Spaghetti carborana 😍
A nie carbonara czasem 😉 ?
Kurczak z ryżem, warzywami doprawiony intensywnie przyprawą garam masala. Nie miałam dziś weny.
Ziemniaczki z koperkiem, kotlecik i mizeria 😍
Dziś klasyka-że klasyka: ziemniaczki, karkówka, młoda kapusta 🙂
Początek miesiąca, a mnie z kasą przycisnęło, więc makaron z sosem pieczeniowo torebkowym. Muszę coś poszukać w kategorii 'tanie obiady'...
pieczony łosoś, brązowy ryż i sałata z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką. 😉
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
07 czerwca 2013 17:42
Ryż z sosem koperkowym i pulpecik sztuk 1
Pierś z kurczaka z pieczarkami i cukinią w sosie koperkowo-śmietanowym. Banalnie proste, a takie dobre 🙂
Soczewica z kurczakiem i pieczarkami 😉
Szaszłyk z kurczaka i frytki🙂
monia, zielona? Jak robisz?
Curry z dynią i szpinakiem.
Żółta fasolka, ziemniaki, seler i cebula na parze. A na deser jabłko i banan, dla odmiany, na parze 😀
Zupa szczawiowa z jajkiem a na drugie spagetti, mniam 🙂
Szczawiowa moja miłość 🍴
Mogę jeść szczawiową ze szczawiową zagryzając szczawiową i jeszcze do picia szczawiowa 😁
Ja dziś miałam na obiad moją drugą miłość - botwinkę z młodymi ziemniakami 😜
Drugiego dania nie robiłam, bo obżarłam się tej botwinki po uszy, a że upiekłam ciasto kruche z rabarbarem i truskawkami, to małż ma drugie danie swoich marzeń.
ElMadziarra nasze serca, a raczej żołądki wybierają to samo 🤣 Ja niestety obie te miłości przez to, że tylko ja je w domu jem gotuje rzadko, ale smaka na szczawiówę zrobiłaś takiego, że luby będzie musiał się jakoś przekonać
Carbonara, a jutro dla mnie dzień na owsiance. Dojadam wszystkie resztki, co mi w domu zostały 😁
monia, zielona? Jak robisz?
Gotuje soczewice a na patelni w tym czasie smażę pierś z kurczaka ,potem dodaje pieczarki (wszystko doprawiam ) ,odcedzam soczewice i dodaje na patelnie , mieszam i już gotowa . Obiad na wariata ,jak mi się spieszy 😁 można dodawać inne składniki a mięso daje fajny posmak , więc jest smaczne .
Kotlety sojowe z ryżem w sosie słodko-kwaśnym.
Z tej soczewicy w końcu zrobiłam zupę. A dzisiaj curry z kurczakiem
Pieczone udka z kurczaka + frytki + sałatka ze świeżego szpinaku, kiełków rzodkiewki i pomidora - czyli coś ala domowy fast food 😉 😜
Lena
Ładnie poproszę o przepis :kwiatek:
sałatka Szefa z torebki, ale dodatkowo z ogórkiem i truskawkami 😍
armara przygotowuję z tego przepisu:
http://wegetarianka.blox.pl/2010/01/CURRY-Z-DYNIA-I-SZPINAKIEM.htmlZresztą w ogóle blog polecam, sporo przepisów z niego wykorzystuję 🙂
Zupa z marchewką, groszkiem i kukurydzą.
poledwiczka marynowana w piwie z fasolka szparagowa🙂
Ryba ze śmietaną i serem + sałata z sosem winegret 🙂
lena
Dziekuję :kwiatek:
Wczoraj
Młode ziemniaczki + sałatka z rzodkiewki i kiełków słonecznika + mielone z indyka 🙂
Dziś
Prawdopdobnie sałata mix z kurczakiem i sosem jogurtowym 🙂