Ochraniacze

quantanamera, ale to są ochraniacze skokowe typowo.
Po co koniowi do karuzeli takie ochraniacze?
powiedzcie co lepsze:
olimpici veredusa
czy lamicelle elite
olimp miałam, tyły się masakrycznie przekręcały
w tej chwili tylko te dwa modele w rozmiarze L nie są za krótkie na moją Polką -carbony niestety poza zasięgiem finansowym
ash   Sukces jest koloru blond....
07 kwietnia 2013 10:24
Karla🙂, ja używam teraz Olimpici i uważam ,że są super. Mi się nic nie przekręca, ale jas mam idealnie dopasowane M.
Perlica, a jaki byś ochraniacze polecała do karuzeli?
Moje konie się nie strychują, potrzeby zawijania ich od stóp do głów nie mam, ale na wypadek nadmiernej świeżości i fikołków lepiej, żeby na golasa się nie kręciły. Skorupy na knopiki są dość przewiewne (po co pocić nogę pełnym ochraniaczem na tył, jeśli koń tylko stępuje?), super szybko się je zakłada, są wygodne, zastąpiłam nimi... Veredusy Revo, które działają z tylko jednym moim koniem i w dodatku są upierdliwe przy zapinaniu. 🤔wirek:
Karla🙂 veredus. Skorupe maja fajnie plastyczna, nie twarda, a jednoczesnie bardzo trwala.
Veredusy znam bo mialam na dra i tyly tak jak pisalam lipa dlatego mysle nad lami
Tylko w przeciwieństwie do Pro Lightów, gumki w nowych vederusach dość szybko i bardzo brzydko się rozciągają, szkoda bo poprzednie modele były nie do zdarcia a tym wcale dużo nie trzeba do bycia szmatkami.

quantanamera, których dokładnie skorupek używasz?
Burza, o takich o:

Naprawdę solidne, żadnych rys, neopren się nie przeciera (szkoda, że nie mogę tego powiedzieć o Revo hehe).
I całkiem przyjazna stylistyka, pstryknij je na nogach przy okazji jak możesz 🙂
xxagaxx zareklamuj.

Kupowałam w Niemczech, więc absolutnie nie chce mi się w to bawić. Zresztą wątpię żeby uwzględnili taką reklamację...
Można gdzieś jeszcze kupić paski do Veredusów Pro Light?
Quanta - też zamówiłam te  yorka sportiva brązowe  dla mojego kasztana 🙂 w poniedziałek dojadą
nie mogę się doczekać 🙂
szkoda, że te yorki standarcik full 🙁 kurde no za długie szkity ma ta moja Pola..
a coś na kołeczki w dużym rozmiarze ( wysokie) możecie polecić? :kwiatek:
ale one są dość duże np.  w porównaniu z Kentaurami na kołki czy Karla je na żywo widziałaś?
tak to jest jak się ma wielkokonia

edit
jeszcze Tattini ma fajne w tym roku na kołki, ale niestety na żywo nie widziałam...
dziewczyny a co powiecie o tych:
http://www.gnl.pl/komplet-ochraniaczy-p-15006.html
tańsze niż Yorki, też ładnie wyglądają choć zadnie jakieś dziwne?

quantanamera, pytam bo jestem ciekawa, nie zakładam ochraniaczy ani na padok ani do karuzeli i się zdziwiłam, że takie pancerne do karuzeli ( dla mnie pancerne, używam takie na skoki)
tyły dziwne i przody za dużo zapinania 🙂
mi osobiście yorki i tattini się podobają
tattiniaki
http://tattiniriding.co.uk/item/37321
Kentaury też miałam i te na kołeczki odpowiadały idealnie M veredusa olimpica i niestety zarówno te jak i jeszcze jedne (mierzyłam)- nie pamiętam firmy na kołeczki były typową M
mój koń ma strasznie długie, szczupłe nogi i porządnie wyrażone stawy i niestety większość ochraniaczy typowych fulli jest  za krótka, pasują na nas idealnie villa horse skórzane i memory foam, ale no... ja już nie chcę na rzepy:/
hmmm  a te hexy na kołki ? -  mogę zmierzyć ich długość w stajni, bo niby rozmiar cob/full ale duże są
http://www.gnl.pl/ochraniacze-hexa-airflex-p-12274.html
maxowa, te co wstawiłaś Tattini to ja mam właśnie takie podobne, ale Kentaury tylko bez żadnego logo, bo tam logo Veredusa być powinno tylko jest jakby zasłonietę ale to całkiem podobne do Yorków Sportiva skorupy
tak podobne bardzo , a jak widziałam na żywo Kentaury to jednak małe te fulle były
ale pokaż jakie masz? może o innych myślę
maxowa, nie ma ich nigdzie w żadnym sklepie ...to jakiś przewałek chyba był, bo mają jakby wycięte logo...dostałam je
żaden przewałek, też takie widziałam i zamawiane były właśnie ze sklepu kentaura tylko nie wiem czy w PL
ja mam czeski katalog 2013 i takich nie ma 🙂 tzn chyba bo nie kojarzę podobnych do veredusów 🙂
ja je już w 2012 widziałam, w Warce na zawodach. Może w 2013 ich nie ma już?
to chyba nie ma, bo bym pewnie już wcześniej zamówiła🙂
poszukam na zdj, bo specjalnie foty cykalam, one mialy jakby logo veredusa wydlubane😀
Karla🙂, właśnie o tym piszę, nie spotkałam ich nigdzie na żadnej stronie i nie były w ofercie nigdy...
Jak znajdziesz je to daj znać, bo bym je zamówiła chętnie.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
07 kwietnia 2013 19:13
Karla, jeśli nie veredusy (mnie też się nic nie przekręca, a na b.różne konie je wsadzam) to BRy. sama niedługo będę zamawiać (skorupki oczywiście) 😉
zamiast BR wolę lami celle- dziś omacałam jedne i drugie.Coż.. jutro płacz do sponsora o carbony będzie i tyle😀😀
sei   . let's grow old together & die at the same time .
07 kwietnia 2013 20:06
chyba, że tak. co kto lubi widocznie. dla BR lepsze sporo 😉
swoją drogą czym się różnią carbony od olimpicow?  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się