Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)
Aż poszukałam - kaloryczność drożdży to (wg różnych źródeł) od 90 do 120 kcal na 100g. Czyli pijąc 1/2 kostki będziesz piła 60 kcal.
Właśnie pobiegłam do sklepu po moje i niestety mieli domowe 🙁 bleeee.
Akurat nie chodzi mi o kaloryczność, dieta south beach, przez dwa tygodnie wyłączone węglowodany, które są potem włączane powoli. A trochę tych węglowodanów tam jest, więc na razie muszę się wstrzymać, za dwa tygodnie mogę włączać 🙂
Tylko się do tego przekonać muszę, do pokrzywy coś mi nie szło 😵
przyszedł czas na farbowanie. Im dłużej czytam o biokapie, hennie i color&soin tym mniej wiem 😉 . Bardziej skłaniam się ku color&soin, może henna byłaby najlepszym wyjściem, tyle, że wciąż przeszukuję internety żeby dowiedzieć się, czy jest jakaś henna, która daje chłodny brąz bez miedziano-rudych refleksów. Z tego co zdążyłam wyczytać zapewnienia producentów trochę się różnią od rzeczywistości...
Jeśli macie foty z farbowania jakimiś ciemnobrązowymi farbami to proszę, wrzućcie je 🙂 .
jeszcze nigdy nie obawiałam się o zdrowie włosów przed farbowaniem, a zawsze waliłam drogeryjną ciężką chemię 😁
Kupiłam ostatnio drożdże domowe, z nadzieją, że je jakoś przewalczę. Ale nie da rady... Przez siteczko przecedzałam w tę i z powrotem, a i tak na końcu zostało pół kubka szlamu 🙁 Bleee.
Rul, ja farbowałam dwa razy dzień po dniu Garnier Colour Naturals i nie wypadły. Najpierw dałam blond i wyszła żółć, a potem w akcie desperacji brąz i jak na razie ludzie powiadają czasem, że lepiej wyglądam.
Zdjęcia w brązie niestety będę miała dopiero w przyszłym tygodniu.
Teodora - ja mam o tyle łatwiej, że mi ten smak "sam w sobie" podchodzi. Piłam, piłam, doszłam do fusów i na raz je wypiłam 😉 ale z tymi biedronkowymi do była przyjemność do ostatniego łyka!
Jutro kupuję biowaxa i szampon johnsons baby (chatelowanie? tak to się nazywa? podobno johnson się nadaje 😉 )
Mi chyba faktura nie pasuje, bo ogólnie drożdże polubiłam. Mam jeszcze pół kostki, może się przemogę 😉
Kupiłam glicerynę...ile mam dodawać do porcji maski? "Kilka kropli" to 3 czy 9? 😁
Omg, poszlam za rada cavaletti i postanowilam uzyc czegos nawilzajacego. Walnelam na glowe maske biowaxa i mam wlosowy orgazm. Gruuuuube, miesiste, blyszczace. Jaram sie <3
A tu nowy biovax wyszedł😀 ciekawe jaki skład ma. Jest olej arganowy, kokosowy i makadamia.
ovca-ja dałam ok.4, ale włosy baaardzo się z nią niepolubiły (efekt podobny do przeproteinowania)
Poszalałam dzisiaj z zakupami 😡
Biowax do włosów blond, 2 butelki szamponu aloesowego Equilibra (-30% na wszystko tej firmy w Superpharmie. jeden za 14zł), szampon timotej z czymś tam jedrychońskim + odżywka do kompletu. wieczorem będzie SPA 😎
PonPon, z róża jerychońską zapewne 😉
dokładnie 😎 literówka cudna, ale wszyscy wiemy o co chodzi 😁
Strzyga, to piona! Ja wczoraj tak na szybko nałożyłam biovaxa i zmieszałam z resztką Alterry z granatem i dzisiaj włosy takie 😍
Są w Waszych Naturach te maski aloesowe NaturVital? Bo u mnie nie widziałam, tak samo jak Artiste różowej. Ale inna sprawa, że ja na takiej pipidówie mieszkam, że może po prostu nie być 😉
Pojawiły się u mnie w Auchanie maski Bingo Spa 😜 było ich tyle, że nie wiedziałam, którą wybrać... 🤔 wahałam się między kuracją arganową a maską z drożdżami. Ostatecznie wzięłam z drożdżami, bo używam oleju arganowego na włosy, więc uznałam, że nie ma sensu brać jeszcze kuracji.
(aż sprawdziłam, czy mnie któraś do "byka roku" nie wrzuciła, z tą różą jerychońską :P)
Wiecznie powracające pytanie - czym zabezpieczać końcówki? Kończę mojego glisskurra i potrzebuję na lato czegoś lżejszego. Jednak ma bardzo oleistą konsystencję i łatwo przesadzić 🙁 Celowałabym w jedwabie - CHI, Greenpharmacy, coś jeszcze? Nie chce mi się specjalnie jechać do Natury, najbliższa jest daleko :P
Ja polecam bardzo CHI i kropelkę jakiegoś nietłuszczącego oleju wcześniej, np. z pestek śliwki 🙂
Ja dawno, dawno biowaxu nie używałam, bo nie miałam czasu. A widać powinnam.
fruit_jelly: właśnie u mnie jest to samo, od kilku dni prawie codziennie jestem w naturze i nie ma.
Strzyga:który biovax nakładałaś?
Omg, poszlam za rada cavaletti i postanowilam uzyc czegos nawilzajacego. Walnelam na glowe maske biowaxa i mam wlosowy orgazm. Gruuuuube, miesiste, blyszczace. Jaram sie <3
no to bajka! 😀 moim muszę też Biovaxa zaaplikować, bo ostatnio trochę fruwają
A tu nowy biovax wyszedł😀 ciekawe jaki skład ma. Jest olej arganowy, kokosowy i makadamia.
cooooo? jaki? poka poka!
Pojawiły się u mnie w Auchanie maski Bingo Spa 😜 było ich tyle, że nie wiedziałam, którą wybrać... 🤔
nieeeeee! a bydgoski Auchan na takim zadupiu jest... i nigdy mi się tam nie chce jechać 🙁
cavaletti: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52659
łeeeee to on już stary jest 😎
ja myślałam, że jakiś zupełnie nowy teraz wchodzi do sprzedaży 🙁
Cavaletti, ja mam auchana praktycznie pod samym domem 😁
Ja też mam daleko do auchana.
Teraz chyba Kallosa zakupię, bo jeszcze nie miałam.
Fog, nie ten 😀
Cavaletti, info z funpage'u Biovaxu na facebooku,
Post ze sklepu internetowego:
klikPodobno już w sprzedaży normalnie, zobaczę w super pharmie jak będę 🙂
składu ani widu ani słychu, trzeba będzie rozpakować w sklepie na półce i zobaczyć.
az sie chyba do superpharm jutro wybiore 😜
Oo, Kajula, to jak będziesz to zdaj relację czy jest już, bo ja dopiero wieczorem będę mogła, to będę wiedziała czy warto się fatygować 😀