Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

piotrowska   Między grzywą a ogonem
31 maja 2013 21:02
Zaliczyłam 10 minut truchtu i 12 cardio Mel B.

CzarownicaSa - jeśli lubisz ćwiczenia w stylu Mel B to z całego serca polecam Ci Ewę Chodakowską, w szczególności jej program cardio o nazwie " killer " ( szybciutko znajdziesz na youtube). Daje niezły wycisk, ale już po dwóch tygodniach ćwiczeń np.: co drugi dzień, widać efekty, zapewniam. Mówię z własnego doświadczenia 😉
sandrita high five, właśnie skończyłam też BFBM, swoją koszulkę i leginsy mogłam wyżymać jak po nieodwirowanym praniu 🏇 błagam, powiedz, że Ty też miałaś uda w ogniu przy tej kombinacji 😵
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
31 maja 2013 21:15
No właśnie Ewa mi do końca nie pasuje, nie wiem dlaczego. Jest jakaś taka... strasznie spokojna, przy jej treningach bardziej się uspakajam niż nastawiam na ćwiczenie. A Mel mnie jakoś tak motywuje, no i fajnie mi się na nią patrzy 🙂

Jezu... mała miseczka barszczu, a smakuje jak największa, najsłodsza i najsmaczniejsza tabliczka czekolady na świecie!  😍
CzarownicaSa ja tez zrezygnowałam z Ewy z tego i innych względów, ale spróbuj Jillian! Jej treningi są tak mega pozytywne i energiczne, że aż chce się więcej  😀
31 maja 2013 21:20
A spróbuję. Co najlepiej na samym początku?
mybay, ej, ale jak robisz kickboxing z ciężarkami to nie zrobią Ci się ramionka jak u hardkorowego Koksu? 😉 ja się boję - na ramionach chcę zarys mięśni ale nie wielkiego bicepsiora...
Anaa Kurcze nie wiem, myślisz, że mogą się takie zrobić? 🤔 Umięśnione, trochę przypakowane ręce to ja bardzo chcę mieć, ale za ręce Mariusza "Dawaj na ring" Pudzianowskiego podziękuję  😁 Niestety nie mam tej możliwości trenowania z trenerem, więc cisnę na własną rękę i próbuję się wczytywać w różne artykuły no i niby przypakowuje się przy dużych ciężarach i mniejszej liczbie powtórzeń, a ja robię przecież duużo powtórzeń lekkimi ciężarkami

CzarownicaSa definitywnie to
  🏇
mybay, no właśnie ja kompletnie nie wiem, dlatego pytam 😉

jutro siłowniaaaaa! 😀
31 maja 2013 21:33
mybay - Nie masz się co martwić, sportowcy latami budują mocne, wyraźne mięśnie bicepsa a więc nawet po kilku miesiącach ćwiczeń z hantelkami nie zauważysz u siebie tak silnego rozrostu mięśni rąk. Kobiety mają mniej wolnego testosteronu niż mężczyźni, żaden wzrost nie jest wystarczająco znaczący, by pozwolić na taki przyrost mięśni jak u mężczyzn 😉
31 maja 2013 21:35
Hm... rąk nie chcę w ogóle ćwiczyć, ale jutro spróbuję.
sandrita high five, właśnie skończyłam też BFBM, swoją koszulkę i leginsy mogłam wyżymać jak po nieodwirowanym praniu 🏇 błagam, powiedz, że Ty też miałaś uda w ogniu przy tej kombinacji sumo squat + scissors jump  😵
(...)

Oj miałam, miałam! 😀 Super jest ten trening. Nie ma to tamto!

Czarownica ale co to znaczy, że nie chcesz rąk ćwiczyć? Nie wyobrażam sobie, żeby np. robić pajacyki, biegać itp. bez rąk w ruchu. Nie dość, że ruszając rękoma więcej spalasz, to niektórych ćwiczeń nie da się bez rąk wykonać - same idą za ciałem. Od tych ćwiczeń na pewno ręce Ci się nie umięśnią nie wiadomo ile, a spalisz jedynie z nich tłuszczyk.

P.S. A i jeszcze, bo ciągle zapominam, wiecie co Jillian mówi pod koniec NMTZ? THIS IS ALL ZEN BABY!  🏇
Piotrowska dobrze prawi.  🙂 Myślę, że możecie  śmiało machać hantelkami skacząc z Jillian. Nie jest tak łatwo zrobić masę.  😉 ( no chyba, że ktoś ma wyjątkowe predyspozyje ku temu genetycznie) Coś wam się na łapkach zarysować może po jakimś czasie, ale do bicepsów Pudziana to daaleka droga. Tak więc luzik.
O o o! Właśnie takie brzuchy mi się podobają! I taki chcę!!!

Może niech lepiej powie kto takiego nie chce? Będzie szybciej.  😉 Śliczniasty.
31 maja 2013 22:03
Brzuszek cud malina! Ja od swojej figury nie wymagam wiele, chciałabym mieć jędrniejszą skórę na udach i przede wszystkim - spalić boczki! Mam wąską talię a przez ten okropny tłuszczyk na biodrach wydaje się, jakby były co najmniej raz większe - i już sylwetka wydaje się nieproporcjonalna 🤔
Cierp1enie - ja mam 😉 kupiłam, bo przy byle aerobiku bolały mnie kolana. bardzo polecam! jak ręką odjął.
Uff dzięki laski, no to będę sobie dalej machać ciężarkami, mam nadzieję, że okien nie powybijam  😁
Za jakiś czas będziemy wstawiać zdjęcia naszych brzuchów takich jak ten  🏇
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
31 maja 2013 22:26
Jakie filety w takim razie kupować?
Ja kupuje takie, które mają najmniej glazury (jeśli mowa o mrożonych rybach).

Parowaru nie mam i kupno póki co nie wchodzi w grę.
Ja do gotowania na parze używam zwykłego garnka i takie siatki 😉

Ja właśnie wróciłam z roweru  💃 zrobiłam 50km i zasypiam, dopijam inkę i idę spać, bo jutro Strzegom  😀iabeł:
JARA, gdzie Ty jeździsz, że robisz takie dystanse? I ile czasu Ci to zajmuje?

Ja nie mogę za dużo jeździć na rowerze bo mi kolano "strzyka" 🙁
01 czerwca 2013 06:22
To ja się wyłamię- bo ja takiego nie chcę 😉 MI wystarczy, jak nie będzie wystawał ponad normę 😁 I dziś normalnie aż mi K. komplementem sypnął- że już nie jest aż tak wystający.
Co prawda pewnie to zwyczajnie kwestia tego, że rano jeszcze nic nie jadłam, ale i tak fajnie 😉

Śniadanie: pół szklanki mleka 3,2%(nie uznaję "mało procentowych" mlek, bo to woda a nie mleko)-66kcal, 5 łyżek płatków owsianych- 185kcal. Razem 251kcal.
Nie jest źle 😉
Ale wszystko mnie po wczoraj boli 😵 Strasznie z kondycji spadłam 🙁

No i dziś wieczór ze znajomymi, pewnie pękną dwa piwa. Przekąsek żadnych nie planuję.
Dzień dobry dziewczyny  :kwiatek: jak tam, gotowe na dzień na 5? Jest weekend, będzie trudniej, ale damy radę  🍴

A Wy jak tam? Jest dopiero 9 rano, ale może któraś już zdążyła pęknąć jak stary kondom?  😀iabeł:
01 czerwca 2013 07:54
JARA, gdzie Ty jeździsz, że robisz takie dystanse? I ile czasu Ci to zajmuje?

Ja nie mogę za dużo jeździć na rowerze bo mi kolano "strzyka" 🙁

Zwykle jeżdżę po Wrocławiu: 10km zajmuje mi ok 40 minut, 25km ok 1:45. W mieście czasy są liche, bo chodzą ludzie, są światła i trzeba się często zatrzymywać.
Wczoraj zawiozłam rower za miasto i jechałam od wsi do wsi: 50km w 2,5h.

Tunrida mówiła o batonach przetrwania Alevo, szukałam na Allegro sa po ok 5zł za szt. Ale zobaczcie jaki hit cenowy znalazł przed chwilą mój ojciec.
Takie rzeczy tylko w Rossmanie 😉

A Wy jak tam? Jest dopiero 9 rano, ale może któraś już zdążyła pęknąć jak stary kondom?
Mi właśnie moczą się płatki owsiane w mleku i mimo, że we Wrocławiu leje deszcz jedziemy na cross do Strzegomia. Po drodze zaopatrzę się w batony przetrwania żeby nie popłynąć na frytki 😉
Gillian   four letter word
01 czerwca 2013 07:57
wróciłam po nocy. Tak jak przewidziałam - ręka noga mózg na ścianie. Udało mi się zjeść o 21, potem zaczęłam o północy i dupa, do 7 rano biegałam, tak jak zostawiłam jedzenie na stole tak leżało i tylko w przelocie na nie zerkałam. Super :/ no tak to się nie uda :/
przezornie wzięłam batona do kieszeni (tego takiego niby lajtowego) i nie szło go nawet odpakować.
Ale za to dziś będzie dobry dzień, starym kondomom mówię nie! 🙂
JARA huhuhu, niesamowita promocja!  😂 kupuj szybko za te 6,49zł, bo jak wróci  do ceny 3,79zł to będzie lipa!  😂
Ile kalorii ma taki Alevo?
Ja kupuję musli batoniki biedronkowe, mają 105 kalorii sztuka.

Wczoraj dzień na minus. Niewyspana, chora, tylko 4 posiłki i to takie dupne.
Wody wypiłam może z 200 mililitrów  😵
(pracownica miała wolne, wieć miałam jak Gillian)
Auto mi się zepsuło i jeszcze się okazało, że od 8 marca jeżdżę bez przeglądu.
Zapomniałam telefonu do pracy  😤

Dzisiaj się czuję kapkę lepiej, ale siłownię sobie odpuszczę.
Patrząc na grafik na przyszły tydzień, to mi siłownia nie będzie potrzebna.  😵
JARA, lecimy do rossmanna, szkoda przepuścić taką okazję 😤

Ja mam @ i starą, podpsutą, rozregulowaną wagę. Nie wiem jak się odnieść do tego co pokazała, ale nie jest źle 🏇
01 czerwca 2013 08:24
Ile kalorii ma taki Alevo?
Ja kupuję musli batoniki biedronkowe, mają 105 kalorii sztuka.

210 kcal, tylko to nie jest taki zwykły baton musli, on ma w sobie wszystko jest równoznaczny z posiłkiem.

Tabela żywieniowa
Wartość odżywcza 1 baton 57 g i % ZDS w 5 porcjach:
Energia kJ - 890 -
Energia kcal - 210 -
Białko, g - 13 -
Węglowodany, g - 22
w tym cukry, g - 15
Tłuszcze, g - 6,5
w tym
tłuszcze nasycone, g - 3
tłuszcze wielonasycone, g - 1,0
kwas linolowy, g - 1,0
Błonnik, g - 4,5 -
WITAMINY
Wtamina A, µg - 250, 31%
Witamina D, µg - 1,6, 32%
Witamina E, mg - 3,8, 32%
Witamina C, mg - 25, 31%
Tiamina (B1), mg 0,35, 32%
Riboflawina (B2), mg 0,5, 36%
Niacyna, mg, 5,8, 36%
Witamina B6, mg 0,47, 34%
Folacyna/Kwas foliowy, µg 62, 31%
Witamina B12, µg 0,77, 31%
Biotyna, µg 16, 32%
Kwas pantotenowy, mg 1,9, 32%
MINERAŁY
Sód, g, 0,18
Potas, mg 500, 25%
Wapń, mg 210, 26%
Fosfor, mg 320, 46%
Żelazo, mg 6,6, 47%
Magnez, mg 57, 15%
Cynk, mg 3,6, 36%
Miedź, mg 0,5, 50%
Mangan, mg 0,7, 35%
Selen, µg 17, 31%
Jod, µg 47, 31%

Wskazania i działanie
Baton Allévo jest zamiennikiem posiłku o bardzo niskiej kaloryczności, który może zastąpić jeden lub kilka posiłków w ciągu dnia. W połączeniu z ruchem oraz zdrowym, niskokalorycznym pożywieniem, wspomaga proces utraty masy ciała oraz utrzymania stałej wagi.
01 czerwca 2013 08:31
Łoj, widzę, że u Was w większości zjazd i kiepski humor... 🙁
Niedobrze!
Trzeba do przodu przeć! Każdemu zdarza się gorszy dzień, więc nie ma się co przejmować 🙂 I błagam- jak JA, totalna łamaga, wariatka i beznadziejnie psychicznie słaba istota daję radę to WY nie dacie? DACIE! 😀 😅

Założyłam sobie "dziennik diety" 😅 Będę monitorować wszystko na bieżąco- kalorie, cm i jak kupię wagę- to wagę 😁
01 czerwca 2013 08:50
Słabi się tłumaczą i wykręcają. To nie wina @, pogody ani Tuska to wy wyrabiacie się jak gumka w majtkach  😀iabeł:
01 czerwca 2013 08:52
O, dokładnie! Ja nigdy nie ukrywałam, że jestem słaba jak mrówka w okres 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się