Ochraniacze

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
29 marca 2013 20:18
Czarne mam XLki, bo tylko takie były i są dobre 😉
Ja kupiłam białe Lki (kalosze) i na Rudego są za małe. W porównaniu do Eskadronów, Busse i Mustangów to mają normalną rozmiarówkę. XLki tych firm są ok.
Koniczka, kurde, naprawdę są ładne. Nie wiem, będę myśleć 🙂
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
29 marca 2013 20:23
Jakby co to mogę Ci moje pożyczyć do przymiarki 😉
O, to jest myśl 😀 Odezwę się na PW jak by co 🙂
Orientujecie się może,gdzie dostanę ochraniacze sympateksowe białe?Pony na dodatek koniecznie  🙄 😵
Chodzi mi o coś takiego, jak miał mustang kiedyś, albo dms.
Chyba,że istnieją inne ochraniacze, które nie tracą swojej bieli nawet po terenach i błocie...
Potrzebuję porządne ochraniacze, ale nie interesują mnie takie jak cena Veredusów,szukam coś tańszego.
Zerkałam na York sportiva:
http://animalia.pl/produkt,24325,553,york-ochraniacze-sportiva-tylne-2-szt.html
oczywiście komplet mam na myśli
Czy coś w podobnej cenie polecacie?
Ponoć z Yorków to Pro Airy są nie do zdarcia, koleżanka w stajni ma i wyglądają naprawdę porządnie
Jak dla mnie Pro Airy są okropne. Jeden koń miał je na padok i wracał zawsze z mokrymi nogami (pocił się i to nie miało gdzie "uciekać"😉. Dziwię się, że się nie obtarł. Może i nieśmiertelne, ale średnio przyjazne dla końskiej nogi.
mils   ig: milen.ju
01 kwietnia 2013 10:33
Perlica koleżanka ma Sportivy. Wyglądają na porządne. Użytkowane są już dłuższy czas, nic się z nimi nie dzieje, nie są jakoś mocno porysowane. Jak dla mnie, za tą cenę to fajne ochraniacze.
MAEA masz niestety rację, są okropne. Przejechałam w pro air- ach jakieś 250 km (rajd 11 dni). Przepuszczają  powietrze, ale pianka się miejscami ,,pokaleczyła", a dolne obszycie postrzępiło. Najgorzej było podczas jazdy przez ściernisko. Wlezienie słomy w ochraniacz kończyło się ,,tupaniem" tą nogą. Musiałam kilkakrotnie zsiadać i wybierać słomę. W tym roku kupię jakieś inne i napewno takie, które nie zbierają po drodze wszystkiego co się nawinie.
dzięki za opinie, jeszcze sama wpadłam przecież że Kentaury są porządne i nie drogie 🙂
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
05 kwietnia 2013 12:02
http://www.horsehouse.pl/pl/Katalog/Kon/Ochraniacze/Komplet-ochraniaczy-neoprenowych-Hansbo.html?pa=2

Zna ktoś te ochraniacze? Wypisz wymaluj BR Pro Max, a wypadają taniej...
Jakiś czas temu zrobiłam zdjęcie RTG stawów skokowych mojego konia, wyszło,że kiedyś musiał mieć jakiś uraz,ale wszystko dobrze sie zrosło. Było podejrzenie,że może dać początek szpatowi, dlatego po pół roku zrobiliśmy zdjęcie kontrolne, ale na szczęście wyszło,że wszystko jest dobrze i możemy trenować ujeżdżeniowo ale powinniśmy odpuścić sobie skoki. Konik ma przez to delikatną sztywność. Zastanawiałam się nad zakupieniem mu ochraniaczy magnetycznych na stawy skokowe, co sądzicie , może ktoś z was miał już jakieś doświadczenie z tymi ochraniczami? 🙂
xequus według mnie lepiej dołożyć jeszcze te parę złotych, ale mogę nie być obiektywna bo mam BRy.
Za precyzję wykonania darzę je miłością wielką.
Te podlinkowane już tak starannie zrobione nie są, nie wiem tez czy materiał jest ok, ale nie miałam ich w rękach.

e. lit.
05 kwietnia 2013 18:43
marta__sz, tym zdjęciem ostatecznie mnie przekonałaś, że jednak nie ma co kombinować i szukać 😉 jednak BR tobacco niedługo zawitają u mnie 🙂
No ja chciałam tylko powiedzieć że moje BRy mają już dziury. Zadnie ochraniacze od wew mają ok. 2cm średnicy dziurki..
xxagaxx
a Twój koń bardzo się strychuje? Inne ochraniacze też macie uszkodzone? I po jakim czasie użytkowania?
05 kwietnia 2013 19:32
No ja chciałam tylko powiedzieć że moje BRy mają już dziury. Zadnie ochraniacze od wew mają ok. 2cm średnicy dziurki..

Twój rumak się strychuje ? U mnie dziury w tylnich wydrapały się Jumptec'ach tych takich na bolce i to po jednym solidnym treningu uj. z chodami bocznymi, ale w innych ochraniaczach nic takiego nie miało miejsca, z drugiej strony każde inne ochraniacze miały skorupy, a jumtecki też tylko materiał.
No trochę jak widać musi się strychować, ale nie jakoś wybitnie. Mam Eskadrony, Veredusy, WW, Nawet najzwyklejsze HORZE na padok i nic im się nie dzieje.

Używane dość systematycznie od hmm 6-7 miesięcy? Jak dla mnie to zdecydowanie za krótko żeby porobiły się tak masakryczne dziury. Postaram się cyknąć fotę jak będę w stajni.

Tutaj już coś widać:
05 kwietnia 2013 20:32
xxagaxx, wszystkie inne ochraniacze, które wymieniłaś jednak są albo mają skorupę od wew. części, więc jedynie mogą się pojawić na nich rysy. Może to faktycznie wina, że BR są z materiału, który chcąc nie chcąc będzie podatny na ścieranie. Tak czy siak to niedobrze...
xxagaxx, normalka przy strychującym koniu, ban na wszystkie miękkie ochraniacze 😉
maleństwo   I'll love you till the end of time...
05 kwietnia 2013 20:48
No to właśnie się "wyleczyłam" z tych BR-ów... Mój psuj tak wyciuchrał WW. Teraz moje ulubione to białe strychulce Kavalkade, ta gumowa łyżka jest nie do zdarcia 😉
xequus, Burza, ale ja naprawdę nie mam jakiegoś strychującego się zwierza!

Te ochraniacze mam hmm od ponad roku?
[img]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgE50OCbMUyIjkQPSDx2lHbSSOWBff_HYRq9vWiCi-oGOGom-z[/img]

i są tylko troche porysowane. Żadnych dziur, przetarć, nic.

A WW też są miękkie i też dziur nie mają, więc sory, ale BRy mają u mnie krechę...
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
05 kwietnia 2013 21:10
Nie za fajnie z tymi BRami 🤔
Ja mam już ponad rok białe WW i oprócz wymiany rzepów nic się w sumie z nimi nie dzieje, lekko pożółkły tyły, ale nie jakoś wybitnie. Póki co są u mnie nr 1, ale tak czy siak przymierzam się do BRów.
Słuchajcie, potrzebuję pomocy w doborze rozmiarówki Horze Memphis dla dużego konia  👀 Co na przody, co na tyły 🤦?
York kilka dni temu wrzucił na stronę nowy katalog i zamówiłam sobie z niego Sportivy brązowe 🙂 Mam już od roku czarne i są super na karuzelę, szybkie lonże czy padok, jak jest mokro i chlupie. A brązowe bardzo ładne - takie czekoladowe, z czarnym neoprenem.
xxagaxx zareklamuj.
quanta pokaż  🏇
ladydill, zdjęć nie mam, bo od razu wytachałam do stajni. Jakieś niezbyt duże fotki koloru są w pdf. katalogu Yorka na ich stronie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się