Kącik Seniora - czyli koń na emeryturze

solusiek sto lat zdrowia dla Rudego, piękny koń i pomimo cięzkiej operacji widac ,że szybko doszedł do siebie.dizeweczka 33 lata? kurcze piękny wiek chciałabym aby i nasz 23 letni dzis) dziadek dożył takiego wieku.
Alaska super wygląda Twoja podopieczna.
Tania, Ty tak serio? Moja Sahara też jest rocznik 96, czyli ma dopiero (!) siedemnaście lat i ani mi w głowie pojawiać się z nią w tym kąciku, który sobie podczytuję, właśnie z racji tylu ciepłych, fajnych wpisów 😉 I Saharę, i Nonia, który jest w podobnym wieku, użytkuję normalnie - oczywiście w miarę możliwości, ale to przecież tyczy każdego konia. Czy po Twoich widać jakieś konkretne oznaki starzenia? Jeśli nie, to odetchnij z ulgą, bo gorszy dzień może mieć też sześciolatek i tak samo trzeba to uszanować, byle bez przesady 😉
Faza dziękuję 😀 Cieszę się, że się podoba. 😀
Na emeryturę się jej nie śpieszy, zwłaszcza,że to taki koń co widać po niej, że będzie długowieczna, bo twarda sztuka z niej.
No i ma mnie, więc jest dopieszczona, a większość życia była takim zadziczonym koniem z rzepami w grzywie i czyjaś tylko na papierze.
Dzieweczka 33 lata-niesamowity wiek🙂, zdrowa, czy coś jej dolega? jak ją karmisz?
Tania   witaj wśród szczęśliwych właścicieli starych mądrych koni🙂 ; przestałam jeździć na mojej Lubcie jak skończyła 20 lat, zbiegło się to z odczuwaniem przez mnie, że ciężko jej się chodzi w terenie, po skłonach, od tego czasu ma całodzienny ruch na 1 ha wybiegu.
Faza dziękujemy bardzo🙂 Rudy trzyma się dzielnie i jest naukochańszym koniem na Świecie🙂
Orzeszkowa:
O ja durna!  🙇 🙇
Roczniki oczywiście:
Tania 1992
Bunia 1993.
Ja wypieram z głowy rzeczywistość. No, nie pisałam? Panny pozostały mi wiecznie młode.
😡
Ha! Ja mam rocznik 2000 zajrzałam sobie tu pierwszy raz, właśnie po to żeby sprawdzić ile tal trzeba mieć, żeby być w kąciku ;P
Tania, 😂 w takim razie zwracam honor 😉
BASZNIA   mleczna i deserowa
28 czerwca 2013 17:24
Annah, musisz z 5 lat poczekac 🙂.
Mój rocznik 1992🙂 Czyli 21 lat.

Moja też rocznik 92 (w sierpniu urodziny) ale jeszcze nie emerytka  🙂
Rocznik 91 - absolutnie gonie chłopaka do roboty, im więcej tym lepiej 🙂 (oczywiście wszystko z głową)
Abeba, świetnie się chłopak trzyma 🙂
dzięki 🙂 już nie mogę się doczekać aż powyciskam z niego trochę potu, urodziłam 2 tygodnie temu i odliczam do ponownego wsiadania 🙂
desire   Druhu nieoceniony...
01 lipca 2013 23:08
Abeba, o jacie, nie wygląda to Twoje chłopisko na seniora 🙂

mój pastwiskowo z juniorką czyli mistrz i uczennica :    🏇 💘
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
17 lipca 2013 12:16
http://rekordyguinessa.pl/najstarszy-kon-swiata/
Proszę jaki dziadek 51-letni, a jaki piękny! 😉
W tej miejscowości muszą mieć jakieś sprzyjające długowieczności powietrze! 😀
.
chcę teraz kupić jakichś suplement dla mojej babci, ostatnio zaczęła mocniej kuleć, rano wychodzi na "sztywnych"nogach z boksu; podawałam już MSM, czarci pazur, boswellię, Orlinga, ale po niczym, może prócz MSM, nie było widocznej poprawy. poradźcie co macie sprawdzone na waszych seniorach? może coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego razem? ale co? nie mogę się zdecydować na nic. czekam na wasze rady :kwiatek:
A podawałaś Orlinga Gelapony Fast?
tak..
hmmm, to może to hcc mobility? Ponoć działa cuda🙂
A może SuperFlex NAFa?
dzięki, posprawdzam i coś zamówię🙂
RioBrawo, ja stosowałam Mobifor Ultra, wprawdzie na koniu który nie chodzi pod siodłem, ale ma 21 lat 😉 Efekty były widoczne gołym okiem, był dużo luźniejszy w ruchu.
Mobifor zamawiałam w angielskim sklepie Nutre Care, bo wyszło prawie 2 razy taniej niż u nas 😉
sprawdzę, dziękuję; Luba nie chodzi pod siodłem od 8 lat, na awatarze mam jej córkę 😉
Post już gdzieś pisałam, ale zdjęcie się nie władowało. Moja 21 latka. A dokładnie urodzona 28.02.1992 r. Koń starszy od właścicielki :P
doskonała partia dla mojego 🙂
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
21 lipca 2013 08:38
RioBrawo podobno można również wspomagająco na stawy stosować kurkumę - o niej mówiła podczas konsultacji Lee Holen. Z fajnych preparatów stosowałam Audevard- który też był niczego sobie.

chiara6991 piękna dziewczynka

Forkate jak się czuje Twój chłopak? Wydaje mi się że strasznie długo nie było jego zdjęć.

Abeba czy już się zaczęliście ponownie ujeżdżać?
i nasz kochany dziadek (lat 23) ostatnio zaczął ciągnąc tylnie nogi. Stawiał je dziwnie szurając kopytami po ziemi jakby nie miał siły podnieść nóg. Wezwałam weta, zrobiliśmy zdjęcia rtg i usg. Ma kłopty ze zwyrodnieniami w wiazadłach, dostałam od weta płyn (do rozczienia) aby nacierać mu nogi, przeciwbólowo i przeciwzapalnie. Zaraz pojdę do stajni i sprawdzę jak to się nazywa. Dostałam też leki przeciwbólowe w proszku (gdyby było gorzej i wcierki nie pomagały).
Na razie grzecznie wcieram ten specyfik w płynie i widzę dużą poprawę w zachowaniu dziadka , nawet sobie czasem galopuje na pastwisku.

edit- LEOPRAD DMSO - bardzo stężony lek. Wet kazał mi rozcieńczać 1:3 tzn na 1 litr preparatu aż 3 litry wody. Kupiłam litr i starczy mi to naprawdę na długo. Minusem leku jest jego zapach, wcierki trzeba robić w jednozrazowych rękawiczkach, raz zrobiłam bez rękawiczek i tego zapachu (smierdzi jak zespute jajka) nie dało się przez tydzień zlikwidować.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się