KOTY

Lov   all my life is changin' every day.
01 lipca 2013 17:31
wistra, mieszkam prawie na wsi, u mnie koty chodzą wolno. Stara trzyma się ponad 10 lat i nigdy nic się nie stało. Kot wzięty ze stajni, więc sorry, nie zamknę w domu.

tajnaa, mam nadzieję, rodzice twierdzą, że coś w okolicy miauczy gdzieś, ale ona nigdy nie miauczała na tyle głośno, żeby ją było gdzieś z zamknięcia słychać...
Dziś wracam do domu z pracy a tu wita mnie w drzwiach Mila ubrana w moją... podwiązkę!!!! na dodatek ze ślubu... wczoraj sprzątałam ubrania w szafie i jedna półka mi się obluzowała, czeka na naprawe. Musiała tam wleźć i nie wiem czy chciała być seksi czy co... ale uśmiałam się po pachy jak to zobaczyłam. Nawet zrobiłam fotkę

i mam prośbę zagłosujecie na IWa???
http://www.petsupplies.pl/dachowiec-i-rasowiec-miesiaca.html?prID=2551
Lov   all my life is changin' every day.
01 lipca 2013 19:03
kalaarepa, hahaha, cudownie wygląda! 🙂
no, zmiażdżyła system;p
Dworcika   Fantasmagoria
01 lipca 2013 19:32
Coś pożyczonego, coś niebieskiego... nie ma jakiegoś kawalera? 😉
🙂
equum   Niech koń będzie z tobą.
01 lipca 2013 20:50
chociaż masz wesoło w domu jak wrócisz 😀

A tu moi dwaj faceci 🙂

Kot powoli przekonuję się do schodzenia na dół (mam mocno strome schody) puki co go znoszę ale co i raz siedzi na 1 albo 2 schodku 🙂
I chyba z dwa dni temu gdy siedziałam na balkonie z kotem moja siostra wpuściła psa, mój boże kot omało się nie zabił na zakręcie tak przed nią uciekał.. Najeżył się nafuczał ale w takim tempie wybiegł, że pies go nawet nie zauważył. A myślałam, że się zaprzyjaźnią   🙄

wistra słodkie cudeńkoo  💘
Nie wiem, czy wypada to mówić, ale jak przychodzę i widzę mojego TZ z kociakami to jestem wzruszona.
Chyba nie jestem normalna  👀
Mazia   wolność przede wszystkim
02 lipca 2013 08:13
Wzruszona to może za dużo powiedziane, ale ja też uwielbiam jak mój facet obdarza czułością nasze zwierzaki  😉
equum ale słodko wyglądają razem  🙂 ścianę masz bombową, to tapeta czy rysunek na ścianie ?

ja bym w ogóle nie mogła być z facetem, który nie lubi zwierząt. Poza tym uważam, że to wiele świadczy o człowieku, jeśli traktuje zwierzęta z szacunkiem a nie na zasadzie: po co mi kot, kopnę go w tyłek  🙄

Moja kotka ostatnio wpadła w szał łowiecki, nie ma dnia żeby nie znajdowała uduszonej myszy/kreta/sikorek - ostatnio jedna leżała na moim bucie. A dodam, że kotka ma lat 13 i ani jednego zęba, a mimo wszystko jakoś to wszystko łapie... A potem chodzę i zakopuję, bo Badylek jest fanem zjadania rzeczy znalezionych, co niekoniecznie mu na dobre wychodzi 😉
Wydaje mi się, że ja powinnam chcieć miec widok mojego faceta z naszym dzieckiem  😁 Przynajmniej raczej takie są "wymagania" społeczeństwa.
Jejku, większość ludzi popukałaby się po głowach, że mówię o sobie do moich kotów "mamusia" a mój TŻ jest ich "tatusiem"  😁
dea   primum non nocere
02 lipca 2013 10:59
equum - może się z psem zaprzyjaźnią, ale niekoniecznie jeśli pies będzie wpadał jak pociąg towarowy 😉
Pies na smycz na początku, uspokajać go, żeby się za ostro nie ruszał i dać kotu czas na obserwację. Jeśli pies nie jest agresywny i pozwoli, to ani się obejrzysz i mały będzie siedział na psim legowisku.

Ściana rewelacyjna 🙂

wistra - fotka malucha niesamowita!
02 lipca 2013 12:37
tapeta 😀

Właśnie mam wrażenie, że pies spokojnie do tego podejdzie ale kot jak siedział na balkonie i na trawie zobaczył leżącego psa to najeżył się i od razu uciekł a pies się nie ruszył nawet.
dea   primum non nocere
02 lipca 2013 14:05
To normalne 🙂 jeśli pies będzie spokojny, to tylko czas potrzebny. Nasz pies kilka kotów ze sobą oswoił, ale on jest w tym mistrzem. Robi im sam z siebie regularne PNHowe friendly z podchodzeniem i odsuwaniem się, jak widzi, że presja jest za duża. Odwraca wzrok i patrzy "bokiem", omija łukiem. A jak już jakiś jest oswojony, to się z nim gania i "berka" robi. Jest niesamowity 🙂
Mazia   wolność przede wszystkim
02 lipca 2013 15:03
wistra rozumiem Twoją miłość do zwierzat  😉 mamusia to jednak przesada, kot to po prostu kot czyli zwierzę i koniec, nie powinno się go uczłowieczać...
Jak pies z kotem 😀
Znacie jakiś dobry spray dla długowłosych kotów, który zapobiega kołtunieniu i ogólnie brudzeniu sierści?
Mój kot codziennie wraca wysmarowany, a mimo czesania skołtuniony, sierść pełna nasion, o dziadach nie wspomnę  🙄
.
Muchozol, jest śliczna!
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
02 lipca 2013 16:55
Muchozol, oo ja idealny, piękny kot! 🙂
.
02 lipca 2013 17:05
tajnaa Mina psa boska  🤣
śmieję się, że mają miny jak przyłapani na zdradzie międzygatunkowej 😀
Dworcika   Fantasmagoria
02 lipca 2013 20:09
Muchozol, och! To moja tri będzie miała siostrę na forum! Nawet wiek zbliżony (moja jakieś pół roku starsza). Gratuluję kiciusia 🙂
.
Dworcika   Fantasmagoria
02 lipca 2013 20:31
Muchozol, te zdjęcie już tu gdzieś było, ale wrzucam pierwsze z brzegu, gdzie widać i pysk i grzbiet.

.
Dworcika   Fantasmagoria
02 lipca 2013 20:51
Twoja ma ciemniejszą maskę (zawsze mi się bardziej podobały tri, które dużo ciemnego mają) i chyba ogólnie bardziej połatana 🙂
.
Muchozol, jaka kropa na nosie!  💘
Dworcika   Fantasmagoria
03 lipca 2013 08:13
Budujemy z kotem siatkę na balkonie. Same!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się