PSY

Wichurkowa   Never say never...
16 lutego 2013 11:47
Można wykąpać psa w ludzkim szamponie przeciwłupieżowym H&S???
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 lutego 2013 12:26
Wichurkowa, nie. Jak nie masz szamponu dla psa to chociaz jakis Manusan z apteki.
Wichurkowa   Never say never...
16 lutego 2013 12:42
Yhymm... właśnie mi się skończył,mają mi sprowadzić znów taki sam i odżywke ale nie wiem ile to potrwa,a cos drapać sie zaczeła i myślałąm że takim ja potraktuje,,,
Mój skaucik, pierwszy raz na dłuższym wypadzie

Mógłby mi ktoś podesłać jakąś stronę internetową z obrożami dla psów? Sama nie wiem jaką wybrać a "Książe" wczoraj swoją pogryzł.
Hiacynta Szardi rośnie jak na drożdżach! Aż mi się przypomina jak moja owsica była małą puchatą kuleczką, a potem stopniowo coraz..mniej  😁 Śliczna dziewucha!
ushia   It's a kind o'magic
16 lutego 2013 16:12
wichurkowa, moja familia jak mieli problemy dermatologiczne u goldenki to myli ludzkim nizoralem - wet im polecil, dzialalo

spotkalam sie tez z opinia ze mozna ogolnie ludzkie szampony, ale mocno rozcienczone - niby glosil ja wieloletni hodowca rasy dlugowlosej, ale ja za nia reczyc nie bede 😉
Wichurkowa my również leczyliśmy ostry łupież u psiaka nizoralem jak napisała ushia
16 lutego 2013 17:34
Ktoś z w Wawy nie mógłby wziąć na 2-3 tygodnie na DT taką kulę?

Hiacynta Szardi rośnie jak na drożdżach! Aż mi się przypomina jak moja owsica była małą puchatą kuleczką, a potem stopniowo coraz..mniej  😁 Śliczna dziewucha!

🙂 Egzakli, Szardi dopiero co była niedźwiadkiem, a teraz jest z niej już prawdziwy wilczek! Dawaj jakieś zdjęcia swojej owsicy :-)
17 lutego 2013 08:10
My wczoraj miałyśmy fantastyczny spacer przez mgłę  😜 oczywiście Maszkaron nie przepuścił okazji wykąpania się  😤 akurat w tym momencie jak spuściłam ją na 2 sekundy z oczu, usłyszałam plusk.

Dla zainteresowanych z Krakowa Barfem lub ogólnie mięsem dla psa/kota:
http://www.barf-krakow.pl/
Przypadkiem dziś zobaczyłam ogłoszenie na słupie i to jeszcze mam niedaleko, mogę się przejść z psem na spacer. 😀 Ja surowego akurat nie daję, tylko mama mu gotuje z ryżem, ale przynajmniej u mnie na osiedlu,aby kupić jakieś tańsze, ale dobre mięso dla psa- no trzeba się pogimnastykować 😉
Alaska, dzięki za linka!
17 lutego 2013 21:38
drogo
jedynie moznaby rozwazac te strusie i barana, bo cala reszte mozna spokojnie kupic w miesnych na tomexie, bienczycach i pod hala targowa
i wiekszy wybor
taniej a mozna sobie skomponowac w jakich sie chce proporcjach
Ushia
A co można kupić pod halą i mniej więcej w jakich cenach?
Huta to w ogóle nie moja dzielnia i mi nie po drodze, hala też średnio,ale mogłabym tam się pofatygować raz na czas, żeby żarł czasem coś innego niż serce wołowe.
moich nie było już wieki, oto więc zimowy, pólroczny papiczek 😉

17 lutego 2013 21:51
pod hala to akurat ja malo bywam, wiec aktualnych cen nie znam
mozna drob wszelaki, od zwyklego kurczaka przez indyka po kaczke i gesi - porcje rosolowe, podroby, lapki, szyje
tylko jak gotujesz to pewnie Cie interesuja raczej rzeczy latwo oblupywalne z kosci
miewali tez przepiorki
z krowy co sie tylko da, serducha, zoladki, ozory, okrawki, mostki, nerki, watroba, pluca
przefajne nozki cielece, ogony, lopatki, tchawice

gdzies tam kiedys baranine widzialam, ale rzadko
no i jest jeszcze budka z konina, ale tam nie zagladam

w tej chwili place od 2,5 do max 12zl za kilogram, najtansze sa lapki, porcje i szyje, najdrozsze ozory, serca i mieso-mieso 😉

No mnie właśnie interesują raczej te drugie typu serca, ozory i mięso-mięso.
Dzięki za info może jutro tam podjadę i się rozglądnę. 😉
Ja się na razie tylko przymierzam-przymierzam. A jeździć do huty, to mi też nie po drodze, a na azory 5 min.
17 lutego 2013 22:23
Alaska, to w przypadku tego co linkowalas mozesz miec o tyle problem, ze gotowce barfowe zwykle sa w postaci mielonki - ciezko ugotowac 😉
Na cenniku mają wyszczególnione co jest mielone, więc wychodzę z założenia, że reszta jest w kawałku. 😉
Spróbuję może kiedyś kupić mu coś bardziej egzotycznego jak ta jagnięcina lub baranina i zobaczymy co tam dają.

Honey jakbyś była zainteresowana to ja byłam dziś pod Halą. Może tam bywają dni sobota czy coś, że więcej kiosków jest otwartych. Generalnie jeśli o wołowe i inne chodzi to raczej cienko, nie widziałam żadnych fajnych podrobów, łat itp. Natomiast była fajna budka bardziej z tyłu bliżej lodowiska z drobiem. Kupiłam szyje, serca indycze i żołądki kurze. Widziałam też jakieś udka, skrzydła, golonka z indyka ogólnie na placu no i kurczaka w prawie każdej postaci.
czy ktoś kupował kiedyś kurze łapki?

ile za nie płaciliście?

kupiłam dziś i coś wydaje mi się, że deko za drogo chyba dałam...
18 lutego 2013 19:30
2-3zł za kilogram
edit:

Mam jednak jakieś stare informacje, mama mówi, że 4-5zł
dokladnie 2,40  🙂
to ja płaciłam ok. 3 zł/kg, czyli bez tragedii jednak 😉

pomyślałam tylko, że skoro kolega płaci 90 gr/kg korpusów, to pewnie przepłaciłam.

ktoś podaje na surowo? obcinacie pazurki wtedy?

edit. - obłęd  🤣 aż szkoda, że u ns nie zda egzaminu  😤

PumCass   zachowaj zimną krew!
18 lutego 2013 20:25
ja podaje moim na surowo z obciętymi pazurami 🙂 sucze bardzo lubią
zapomniałam dopisać: czaderska świnka  💘
Wojenka   on the desert you can't remember your name
19 lutego 2013 00:03
Pierwszy kompromitujący film Maliniaka!
Miało być klasyczne wtf?, a wyszedł film grozy!
Mi się wydaje, że widziałam wczoraj łapki po 1,50 zł , ale pewna na 100% nie jestem 😉
chciałam się tylko przed pracą pochwalić, że dostaliśmy się na staż kandydacki  do GRS.12  😅 😅 😅
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
19 lutego 2013 10:34
osp ursus?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się