Właśnie odebrałam ochraniacze Horse Guard, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, wykonanie perfekcyjne, żadnych wystających nitek, wszystko obszyte, materiał wygląda na solidny, ale to co mnie urzekło to kolor 😍 Jest taki jak na pierwszych dwóch zdjęciach. Absolutnie w moim typie 😀
Tylnie BRy... po miesiącu. Dla jasności sklep uznał reklamację i za te tyły mam zwrócone pieniądze, wstawiam zdjęcie wyłącznie w postaci ciekawostki co się z nimi stało... Ochraniacze funkcjonują normalnie i chronią, ale nie wyglądają... Poza tym nadal je kocham 😉
Nirv, Canter Cluby zapinane na paski, końce pasków wsuwa się w szlufki (jak w Veredusach). Wytrzymują nawet zmrożony śnieg po kolana, woda im nie straszna, nie odpinają się, nie robią ciężkie bo nie nasiąkąją jakoś bardzo - no i są nie do zdarcia 😉
O, takie:
Ja mam takie szare i białe - szare używałam przez 3 lata - w tereny (do wody, w lasy, przez łąki - ciurane strasznie), pojechałam zawody... Jak dla mnie niezdzieralne, w terenie ani razu nie spadły, nie odparzają.
Zorilla pozwole sobie odpowiedzieć, w środku jest ochraniacz skorupkowy obszyty w całości materiałem, ochraniacze są sztywne, wyłożone neoprenem obszytym chyba jakąś bawełną. Ja zamówiłam dla swojego konia komplet w rozmiarze cob, przedni ochraniacz jest dokładnie o 1cm niższy niż M veredusa olimpic, szerokość regulowana, bez problemu obejmuje ochraniacz veredusa, tyły są kilka cm(3-4cm) wyższe niż przody. Cob będą z pewnością pasowały na niewielkiego konia 155-165cm w kłębie. Na wyższe konie myślę, że trzeba brać rozmiar full.
Nie wiecie może gdzie najtaniej dostanę Kentaury Merano? Na obecną chwilę najtaniej znalazłam w arcusie, ale może będą gdzieś jeszcze tańsze. Z góry dziękuje za pomoc! :kwiatek:
Zorilla, dokładnie w środku jest skorupa, ale dokładnie to od wewnątrz jest grubsza warstwa neoprenu, a od zewnątrz jest jakaś cienka warstwa chyba też neoprenu, a na to ta skóro podobna. Poza tym jak mi się uda u krawcowej naszyć/wzmocnić(a dokładnie teraz to już muszę to wypełnić i naszyć skórę na górę) to pokażę zdjęcia, bo rozmawiałam z krawcową i może się uda naszyć kawałki skóry dla wzmocnienia i zakrycia dziur.