Konie czystej krwi arabskiej

.
Złota

a jaka to ma byc prezenterka? Mam gdzieś złotą ( 😉 ) sprzączkę to mogłabym spróbować zrobić
Epikea, poszło PW🙂
falletta, dzięki🙂 oglądałam ich stronkę, nie robią takich o jaką mi chodzi

Bronze- wspaniała wiadomość🙂
.
Paradier fajnie wygląda🙂

dzisiejszy Edzik🙂 i pomyśleć ze niedawno skończył rok.. 😉
Siwek slodki, takie maleństwo, złota-fajny chłopak rośnie.
Pogoda była dziś łaskawa, a więc Widia została wykąpana, grzywa i ogon przy pomocy sprayu wyczesana. Jest teraz taaaka miła w dotyku ach 😍 całą kąpiel była cierpliwa, a godzinkę później spadł deszcz  🤔 no i niestety nie było komu zrobić zdjęć, pozostaje wierzyć na słowo; lśni jak szklana butelka na słońcu 😅
szamanka   Najwiecej nauczyl mnie moj arab...
01 lipca 2013 13:06
Witam serdecznie, poszukuje jakichkolwiek informacji o pochodzeniu ogiera czystej krwi arabskiej o imieniu Arrancar. Kon ma jakies 4 lata i tylko tyle o nim wiem. Moze ktos mial okazje byc jego poprzednim wlascicielem lub zna go z widzenia?
Bronze   "Born to chase and flee.."
01 lipca 2013 18:45
A mój ciaptoczek od dzisiaj na pastwiskach  :-).
Bronze, czy mogę przyjechać i ukraść Ci konia? 😀
Bronze   "Born to chase and flee.."
02 lipca 2013 06:54
Haha, Martolinko - you made my day. Jak tylko Niun pozwoli sie zabrać od pańci to bierz.
Od wczoraj go pastwiskuje (po 2 miesiącach stania w boksie), za 2 tygodnie pierwsze spacerki pod siodłem - a w jakiejś dalekiej przyszłosci szalone galopy po bezkresnych łąkach ( i tutaj ukłon do Ganasz-jesteśmy już na "nowym" więc zapraszam w odwiedziny do nas ).
Kochani !
Mam ogromnie ważną sprawę. Czy ktoś z was jedzie na Pride of Poland z Warszawy? Jeśli znalazłaby się dobra dusza, która ma wolne miejsce w aucie to proszę o informacje. Bardzo mi na tym zależy, ponieważ nie wiem czy zdążę wyrobić prawko. Trochę wcześnie zadaję to pytanie ale rozumiecie, wolę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik 😉
Tak , Tak Niunio ma się świetnie na własne oczy widziałam 🙂
No to może i ja się pochwalę  🤣
po prawie półtora rocznej przerwie wróciliśmy z Cordobą do pracy 😀
aż mi się łezka w oku zakręciła jak mogłam w końcu posadzić swoje dupsko na koniu 😉
ale powiem szczerzę że Siwa to złoty koń  😉 ale ta przerwa dobrze jej zrobiła bo stała się jakaś taka delikatniejsza 🙂  za to w jej synku od czasu do czasu budzi się istny diabeł i zastanawiam się czasem kiedy nie wyhamuje i pójdzie w płot albo wpadnie w nas  😁 bo jak stoi sobie to stoi ale jak wpadnie w trans to tylko kurz widać  😁 ale postanowiłam od następnej jazdy mały zostaje w boksie 😉
My ostatnio też więcej na ujeżdżalni niż w terenie 🙁 Niestety, gzy są koszmarne! W zasadzie jak dojeżdżam do lasu pozostaje mi tylko galop inaczej istna inwazja!
04 lipca 2013 12:35
Kobietki a probowalyscie zelu przeciw ugryzieniom owadow z LaQuiby? Polecam - produkty sa nowe na rynku, tanie, ale swietne jakosciowo, duze i wydajne opakowania 🙂 Jest rowniez zel po ugryzieniu owada - aby maluchy nie cierpialy. Jesli ktos zainteresowany to na priv podam ich strone ( bo nie wiem czy tutaj mozna) i kontakt ze sklepem
A ja myślę o kryciu, o og...szukałam czegoś z dobrą linią męską, użytkowego ale nie brzydkiego i koniecznie ciemnego? Znalazłam Salixa pełnego brata cudownej Sokołdy, ale w między czasie serce i myśli skradł mi Amanito...  Widia daje super konie, zresztą mogłaby wyźrebić swoją miniaturkę i byłabym w niebo wzięta;-)
Nam wreszcie udalo sie zrobic jakies zdjecie pod siodłem...aczkolwiek Erni uwielbia pozowac w samej prezenterce  😀
.
Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta mojego siwego 🙂 W ramach przypomnienia w miarę ładne foto ze stępa

I nieco gorsze z kłusa 😀 Niestety fotograf niekoński, więc proszę o zrozumienie 😉

zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
08 lipca 2013 20:44
ashtray no pewnie, że pamiętam !!! Jak fajnie na Was patrzeć !!!  🏇
Alicja ale przystojniak  🙂

a ja w sobotę pojechałam na Rudym w teren, w sumie spędziłam 4 h w siodle 🙂 z małym postojem na kawkę w Huzarze. O dziwo powiem Wam, że nie ma u Nas aż takiego robactwa i dało się nawet wytrzymać  😉
ashtray, ja pamiętam, przecież wiesz 😉
zduśka, to zazdroszczę braku robactwa, u nas od groma 🙁
Nas tez dawno tu nie było
moja mała ze swoja duuużą pańcia

i luzem w niewymuszonym ruchu

Ależ ona ma świetny odcień siwego! Ile ma lat?
dwa i pół  🙂
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
09 lipca 2013 18:11
orjentica ma niesamowicie piękną głowę🙂
dziękujemy 🙂
To po dziadku Eksternie pewnikiem
asthray  masz tak piękne długie nogi...wydłuż strzemię --proszę  😜 

orjenica bardzo fajna    :kwiatek:  mascią  tez ciekawie sie prezentuje  🙂

A tu my  z treningu  😅
10 lipca 2013 09:15
orjentica Mala naprawde super sie zebrala a obecna masc boska 😵 :kwiatek:
zduśka, Martolina :kwiatek: :kwiatek:
Alicja zauważyłam dopiero na zdjęciach jakie są krótkie heh. Zawsze mi było wygodnie w takich, ale już wydłużyłam. 😉
Daihla   Zawiej - the Horse I was born for
11 lipca 2013 12:04
Bronze! 😀 Wreszcie!
orjentica, pięęęęęęękna klaczucha  😲  😍
falletta  :-) Dobrze jest zmienić stajnię na lepszą 😀 Ja miałam spore wątpliwości, ze względu na kłopoty jakie może stwarzać ogier w rekreacyjnej stajni odległość, ale rozmowa z wojenką mi bardzo pomogła  :kwiatek: w podjęciu ostatecznej decyzji. Było tak, jak Zuza przewidziała - koń kompletnie wychilloutował  😀 Teraz przyszła do "naszej" stajni jeszcze jedna re-voltowiczka - poszukująca spokoju, wybiegów i fachowej opieki dla swoich koni :-)
A Twój koń jest przeuroczy - też będę miała siwka/wkę z czarną skórą i białym jak śnieg umaszczeniem   😀
Złota, jaki macie plan na tego chłopaka? Chyba cieszy bardzo oko na żywo?
Mało tu piszę, ale wszystko czytam :-)
I tak a'propos opisu ekstremalnego terenu z poprzednich stron - ganasz, jak pisanie książki? Chyba w  zeszłym roku miałaś jakiś taki ciekawy pomysł?
Pozdrawiamy cały wątek :-)

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się