JARA, to podobnie, jak dla mnie posiadanie czapraczka w innym kolorze na każdy dzień i pasujących do niego owijeczek jest absolutnie zbędne 😉
Tania, a, to jak sie nie podaje kaszki, to dziecko ma kolki i wzdecia a kaszka te problemy magicznie rozwiazuje? I dzieki kaszce kazdy dzieciak bedzie mial 2m wzrostu? Wow! Czemu sie o tym nie slyszy wiecej? Sa magiczne sposoby na kolke i gwarancja wysokiego dziecka! Kaszka!
🙄
Tania, a, to jak sie nie podaje kaszki, to dziecko ma kolki i wzdecia a kaszka te problemy magicznie rozwiazuje? I dzieki kaszce kazdy dzieciak bedzie mial 2m wzrostu? Wow! Czemu sie o tym nie slyszy wiecej? Sa magiczne sposoby na kolke i gwarancja wysokiego dziecka! Kaszka!
🙄
Nie. Czemu tak stawiasz sprawę? Chcesz się koniecznie z kimś sprzeczać? To mnie źle wybrałaś.
Miała marny pokarm i mały ryczał głodny. Kaszka manna, na ( o zgrozo!) mleku zwyczajnym ze sklepu, słodzona (o zgrozo! ) cukrem - była 30 lat temu dawana dzieciom.
Podałam ten przykład, jako dowód, że mamy potrafią się zawiesić na czymś i upierać bez sensu.
I, żeby OT nie było do końca.
a moglybyscie temat zywienia dzieci przeniesc do watku dzieciowego, dziewczyny? :kwiatek:
Wiesz, In., mi wszyscy z uporem maniaka próbowali wmówić, że swoje dziecko powinnam nosić. Najlepiej non stop. I bez ustanku.
Bo tak trzeba/potrzebuje tego/powinnam/milion innych rzeczy.
A ja nie nosiłam i nie noszę. I żyje! Ma się dobrze! Nawet nie marudzi. 😎
CzarownicaSa, a siedzi samo?
Wydarzyło się za to 360 stopni inna sytuacja,
Czyli taka sama, skoro 360 stopni 🙂 :kwiatek:
JARA siedzi. Potrafi się sama nawet godzinę bawić. Już praktycznie cały dzień na podłodze spędza. A na rękach jest tyle, co przenieść z pokoju do łóżka czy uśpić.
A można prosić, żeby RV Mamy tu nie off topowały? Bo mnie wciąga. 😉
Już znikam 😁 :kwiatek:
Dzięki. :kwiatek:
Ja do wątku dzieciowego nie zaglądam, a tu mnie kusi udzielanie porad starej babci. Już In się na mnie zagniewała.
Tania, chodzi o to, ze sposob w jaki napisalas post tak przedstawia sprawe. Teraz, po kolejnym poscie juz wiem, co chcialas powiedziec, ale ten pierwszy mial taki a nie inny wydzwiek - daj dziecku kaszke to nie bedzie mialo kolek ani wzdec i urosnie na dwa metry 😉
Czarownica, ja sie w tej sprawie wypowiadalam raz, nie bede sie powtarzac.
mnie nic na R-V nie wkurza, bo od tego mam ten przycisk w prawym górnym rogu z "X". Jak mnie cos nudzi lub denerwuje to naciskam. Z życiem w realu gorzej bywa.
akceptuje jedynie brata który ma 11 lat, a gdybym miała mieć teraz coś pod opieką to by chyba skończyło jak Madzia z Sosnowca
O Boże...
Poprawiłyście mi humor z punktu 🙂 A watek też się zrobił "normalniejszy".
Czyli: hormony usztywniają myślenie 🙂, to mija 😀
Oraz: dla dziecka najlepsze co możemy, niekoniecznie - najlepsze (jedynie słuszne) na świecie.
Eee... źródło wiele tłumaczy.
TomekJ, banowany 600 razy, teraz wraca jako RadaStarszych.
Ludzie, nie róbmy wody z mózgu.
pok, gdzie? rada tez ma bana!
edit: dobra, nie ma, miala tylko uciszenie.
Mnie wkurzają duble bez końca. To o lali to też dubel.
p.s
O, już scalony. :kwiatek:
Myślałam, że przesadzacie z tym krytykowaniem nadużywania zdrobnień, ale i mnie już wkurza.
"wędzidełko" - masakra.
Tania, kontekst pewnie inny, ale zabawne, że akurat "wędzidełko" to normalne słowo, pod językiem np. albo wędzidełko przy kiełznaniu munsztukowym 🙂
Tania, kontekst pewnie inny, ale zabawne, że akurat "wędzidełko" to normalne słowo, pod językiem np. albo wędzidełko przy kiełznaniu munsztukowym 🙂
Ja wiem.
Fallada99, mnie wkurza, bo mi jej avatar kojarzy sie z uzytkowniczka, ktora zniknela i avka miala podobnego, a nie jestem pewna czy i nie nazwe. nic osobistego 😉
A to ta sama Fallada99, co Fallada bez numerka? Z avatarem w stylu avka falletty? 😁
A mnie wkurza, że moje zdjęcia w "Zdjęciach naszych koni" znowu wypadły jako ostatnie na stronie i nikt ich nie zauważył :/ 👿 🍴
Mnie wkurzają "potencjalni" kupujacy z ogłoszeń na re-volcie niektórzy. Pisze jak wół cena za towar i wysyłke. Coś się tam potargowacv mogę, ale odpowiedzi typu " troskę drogo...io proponowanie 1/3 wartości rzeczy to juz lekka nie powaga...Nie pasuje cena to po co gotarę zawracać...