Młode Konie

galopada_   małoPolskie ;)
14 marca 2013 13:21
breakawayy ja bym wybierała takie, jakie mi najbardziej pasują  😁 każdy woli inny typ konia, ja swoj już określiłam  😉
No to ja znów wkraczam do akcji, by sprostowac to i owo 🙂

PADOKI:

Miałam się przenieść tu przełom czerwca i lipca...do tego czasu wszystko było zaplanowane, że będą padoki (więcej niż obecnie) itd. Niestety wydarzyła się tragedia jaką był pożar w stajni, którą dzierżawiłam ostatnio i niemalże na sygnale mój klub przeniósł się do Prażmowa, w którym to jeszcze nie wszystko było przygotowane na przyjęcie tylu koni, bo była to dopiero pierwsza połowa lutego.
Jest kilka padoków, czasem konie wychodzą, ale rzadko, bo nie wszystko jest gotowe, zaś nowe padoki powstaną prawdopodobnie (jest to w znacznej mierze zależne od pogody) z końcem kwietnia i będą wypuszczane w ramach usług stajni.
O to wszyscy miłośnicy koni 😉 mogą być spokojni, bo dla mnie padoki to podstawa i nie wyobrażam sobie stajni gdzie konie spędzają swoje życie tylko w boksach bądź w pracy...
W tej chwili aby zapewnić koniom ruch wszystkie codziennie chodzą w karuzeli (planowo raz dziennie a jeżeli ktoś sobie zyczy to 2 x dziennie).

Co do organizacji kiedyś a teraz:

Już pisałam o tym, ja zajmuję się całą stajnią w Prażmowie. NIE JEST TO JUŻ LUZAK ! TERAZ JEST TO CORLEANDO-LAND  i wszystko co było kiedyś gdy stajnią zajmowały się inne osoby nie dotyczy stajni Corleando-Land Słyszałam rozmaite opinie co było i jak było... teraz jest inaczej. Od połowy lutego stajnię wynajmuję ja i ja ją prowadzę i proszę nie utożsamiać tego miejsca z czymś co było kiedyś...

Oczywiście infrastruktura jest ta sama a będzie jeszcze trochę udogodnień, ale zarząd jest całkiem inny i ciężko mi odpowiadać za to co było (bez względu na to czy był ktoś zadowolony czy nie)

Bardzo proszę wpadajcie, rozmawiajcie i oglądajcie przed wydaniem opinii na temat stajni 🙂

P.S. Ponieważ jest to wątek o młodych koniach to dodam, że mam kilka dzieciaków w treningu i naprawde jeśli poświęci sie im dużo czasu i serca to dwa miesiące bez codziennego padokowania zlecą szybko a głupie pomysły będą zawsze w tych głowach 😉 nawet jeżeli będą brykać i tarzać się (co tak jak podkreśliłam wcześniej jest oczywiście bardzo ważne)
galopada_ wiadomo, że każdy ma swój typ. Ale jakbyś znalazła ósemkę w swoim typie... To chętnie byś brała prawda?  😁
14 marca 2013 14:42
breakawayy z aktualnej 7mki wybrałabym dla siebie 3 może 4 🙂
Pochwal się tą siódemką  😍
Wojenka   on the desert you can't remember your name
14 marca 2013 18:29
Mujino z dzisiaj  😀

przymierzał kantarek

na placu przed wyjazdem w teren

14 marca 2013 19:43
breakawayy chodziło mi o 7mkę która jest aktualnie na sprzedaż 😉 nie mamy siedmiu trzylatków do zajeżdżania tylko (na szczescie) 3  😁
Aaa rozumiem. Myślałam, że aż siódemkę będziesz zajeżdżać 😉
14 marca 2013 20:12
breakawayy no bez przesady  😁 chyba, ze ktos wstawi do nas konie do zajeżdżania  😉
Wojenka na 1 minę strzelił przekosmiczną! pięknie wyglądacie! 🙂

ja jakiś czas temu dostałam zdjęcie dzieciaka, nieskromnie powiem, że wygląda fajnie!  😀 Nie mogę się doczekać kiedy znowu go zobaczę! Strasznie już tęsknię  🙁
Anderia boskie oko  😜 uwielbiam
My też mamy, słyszałam że konie z takimi oczami są zazwyczaj charakterne, w moim przypadku zdecydowanie by się zgadzało
deborah   koń by się uśmiał...
16 marca 2013 14:37
ententa, super wygląda ale zaszczycasz nas tylko jednym zdjęciem niedobra?!

podskoki CB sprzed tygodnia

wczoraj pokonaliśmy okser 1.05 metra. ależ to było dla mnie wyzwanie hehe
deborah, fajnie młody się odbija.  I galopuje regularnie jak stary 🙂
deborah
Jak miło widzieć CB 🙂  Super wyglądacie  💃
deborah   koń by się uśmiał...
16 marca 2013 14:55
dziękuję 🙂 żałuję że nie mam dobrych filmików z ostatniego treningu bo skakał cudownie.. i największy problem we mnie żebym umiała wytrwać te jego loty..
deborah Clever jest fajną piłeczką. Będziesz fruwać jak odda zadem 🙂
Moje nowe chłopaki, quarterki. Młodszy ma 10msc a starszy prawie dwa lata.
Dorcysia, ale u Was piękna zima 🙂
Dorzuciłabyś jeszcze jakieś zdjęcia przedszkolaków... heheh
Mam dwa tylko bo mi bateria padła
Zabawa jak widać trwa...
ententa, ja sobie twoje zdjecie wydrukuje i powiesze na suficie - zeby moj tak samo na lonzy chodzil  😜
Anderia   Całe życie gniade
16 marca 2013 19:28
galopada_ - fociłam dziś pracującego Dreamola, ale niestety w naszym lonżowniku wychodziły zdjęcia strasznej jakości 🙁 Jedno z nielicznych, po których powiedzmy, że oczy nie bolą:

Muszę się pochwalić, chociaż zdjęcie jakościowo koszmar - ten koń jeszcze 2 tygodnie temu nie stępował na lonży 🙂

Łypiące oko dla wielbicieli 😁

I z pańcią po skończonej robocie:

Generalnie jestem bardzo dumna, fajniejszego chłopca kupić nie mogłam. Dzidziuch bardzo się stara, analizuje i z tygodnia na tydzień jest coraz fajniejszy. Robi bardzo duże postępy, głównie w zachowaniu, bo to przecież patrzący, płochliwy głuptasek: jeszcze w zeszłym tygodniu przy przekładaniu trójkątów między nogami prawie usiadł (bo tak nim to wstrząsnęło, że zaczął się cofać :lol🙂, a dziś olał i chyba nawet nie zauważył. I tak się zajął pracą, że dziwne odgłosy tworzone przez wiatr i konia-rozrabiakę chodzącego w karuzeli obok lonżownika nie zrobiły na nim większego wrażenia 🙂
Czego by nie mówić o jego głowie, to ma ona również swoje zalety 😀 No ale 5-latek za 3 tygodnie, jakiś poziom trzeba reprezentować, przepraszam bardzo.
Wkrótce trenerka zacznie na niego wsiadać i liczę na lepsze zdjęcia, bo w hali mamy 50 razy lepsze światło i tło.

I wiesz, że czekam aż tylko się rozpogodzi i rozpodłoży i będzie fotorelacja z rozruchu ekipy z Żabna 🙂 Zarówno 2010, jak i 2009. No i jednego metalicznego cukierka z 2008 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
16 marca 2013 19:39
ententa, dzięki, akurat to koleżanka siedzi na Młodym  🙂  A Twój nieźle tropi !!
Anderia, gdzie Wy w końcu stoicie? Pamiętam, że chyba rezerwowałaś boks w Zielonkach?
16 marca 2013 19:44
Wojenka to trochę zagmatwana historia 😉 Od początku stoimy w Corleando-Land, tyle że najpierw było w Zaborowie, a później z powodu wypadku (pożaru) musiało przenieść się do Prażmowa... I tak miałam Dreama oddać w trening na parę miesięcy, więc niech już siedzi tam gdzie jest moja trenerka, ale na moje regularne jeździectwo to zdecydowanie za daleko i koło czerwca-lipca chcę go zabrać bliżej siebie - najmocniej rozważam Zielonki. I zgadza się, że tam właśnie jestem w kolejce 🙂
Dzisiaj była IDEALNA pogoda na zdjęcia 🙂 Szkoda tylko, że konie jeszcze zimowej sierści 🙁

Cardamon ( Pegasus HB x Compliment ) ur. 2009r.
16 marca 2013 20:49
Anderia bardzo fajny ten Twój D!  :kwiatek:

faraa jak zwykle piękny!

ja planuje w święta zrobić wszystkim dzieciakom zdjęcia zootechniczne  😀
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
16 marca 2013 21:16
Deb pieknie, ale na pewno masz cos jeszcze 😉
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
17 marca 2013 12:36
mlody juz u mnie 🙂

17 marca 2013 15:29
Jaś z (jak zwykle) zainteresowaną miną  😁

deborah sama się nie mogę doprosić o więcej  🙁 ale podobno w ciągu tego tygodnia coś do mnie ma jeszcze trafić  😉
wyrosło Ci chłopisko, a do tego jak fruwa! Wyciągnij jakiegoś fotografa, albo wrzuć coś jeszcze!  😀 
ikarina moja Mama śmieje się, że strzelili mu zdjęcie kiedy się potknął, bo to niemożliwe żeby tak ładnie chodził  😁
Anderia piękny zwierz!
Wojenka całe życie jakaś wtopa  😡
17 marca 2013 19:06
Dziękuję wszystkim za miłe słowa na temat mojego Malucha (taa, adekwatna ksywka, jedyne 172 w kłębie...)  :kwiatek: Aż mi wstyd z tak słabymi zdjęciami, ale usprawiedliwiam się tym, że dawno nie wstawiałam żadnych. Następne obiecuję fajniejsze i już pod siodłem 😀
galopada_ za mało widać Johnniego! Że też ten płot musiał się nawinąć. 😀iabeł: Ale grunt, że ludzkie oko jest 😁
ententa a to wysłałaś gdzieś Rudego w trening, czy po prostu stoi daleko na łąkach albo cuś? Umknęło mi...  😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się