawiony" palec, szczególnie teraz, kiedy mam mega długie paznokcie. Przy tamponach z aplikatorem w ogóle nie ma potrzeby, żeby się tam dotykać. Poza tym tampon zostaje automatycznie wprowadzony na taką głębokość, że nic nie przecieka i go w ogóle nie czuć.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
25 lipca 2013 10:54
CzarownicaSa, co teraz bierzesz?

Ja mam pytanie do tych, ktore mialy stycznosc z Azalia- jako, ze bierze sie to ciagiem, nie robiac przerw, to mam spodziewac sie w ogole krwawienia? a jesli tak, to kiedy? Zapomnialam lekarza spytac, jestem aktualnie w drugiej polowie drugiego op i poki co nic.
25 lipca 2013 10:56
Szafirowa Kontracept. Póki co nie zauważyłam jakichś skutków ubocznych, nie licząc tego już kilkudniowego plamienia.
CzarownicaSa, a długo już bierzesz?

szafirowa, z tego co ja czytałam kiedyś to krwawienie się pojawia w trakcie brania albo może sie nie pojawić nawet wcale. Nie ma na ulotce info?
25 lipca 2013 13:59
Drugie opakowanie kończę. Wcześniej pamiętam, że też go brałam, chyba przed ciążą.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
25 lipca 2013 19:32
Cricetidae, info na ulotce pt 'moze byc plamienie, koze byc krawienie, albo moze nie byc nic' to zadne info. Dlatego pytam jak to wygladalo u tych, ktore to braly. czy i kiedy wystepowalo krawienie/plamienie.
Został mi jeszcze tydzień brania tabletek, a już wystąpiło krwawienie? Plamienie? Powinnam się martwić? Czy olać?

Ja tak miałam przy ostatnim  opakowaniu tabletek (biorę Jeaninne), że miałam plamienie  tyle że w drugim tygodniu, natomiast wtedy kiedy miałam przerwę nie było nic.. Ale byłam wczoraj u mojej gin, zbadała i mnie i wszystko ok, mówiła że tak się może zdarzyć nawet jeżeli wszystkie tabletki są wzięte punktualnie (ja wtedy kiedy miałam plamienie miałam spóźnienie z jedną o 24h) .
Czy ktoś od brania pigułek miał wzdęcia i nadkwaśność?
czy globułki plemnikobójcze można stosować wraz z żelem nawilżającym?
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
05 sierpnia 2013 10:36
Dramka, mozna jak najbardziej miec wzdecia.

hanexxx, musisz przeczytac ulotki, ale i globulek i zelu.

z drugiej strony globulki daja taki "poslizg" ze chyba z zelu mozna zrezygnowac 😉
Gienia-Pigwa jeszcze nigdy nie stosowałam takich globułek ale taż mi się zdaje, że tworzą jakiś "poślizg" 😉
a jak już jesteśmy w tych tematach - czy lactovaginal ma wpływ na skuteczność prezerwatyw? 🤔
Czy któraś z Was po tabsach miewała jakieś problemy krążeniowe w nogach typu pękanie naczynek etc.?
Gillian   four letter word
05 sierpnia 2013 12:53
Mistral, ja mam. W ciągu roku nogi zrobiły się fioletowe, teraz doszło na udach. Miazga 🙁
Czy są krótkie tampony? Kupiłam te tampaxy z aplikatorem, super fajna rzecz, ale są za długie. Wkładam tak, jak jest w instrukcji, staram się nawet głębiej a i tak mnie gniecie  🤔
In.   tęczowy kucyk <3
05 sierpnia 2013 13:12
Ob mini sa malutkie. A nad kubeczkiem sie nie zastanawialas? 😉
Gillian i jak sobie z tym radzisz? Odstawiasz/odstawiłaś tabsy?
Mi się robią "pajączki" na całych nogach, a nawet na pośladkach. Nie wygląda to zbyt estetycznie. W dodatku mam inne problemy krążeniowe w nogach.
Postanowiłam za 2 miesiące (gdy wrócę z wakacji) poradzić się gina i odstawić Qlairę, która i tak przestaje mi już pomagać w innych sferach, do których została przeznaczona.
Gillian   four letter word
05 sierpnia 2013 13:34
Nie odstawiam. Raz na jakiś czas robię Dopplera i sprawdzam, czy w żyłach wszystko hula. Generalnie wolę mieć pajączki niż dzieci więc trochę nie mam wyboru 😉
05 sierpnia 2013 13:41
05 sierpnia 2013 13:50
malenstwo gabkowe tampony sa ok, ale na male krwawienie i do sauny czy jak ktos daje rade to podczas stosunku w czasie okresu. mam takie tylko innej firmy.

Generalnie wolę mieć pajączki niż dzieci więc trochę nie mam wyboru wink

do czego juz doszlo, ze zycie kobiety bez hormonow oznacza odrazu posiadanie dzieci  😎 zawsze mnie to dziwi  😁

nie wiem jak jest z lactovaginalem, ale pewnie pisze w ulotce. nigdy nie musialam nic stosowac z tych rzeczy, wiec kompletnie nie kojarze.
05 sierpnia 2013 13:57
Gienia-Pigwa, wiem, bo korzystam dość regularnie. Ale zawsze jest to jakaś opcja, jeśli wistrę inne uwierają. Tak myślę. 🙂
Scottie   Cicha obserwatorka
05 sierpnia 2013 13:59
Tampaxy są faktycznie długie, ale chyba wszystkie OB (nie tylko mini) są krótsze.
A jak się zakłada takie mini tampony (te beppy), skoro nie ma sznureczka ?
05 sierpnia 2013 14:12
one maja takie wyciecie na palec i wtedy zachaczasz jakby. przynajmniej moje.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się