Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

Belgijska Bułeczka mnie wkurza
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,188.510.html
Teraz, zawsze i na wieki.
Facella   Dawna re-volto wróć!
07 maja 2013 17:39
No masz, mnie też wkurzyła  🤔 Co ona ma w avatarze tak w ogóle?
.
Facella, kurę
Dziewczę nie ma pojęcia o pojęciu, konia szkoda 🙁 Zresztą czy to nie ten belg na którego organizowała zbiórkę 👀

No właśnie. Ja też przeoczyłam moment zakupu. Już miał ochwat. Teraz schudł. No i ten styl... Boże...
07 maja 2013 17:49
O faktycznie, to kura jest  😲 Ja myślałam, że końska noga od tyłu, z przyklejoną tuż nad kopytem gumą do żucia  😁
A pisze tak, że większości nie rozumiem... Słoma w żłobie mnie przerosła  😵
To mnie urzekło:
[quote author=belgijska bułeczka link=topic=188.msg1765957#msg1765957 date=1367661589]
(...)
a wet chce przyjsc zastrzyk dać ale kaski też by wziął gość ma mnie za zieloną trzpiotke .
[/quote]
Ogólnie rozumiem jej wpisy mniej więcej tak, jakby były po...chorwacku.
p.s
Ten rozumiem. I skąd "ochwacik" też;
[quote author=belgijska bułeczka link=topic=29805.msg1766037#msg1766037 date=1367669706]
tortami urodzinowymi należy poczęstować też inne koniki więc ma być duży.
u mojego na 1 urodzinach była szarlotka i strucle drożdżowe
przepis
2 kg jabłek złota reneta  (takich mącznych niezasłodkich)
kruche ciasto i utartą marchwią bez jajek lub z jednym i cukru.
warstwa kruchego ciasta ok 1cm
warstwa jabłek ok 10 cm
kruszonka z masłem i płatkami corn flakes
do piekarnika na 45 min aż się zezłoci
strucla
ciasto drożdżowe jak na babke+ reszki jabłek z szarlotki +zagnieść upiec
wysuszyć na twardy kamień że młodziak  chrupał sobie wyrastającymi ząbkami.

[/quote]
p.p.s
O nazywaniu konia "Anioł" - gryzącego i kopiącego to już nie wspomnę. Przy tym "konik" czy Koniś" to pikuś.
Tania, Wiesz. Weci powinni leczyć za darmo. Wszystkich mają za zielone trzpiotki i biorą od wszystkich kaskę.
Psychiatrzy powinni leczyć na NFZ. Obficie 🙂
Niestety. Jak coś jest chore, to można to leczyć (skutecznie), ale jak komuś oleum brakuje w mózgu, to tego się już nie naprawi tabletkami.  🙁
Doczytałam jeszcze o podcinaniu piętek. Cień na Śniegu powinna dostać jakąś nagrodę za cierpliwość.
A ja wolę myśleć, że to jednak czyjaś zabawa/prowokacja. Bo inaczej ja zwariuję.
kujka   new better life mode: on
08 maja 2013 10:44
A ja po raz kolejny (bo to falami co jakis czas przychodzi i odchodzi), mam dosc forum. Juz nie mam sily czytac tylu glupot w 1 miejscu, nie mam nerwow na tlumaczenie i uzeranie sie z mnozacymi sie jak grzyby po deszczu debilami.
Chyba czas na kitkat i przerwe.
kujka, ale przez taka postawe pozwalasz im sie mnozyc! trzeba bastion trzymac!
No, ale jak trzymać? Gdzie jest bastion w ogóle w tym przypadku?  Ja nie umiem nawiązać mentalnego kontaktu z osobę, która używa obcego mi języka.
No i od strony merytorycznej to są wpisy z innej planety. Ona serio ma tego konia czy konfabuluje?
08 maja 2013 11:00
katija, ta, dostane po prostu wiecej ignorow i tyle z mojego nawracania. Swoja czcza pisanina nie zmienie postawy nawet jednej osoby na tym forum. Odechcialo mi sie juz.

No i znow zgadzam sie z tym, co napisala Tania.
(...)

No i znow zgadzam sie z tym, co napisala Tania.

Pal licho bastion. Nie znikaj. Z kim będziemy gadać? Z bułeczką o sytuacji w Belgii można jedynie. A Ty wiesz dużo o całym świecie .
08 maja 2013 11:07
Raczej nie znikne, a jesli nawet, to nie na dlugo - za silne uzaleznienie 😉

Ale mam wstret jakis do forum i musialam sie gdzies wygadac 😉
Raczej nie znikne, a jesli nawet, to nie na dlugo - za silne uzaleznienie 😉

Ale mam wstet jakis do forum i musialam sie gdzies wygadac 😉

Najwyżej masz ochwacik i cię od tego swędzą nogi, Aniołku. Podetnie się piętki i już.  😉
Odpoczywaj i wracaj.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 maja 2013 11:12
kujka, kujka ja wiem czego Ci trzeba

KATIJA!! Zlot czarownic. Kujka potrzebuje się zresetować  😁
mysle, ze pora pomalu zaczac ustalac termin zlotu czarownic 😎
A ja myślę, że trzeba przetrwać sezon na zapaleńców, idą wakacje, zaraz miną, większość oszołomów zniknie i znowu zostaniemy sami swoi 🙂 Na końskie przezornie nie wchodzę, popełniłam ten błąd i w pierwszej chwili chciałam dołączyć do nawracających, ale po pierwszej fali nerwów machnęłam ręką i wróciłam grzecznie na towarzyskie wyspowiadać się z tego, co zjadłam 😁
Ja też mam focha na forum 🙂 I niestety nie czuję, żeby to była wina wakacji. Nie wiem czy nie jest tak, że jak się już tu pozna kogo "trzeba" to relacje przenoszą się do prawdziwego świata/na facebooka/gdzieś indziej. Zaglądam sporadycznie, do dosłownie 3 wątków (odchudzanie, ślub, kącik skoków) i chyba mi wystarczy.
A to nie czasem też trochę kwestia naszego wieku? Znakomita większość z nas zaczynała tutaj mając ok. 20 lat, teraz dobiegamy 30tki, niektórzy ją przekroczyli, zmieniają się priorytety. Zakładamy rodziny, poszliśmy do pracy, konie zajmują już inną przestrzeń w życiu 😉
zen, Może nie konie a forum 😉. Ja czytam parę wątków, piszę już nieczęsto - czasem nawet na tematy, na które kiedyś pisałam sporo. Czasem mam już wrażenie, że nie ma z kim dyskutować - a większość wartościowych rzeczy zostało napisane już dłuższy czas temu. Poza tym z częścią ludzi mam kontakt poza forum i to mi wystarcza.
M98/ż się już nie chce. Czytam, ale nie nie chce mi się już udzielać ani w KR, gdzie co dwie strony te same osoby piszą to samo, ani w tych bardziej tematycznych, gdzie poraża mnie poziom abstrakcji
epk, tak dokładnie, konie a co za tym idzie i forum 🙂 Ja wchodzę już tylko do jednego wątku na towarzyskich, na konie to nie wchodzę w ogóle, nie kojarzę już większości nicków, nie brakuje mi tego. Myślę, że powoli się właśnie wycofuję z życia na forum, jak mi przejdzie chęć do spowiadania się z ćwiczeń i z żywienia, to w ogóle mnie już tu nie będzie 😉
12 maja 2013 17:24
To mnie wkurza:
Weterynarze Wrocław
nr podany przez dr Różyckiego do kolegi po fachu: 607 519 015

I dzwoniąc do tego weta należy pytać o "kolegę po fachu dra Różyckiego"?
A którego Różyckiego?? Ja znam trzech.  👀
Tania, we Wrocławiu jest jeden - absolutnie niepowtarzalny wet Różycki...przynajmniej ten od koni 😉
Taka refleksja:
102 Gości, 191 Użytkowników (47 Ukrytych) Użytkownicy aktywni w ciągu ostatnich 15 minut:
Kameleonik, Dementek, Donia Aleksandra, ., aggii, mtl, borkowa., mybay, anai, pasterz, lamia, axelleon, romankowa, Tristia, Rudaa98, Majorka, Dunkaa, Farifelia, budynio, Losse, Design, lotka13, Lotnaa, Muchozol, CzarownicaSa, Carlemi, katakumby18, Altiria, Dramka, zduśka, jett, PumCass, Edy, Silvana, grafika, menczesterowa, Bay, Bacik90, eloise., lulcia, piotrjj5, Marcelin, mewa, Tornadowa, sandrita, sombra, Buczo, agnesix, matyska, drey, alexiss, xxmalinaxx, Viridila, MiLLi, safie, Fantazja, monka, Time, draskaeb, aniazabinska, Kwiatowa, remendada, nettie, Marino, Misskiedis, pszczolka90, skibonify, robakt, chesnut, oollaa12, sosi, floo, julkaa, Szuwarowa, aniaaa, agares, Q., infantil, iwonka1997, Asik, Flondra, jestemzlasu, aka, pati91x, Zu, Asiaa, bleck, Matuzaalem, Być., elamilka, TRATATA, martyna1809, Liliana.Ishi, _megi_, pasiab, Perlica, wasia, karolina_, karusioowa, martyśś_99, Kasija, pauli_012, Miranda, Windka, TheKliford, MATRIX69, Andrzej1958, pampera, escada, Sisisa, Milutek, martrix, olga96, protoniasta, sillke, wkatarzyna, baskilowa, maliniaq, Cejloniara, Trin7, A+A, Alexa:P, peeepejack, indianka, mbis, noraka, Marianna, Bambi, slw95, xXkarolkaXx, autodestrukcja, Makeawish, kiwii, ahaok, ae, koola, Kami, Gallien, calore, lussi, aszhar, vegansia, Umberia, santa

na przykład w tej chwili jest na forum wiekszość kompletnie obcych mi osób. Z tej listy kojarzę z 20% .
I chyba już nie mam chęci grać w teatrzyku 80%.
I mnie potrzeba nieco przerwy.  🤔
Wkurza mnie mękolenie starych użytkowników, że inni starzy odchodzą, że nie ma z kim pogadać na (ich) poziomie, że przychodzą nowi, że nie ma już mądrych wypowiedzi, konstruktywnych dyskusji i tego typu pierdy. Kto broni przenieść się do realnego świata? Utrzymywać kontakt przez tel/fb/gg?
Wkurza mnie, że ludzie traktują to forum jak świętość. I zaraz się zlecą ci starzy wyjadacze i zaczną tłumaczyć, że specyfika tego forum jest wyjątkowa. Otóż specyfika każdego forum jest WYJĄTKOWA.
Może tym ludziom aż tak nie zależało na waszym wirtualnym towarzystwie, skoro zdecydowali się przestać udzielać?
W ogóle nie kapuję jak można tęsknić za kimś, kogo znało się tylko wirtualnie, tym bardziej, że jest tyle innych dróg komunikacji i jeżeli ktoś chce, to zawsze znajdzie możliwość.

A te patetyczne zapowiedzi "odejścia" z forum bawią mnie do łez...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się