Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

Już przeczytałam. Bo jakoś się z Tanią wkliknęłyśmy razem i nie zauważyłam.
Tej panny ze sterydami do uszkodzonej rogówki moim zdaniem nic nie przebije.
Już przeczytałam. Bo jakoś się z Tanią wkliknęłyśmy razem i nie zauważyłam.
Tej panny ze sterydami do uszkodzonej rogówki moim zdaniem nic nie przebije.

Hi!Hi! A założymy się? Obstawiam, że nie minie pół roku a przebije. Mamy obiecujący narybek ostatnio.
poki, Tania ma rację😀 idzie nowe... lepsiejsze😀
Voilà ! Terapia "zdrapywanie strupów".

Mój koń ma opuchliznę na wszystkich nogach a jedną tylną wyjątkowo + strupy i rany.Wygląda to okropnie. Myślałam że jest to grzybica ponieważ ma grzybice również na pysku.Miał robione próbki z pyska i nóg i tak wyszło.Jednak po psikaniu preparatem przeciwgrzybiczym z pyska wszystko zeszło a na nogach nie widać żadnej poprawy.(wspomnę że leczenie trwa  już 2 tygodnie ) Dlatego myślę że jest to gruda.Dzisiaj już próbowałam mu zdrapać te wszystkie strupy,widać było że bardzo go to boli i posmarował maścią na grudę.Jutro zrobię okład z Rivanolu i dalej będę zdrapywać i smarować- teraz pytanie jak długo może trwać leczenie tak poważnej grudy, gdy nogi są napuchnięte? kiedy będę mogła jeździć? Powiem że niestety nie mam możliwość wezwania weterynarza bo jedyny znający się z złamał nogę.
On chyb złamał nogę z rozpaczy, że będzie musiał do niej jechać.
BASZNIA   mleczna i deserowa
02 kwietnia 2013 17:57
Dzieki za info, juz wiem o co kaman 😉, to znaczy sens rozumialam, ale bylam zadna przykladow 😉.

Normiss juz kiedys tak sie zachowala w watku jakims o karmieniu, ktore to jest moim konikiem, wiec czuje bluesa.
normiss to juz od dawna ma u mnie ignora, ale odslonilam, bo czytajac doszlam do wniosku, ze jakos dziwnie toczy sie dyskusja. i teraz pytanie- ignorowac dalej, czy jednak ignora zdjac i tepic?
desire   Druhu nieoceniony...
02 kwietnia 2013 22:02
katija, a tak w zasadzie to po co sobie nerwy psuć?  😉  nie masz ciekawszych zajęć?  😜
desire, z powodu misji. 😎
desire   Druhu nieoceniony...
02 kwietnia 2013 22:32
jeszcze tylko strój zakonnicy i wyjazd do Afryki - tam to byś miała misje! 😀
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
03 kwietnia 2013 07:24
Nomiss nie pierwszy raz ma takie poglądy jak w wątku o kastracji 😉

Chociaż dla mnie ostatnio numerem jeden jest ta, która na odsadzenie poradziła żeby wbić źrebakowi gwoździe w kantar żeby ranił matkę 😉
Ale to był taki wątek! Tomek_J zakładał? Nie mogę odszukać.
Taki, że wybieramy Debila Forum czy jakoś tak ?
O jest!
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,43949.0.html
Tylko tak pokastrowane, że nic nie wiadomo.
Ha! Ja byłam przeciwna
Jestem przeciwna. Dość mam wojny polsko-polskiej w realu i mediach. Nie chcę nagonek i znęcania się na forum. Nie chcę na to patrzeć.
Ale mi się odmieniło.
JARA, ale ona chyba żartowała z tymi gwoździami, nie? ......Na serio?
03 kwietnia 2013 09:20
Nie, to nie był raczej żart, a normalna porada 😉

A może by tak przywiązywać źrebaka? Albo do kantara gwoździe przybijcie-pijąc będzie ją drażnić tymi gwoździami i będzie się odpędzać od niego. Nasz znajomy tak robi ze źrebakami i normalnie się oduczają

Biorąc pod uwagę, że pytała o to osoba, która ma do odstadzenia 1,5 rocznego konia. To mnie nie zdziwi jak nie jedna osoba, by to potraktowała serio.

Albo naelektryzować klacz, żeby źrebaka łaskotało 

Nie, nie jestem zdziwiona, ponieważ byłam świadkiem jak pewien facet zastosował identyczny "patent", jaki opisujesz. Gdy klacz poczuła, że coś kłuję ją w brzuch sprzedała źrebakowi kopa. Źrebak miał połamaną szczękę.

To i tak powinno się znaleźć chyba w "co mnie śmieszy.."
A kto to taki "mundry" ?
Znam osobę, która napisała to, co jest w ostatnim cytacie JARY. Jestem w 100% pewna, że to zdanie wyraża jej oburzenie a nie ,,przyklaśnięcie'' temu pomysłowi z ,,ćwiekowym kantarem''. To tak gwoli ścisłości - internet niestety nie oddaje często tonu wypowiedzi a nie chciałabym, żeby ta osoba została niesłusznie zlinczowana.
03 kwietnia 2013 09:45
A kto to taki "mundry" ?

Cytat
1) Hszonszcz ?
2) Murat Gazon
3) Tępa Pała

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,57.msg1731308.html#msg1731308

Hszonszcz nie stosuje, ale jej znajomy tak, działa, więc poleca. Z resztą, link powyżej, kto chce to przeczyta.
Zdania Hszonszcz w temacie odstawiania źrebaka nie skomentuję, wystarczy trochę pomyśleć nad efektami takiego patentu i już będzie miało się odpowiedź czy ćwiekowy kantar to dobry pomysł...
Tylko koni szkoda, bo wystarczy mieć trochę kasy i miejsce a niekoniecznie rozumu, żeby mieć konia a potem kliniki pełne. Mi ostatnio wet opowiedział ja do nich do kliniki przywieźli konia w bagażniku bo i tak był chory i leżał..
Przeczytałam i się za głowę złapałam, ale ludzie maja pomysły. Ale z tym naelektryzowaniem koni, to nie zły jest patent na złodziei, podchodzi taki, dotyka konia i go sru, odrzuca  😁. Chyba wpadam w głupawkę, jak można naelektryzować konia?
03 kwietnia 2013 10:10
Pocierać go albo ubrać w sweter niewypłukany w płynie do płukania tkanin  😁
Mój się elektryzuje od derki polarowej! 😁
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
03 kwietnia 2013 10:14
Pocierać go albo ubrać w swetr niewypłukany w płynie do płukania tkanin  😁

Mówisz? 😁
Wątek w 3D.  😂
JARA,  heheehi no to mnie ubawiłaś.
Uwaga! Krucjata!
Jeżeli piszecie, że idziecie gdzieś z resztą grupy, to piszecie ok. Ale jeżeli piszecie, że zresztą też tak uważam, to trzeba pisać razem.
Katija moim zdaniem ignorowanie kogokolwiek to takie przedszkolne zachowanie jest.
Tzn ja ignoruję wyjątkowych głąbów, ale jest ich tu tylko dwóch, a z tego co widzę, to od dłuższego czasu tylko jedna.
Bo ani F, ani guli już dawno nie ma.
pokemon, nie chcialam sie irytowac czytajac pierdy. ale poniewaz natykam sie na nie coraz czesciej, od roznych "nowych" uzytkownikow to... rozpoczynam krucjate. trzeba trzymac bastion!

edit: i jeszcze naszla mnie taka refleksja- jakie to smutne, jakie obrzydliwe, ze ludzie, ktorzy maja konie, kofffajace konisssie dziewczynki, ZNECAJA sie nad zwierzetami. JAK MOZNA nabic zrebakowi gwozdzie do kantara? gwozdzie sa ostre, efektem bedzie pokaleczona klacz, a jak cierpliwa matka to i poraniona solidnie. obserwuje, nie tylko na forum, caly szereg obrzydliwych, dla mnie podpadajacych pod znecanie sie zachowan ludzi, ktorzy deklaruja, ze kochaja swojego konia. kochaja? nabijajac konia bez powodu na ostrogi jak szaszlyk, nabijajac gwozdzie do kantara, robiac inne szkodliwe i przykre dla tego zwierzecia rzeczy. kopiac, jezdzac w niedopasowanym, sprawiajacym bol siodle. i dajacych kretynskie, szkodliwe rady. fuj.
bywa, ze forum jest w danym momencie jedynym zrodlem informacji dla kogos. i skoro przeczyta takie cos, to uzna, ze to jest ok.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
03 kwietnia 2013 17:07
strasznies pewna siebie  🤣
Gillian   four letter word
03 kwietnia 2013 17:08
i bezczelna!
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
03 kwietnia 2013 17:14
no nie, ona jest naczelna
Gillian   four letter word
03 kwietnia 2013 17:15
no w sumie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się