KOTY

Dworcika przykro mi z powodu Sorrego🙁 ale ładny ten nowy kociak mam nadzieję że chociaż trochę zastąpi tamtego kota

wistra ale rozrabiaki!!;p

jestem wkurzona bo mendy w marketach lecą tylko na kasę. Wycofali mi moją shebe.. nigdzie już jej znaleźć nie mogę, samo gówno na półkach 4% a Pani powiedziała że tej starej już nie będzie. Pewnie więcej kasy zarobią na tej 4%. Znalazłam jedną 35% z jakimś sosem ale to itak mało...
Dworcika   Fantasmagoria
15 lipca 2013 14:48
kalaarepa, Sorry był już dziadziusiem. Szkoda, że go nie ma. Jak zwykle za szybko, ale spodziewaliśmy się tego. Tyle szczęścia, że do końca był zdrowy, na nic nie narzekał, miał apetyt i chęci do życia. Na końcu po prostu zasnął na kocyku, jak zawsze.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
15 lipca 2013 18:13
Do wydania 4 kociaki - czarny, 2 bure i ponoć sreberko "whiskasowe''. Kocica na działkę przyprowadziła cztery młode. Możliwy transport na trasie Pisz - Ruciane Nida - Ostrołęka - Warszawa - Łódź.
Dworciu, ile latek mial Sorry? Przynajmniej odszedl spokojnie, ale tak jak napisalas, one zawsze odchodza za wczesnie  🙁
A Nowy madrala  🤣 wprosil sie na wesele i domek sobie przy tej okazji jeszcze znalazl  😎
Dworcika   Fantasmagoria
15 lipca 2013 20:04
sanna, ponad 15, ale dokładnie nikt nie wie. Znajda, jak każdy... W zasadzie mógłby jeszcze pożyć, bo to nie był wielce zaawansowany wiek. Ale najwyraźniej już jego pora... może za Harrym i Rudim zatęsknił?
W zasadzie mogl, ale wolal pojsc za reszta kumpli... Fajnie, ze nie chorowal, nie niedomagal, mial dobre, szczesliwe zycie...
a ja muszę jutro zakupić szelki.. ciekawe czy znajde takie co by miały regulacje i na Brytyjczyka i na Nevke i najmniejszego dachowca..ale pewnie takich nie ma..
chciałabym zabierać koty na działkę ale chyba będę to robić pojedynczo... bo jak mi sie nagle wszystkie 3 rozbiegną każdy w inną stronę to raczej tego nie ogarnę
Rogz kilimanjaro. Pasuja i na 8kg MCO i na 3 kg KOR i na 5kg dachowca 🙂
Dworcika   Fantasmagoria
16 lipca 2013 07:29
Daj kotu pudełko od butów...

Wczoraj nas już nad ranem budziła, bo w nim grzebała. Znaczy próbowała otworzyć, a pudełko ma DWA OTWORKI! I jakoś tak ok. 4 nad ranem "jebut!", "jebut!", "jebut!" "trzrzrzrzrzrzrz....", "jebut!", "szuru-szuru", "jebut!". A dziś co? Powtóreczka, bo głupie ludzie pudełka nie schowali na noc.
Nie radzę również zostawiać papierowej torby z Ryłko. Są dość sztywne i doskonale hałasują, jak kot robi na nie wjazd z dzikim wrzaskiem. Również w okolicach 4 nad ranem.
pudełko najlepsze jest na świecie🙂!!!zwłaszcza za małe.... żeby dupa się ledwie mieściła.. bo to jest wyzwanie.. zmieścić tyłek w maleńkim pudełku
Dworcika   Fantasmagoria
16 lipca 2013 10:12
kalaarepa, takie mamy po siatce na balkon (jasny gwint! zdjęcia!). Też w ciągłym użyciu ;]
U nas hitem zabawkowym jest rolka po papierze toaletowym...  😵
a ja mam szelki i Milusia ich nienawidzi... tarza się w nich, próbuje gryźć i się ich pozbyć, zdjęłam jej, ale jak będziemy wyjeżdżać to się będzie musiała z nimi zaprzyjaźnić

Pierwszy spacer... na początku się nie podobało

a potem zrobiło się ciekawskie jajo

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji nie pierwszy raz
Mazia   wolność przede wszystkim
17 lipca 2013 07:42
kalaarepa bomba 🤣
.
Mazia   wolność przede wszystkim
17 lipca 2013 15:06
Dobrze, że dla mnie starczyło trochę miejsca...

Mazia czadowe rudasy 😀 i jaki inteligentny myk z kolorem kocyka- rudych kłaków zapewne nie widać.
kalaarepa Mila na dzielni  😎
Zna ktoś jakieś sprawdzone preparaty na stawy dla kota? Używam Arthroflex Omega Kot ale się zastanawiam czy znajdę coś innego, może trochę tańszego a równie dobrego. Przy kocie ważącym 6kg ten arthroflex na długo nie starcza. Jego plusem jest smakowitość - kot zjada nawet sam preparat.
megi polecam, bo naprawde dziala, preparat na stawy z Orlinga. Ja uzywam psiego Gela Fast, 500g proszku starcza mi narok (mam przeszlo 8 kg kotke, stosuje regularnie - co drugi dzien pol lyzeczki, przy mniejszym kocie dawka jest mniejsza) cena 210 zl , smakowitosc taka sobie, podaje zmieszane z odrobinka galaretki, wody, serka, czegokolwiek i tragedii z polykaniem nie ma, bo nieduzo sie tego robi po wymieszaniu, taka dosc przyjaznych rozmairow kuleczka. Preparaty 'tylko' regenerujace staw sa chyba o polowe tansze, ja musze ten, bo nie tylko regeneruje staw ale ma tez dzialanie ptrzeciwbolowe.
ps. jest tez preparat dedykowany kotom, w plynie, ja, ze wzgledu na transport lotniczy, wole proszek i  jak mnie zapewnil Pan reprezentujacy firme Orling w Polsce, nie ma to wiekszego znaczenia, w przypadku psow i kotow mozna stosowac te preparaty  zamiennie (misozercy, czyli podobna specyfika ukladu trawiennego)
edit. doprecyzowanie
Przejrzałam ich ofertę - typowo dla kotów mają jeden produkt. Wydaje się fajny, cenowo wychodzi taniej niż arthroflex. Ale te barwniki i konserwanty nie są nam wcale potrzebne.
Tak, typowo dla kotow jeden, ale jak pisalam wyzej, mozna z takim samym rezultatem stosowac psie produkty. Ja w swoim barwnikow nie widze. jakies konserwanty musza byc, skoro product ma byc na dluzej a nie na 3 dni w lodowce, cos za cos. No i dziala. Decyzja nalezy do Ciebie  😎  :kwiatek:
Dzięki za zwrócenie uwagi na tą firmę  😉 Na pewno zastanowię się nad ich produktami  🙂
Jakie problemy ma Twoja kotka? U nas to kolano. Raz jest dobrze - kot nie kuleje i to nawet kilka tygodni a potem znowu łapę odciąża.
pytanie do ludzi znających sie na rasach, tak sobie siedze w domu na urlopie, mam za dużo czasu na myślenie i tak myśle...czym z wyglądu różni sie ragdoll seal colorpoint od nevy seal colorpoint ? bo ja chyba nie widzę różnicy no prócz może lekko inne czolo? od taka ciekawostka
Ragdoll
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-bE9iG_U5DSpQBdBvUK6ka675WPmyXR7Sojav6STu9Q8HZL1A_w[/img]
Neveq

to już moja Mila może też robić za Ragdolla, no z wyglądu oczywiście😉😉
nie powiem Ci, bo nigdy nie interesowałam się II cat.

Nie znacie kogoś, kto chciały KOR kocura? (nie-kastrata)
a nozna go wykastrowac?
tak, jak zakończy karierę hodowlaną 😉

A u nas tak:
Scottie   Cicha obserwatorka
18 lipca 2013 09:37
Czy laik jest w stanie poznać/sprawdzić, czy kot jest kocurem czy kotką? W jaki sposób to sprawdzić (oprócz wizyty u weterynarza)?
jak patrzysz pod ogonek, to u kocurka masz:
pupę, jajeczka, siusiaka

U kotki: pupę i zaraz pod nią pochwę 😉 nic więcej.
Scottie kot ma jajka z tyłu... a kotka nie ma jajek.. o ile to dorosłe bo u maluchów to ciężej bo tak nie widać
Zależy jaki maluch.
Widać zaraz po porodzie, potem 2-3 dni nie widać, a potem rośnie razem z kotem i coraz lepiej widać 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się