kurczak z kalafiorem , makaron z jogurtem gruszkowym 😁
Piersi z kurczaka z piekarnika nadziane szpinakiem i pieczarkami i młode ziemniaczki 😍
Zapiekany camembert, kasza gryczana i żółta fasolka polana jogurtem czosnkowym. <3
Pasztet z soczewicy z pieczarkami i marchewką.
Czy do risotto koniecznie potrzebuję specjalnego ryżu, ze zwyklym się nie uda? 😉
Ja robię risotto z ryżu arborio i wg mnie jest najlepszy, ale robiłam tez ze zwykłego tyle, ze to juz nie to
Pozostałości z grilla : mix czterech sałatek, żeberka i grillowane warzywa (cukinia,cebula,papryka itp😉
Zupa pomidorowa, ryba smażona i fasolka szparagowa.
dziś na obiad... no właśnie, co mogłabym zrobić dobrego dla 4 osób z możliwością odgrzania bez utraty smaku? poszukuję dziś czegoś wyjątkowo bez mięsa, mam niewiele składników i całkowicie nie wiem co z tego upichcić by można się było tym najeść 🙂 macie pomysły co można zrobić z makaronu, jajek, sera żółtego, pekinki, ogórków zielonych, ziemniaków?
tajfunowaa, zapiekanka ziemniaczana plus mizeria i do tego jajka sadzone 🙂
U mnie dzisiaj kotlety sojowe z ziemniaczkami i świeżą sałatką.
tajfunowaa- Może kotlety sojowe właśnie i ryż albo makaron (zamiast ziemniaków) z sosem 😉
Ewentualnie warzywa na patelnie 😉
A ja dzisiaj robię rybkę zapiekaną w brokułach i żółtym serze+ziemniaczki/ryż 🙂
u mnie dzisiaj naleśniki z serem/konfiturą truskawkową/dżemem bananowym.. wszyscy przeżyli 😜
A ja też właśnie myślę co ugotować. Mam zupę pieczarkową, ale mało, tak na przegryzkę będzie, kupiłam piersi z kurczaka. Jestem w trakcie przeprowadzki, więc trochę mało możliwości... Mam tylko sól, pieprz i koperek suszony z przypraw, jajka, cebula, ser żółty, biały i pleśniowy, pesto pomidorowe i bazyliowe, mleko, ziemniaki, powidła śliwkowe, majonez, musztarda francuska, pasztety, buraki w słoiku, ryż. No i nie wiem, co z tym zagdakanym kurczakiem zrobić. Chyba walnę roladkę z serem i musztardą, albo piersi moczone w jajku. Albo nie wiem co.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
15 lipca 2013 14:46
Mięsko wołowe z sosem i myślę nad kopytkami. Nie wiem tylko czy ziemniaki się już nadadzą
A ja dzisiaj naleśniki z słodkim twarożkiem 🙂
Ja wczoraj miałam naleśniki- dla męża wersja z nutellą, dla mnie wersja z jagodami. 🙂
dziś mam nóżkę z kurczaka, frytki i zieloną fasolkę. Uwielbiam🙂
Ja ma teraz cudne źycie 🙂. Nie muszę się wysilać. Na obiad mam bób. Wczoraj też był. I już od 2 tygodni tak 🙂. Uwielbiam bób. I co gorsza nie bąbluję po nim 😉. A potem będzie fasolka! Kocham 🙂😉)
Jest gorąco, u mnie więc sałatka: kapusta pekińska, mix sałat, marchewka, papryka, zielony ogórek, smażony kurczak, grzanki + sos czosnkowy. 10 minut przygotowywania, jak dla mnie rewelka.
Odsmazane ziemniaczki z wczoraj i fasolka szparagowa z smażoną cebulką, przyprawiona musztardą francuską, papryką czosnkiem. Obleci 🙂
A ja dzisiaj wymyśliłam kurczaka z curry i melonem, z ryżem 🏇
Chociaż oczywiście okazało się, że podobne przepisy od dawna istnieją 😁
Było pyszne!
Ostatnie dni była sałata , wczoraj pierogi z jagodami , dziś krupnik ( był bunt ,że nie będą jedli a jak się okazało cały gar znikł 😂 )
Jutro kurczak , bób i nie wiem jeszcze co 😉
Placki brokułowo-łososiowe
fajki, kawa i coś w barze 😤
Pieczone młode ziemniaki w mundurkach, tzatziki i jajko sadzone 🙂 😜
Kotleciki rybne z sosem koperkowym na beszamelu, kapusta podsmażana z ceulą i tartymi pieczarkami, marchewka gotowana z groszkiem 😎
Tak na boku- co tydzien w czwartki pobieram nauki gotowania. Zasady - żadnej chemii. Potrawy mają byc takie jakie się gotowało w PRL-u i co najlepsze dostosowane do mnie 😍- żadnych flaków i tym podobnych 😍
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
19 lipca 2013 13:31
Wczoraj faszerowana mięsem mielonym i ryżem papryka
Dzisiaj łosoś z pieprzem, gotowaną kukurydza i sałatką z pomidora, ogórka z sezamem 😍
Tagiatelle z kurkami i cukinią z ogródka. 😀
Rury że szpinakiem cycem kuraka i fetą