Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Gdzie mogę wydrukować zdjęcie obrazu (chętnie w oryginalnym rozmiarze), najlepiej w formie reprodukcji (żeby oprawić, jeśli nie w ramę, to chociaż w antyramę) - chodzi mi o to, żeby to nie był zwykły papier, tylko coś na kształt materiału, na którym się drukuje reprodukcje?
Bee., jak masz facebooka to tam była gra Gardens Of Time. Na dole wyświetlały się angielskie nazwy przedmiotów a na obrazku musisz je znaleźć i kliknąć, o taka grę chodzi? Jest też Hidden Chronicles 🙂
Czy ktoś zgłaszał może na policję stalking? Czy zostało to potraktowane poważnie? Jak wygląda procedura?
szalonakobyła, kiedyś w wątku ślubnym nerechta (?) pisała, że jej mąż ostrzygł włosy podczas wesela i przekazał włosy na perukę.
Szepcik- ja możesz mi napisać pw
Jak umocować futerko na stałe pod nachrapnik meksykański ? Zamówiłam samo futerko, ale przecież może mi się zsunąć w trakcie jazdy.. ?
A to nie jest tak, że tam jest wszyta gumka w to futerko i normalnie się ją zakłada za tą część skórzaną nachrapnika ?
A przepraszam wyssało mi mózg. Nie doczytałam, ze samo futerko. 😉
No to chyba wszyć gumkę albo przykleić na jakimś dobrym kleju albo ew. oddać do rymarza żeby przyszył.
dzięki dziewczyny, to żadna z nich, ale przeglądam te, które podała Facella :kwiatek: może znajdę..
szepcik, jak chcesz, to ja też mogę Ci coś powiedzieć na pw.
arabianka22, z tego, co pamiętam, ten temat był poruszany w wątku o nachrapnikach i dziewczyny polecały przykleić na kropelkę lub na taśmę klejącą dwustronną 🙂.
do siemienia lnianego się tyje, czy nie? bo im więcej czytam na ten temat, tym bardziej głupieję. jedni piszą, że pomaga w leczeniu otyłości, inni że się od tego przybiera na wadze 🤔
Siemie lniane wspomaga trawienie i mocno syci, jest jednak bogate w kalorie (400 kcal/100g) wiec nie powinno sie spozywac wiecej, niz 20g dziennie - to odpowiada dwom lyzkom stolowym. 😉 Jesli sie ograniczysz do tej ilosci, to nie przytyjesz.
madmaddie, jem siemie lniane od 2-3 tygodni codziennie rano 2 czubate łyżeczki.
Nie przytyłam nic a nic, a czuje się 100 razy lepiej.
ash, no, mowilam przeciez 😉 ja nie mam poranka bez siemienio-kawy 😉
szafirowa, raz jeszcze bardzo Ci dziękuję za ten przepis. Oprócz tego że działa, to jest pyszny!
szafirowa a co to za przepis i na co? Na lepsze trawienie?
hanoverka, to przepis na lepsze trawienie, lepszą przemianę materii i na wiecznie wzdęty brzuch!
Mi pomogło bardzo szybko, na stałe zagościło w moim menu 🙂
2 czubate łyżeczki mielonego siemienia lnianego zalać gorącą wodą (pół szklanki) dokładnie wymieszać, dodać np. miodu, kawy rozpuszczalnej i uzupełnić zimnym mlekiem. Pycha!
ooooo ja w sumie większych problemów nie miałam z trawieniem, ale moja przyjaciółka jest aktualnie w ciąży i odstawiła papierosy i kawę i ma teraz problemy, więc jej polecę ten sposób, dzięki :kwiatek:
dziewczyny, a gdzie kupujecie mielone siemie lniane? Nigdzie nie moge znalezc, a nie mam mlynka...
Kajula, w kazdym spozywczym, markecie i kazdej aptece 😉
To Szczecin jest chyba jakiś zacofany 😵
No, jest. Dopiero w 3 sklepie znalazłam, a i tak niezmielone. 🤣
arabianka22 ja przykleiłam kropelka i się trzyma 😀
No, jest. Dopiero w 3 sklepie znalazłam, a i tak niezmielone. 🤣
Całe siemie w domu mam, dwa opakowania. Od miesiaca szukam mielonego. Nie ma nigdzie... Tesco, Auchan, Żabki, Netto, Lidl, NIGDZIE! 😵
Jak macie to maszynką do kawy zmielcie, albo po prostu pogotujcie i się zrobi glut. Całe jest zdrowsze i ma więcej wartości.
Ja widziałam kiedyś w lewiatanie, ale kosztował jak za takie małe opakowanie jakąś kosmiczną kwotę. Nie lepiej sobie kupić taki najzwyklejszy, tani młynek do kawy i mielić na bieżąco, mając pewność, że nic się z niego nie ulatnia i nie utlenia? U mnie w domu to tylko do siemienia się go używa. Był do niedawna nawet taki, który miał ze 20 parę lat, no ale mama mu skończyła życie i spaliła go na mieleniu jakiś orzechów do ciasta. 😉
No chyba czas najwyzszy zainwestowac w młynek. Chciałam pić kawę z siemieniem jak ash, ale widzę, że narazie pozostanę na wcinaniu go calego lyzka 😉
Kiedyś w wątku DIY na końskim, była mowa o łataniu derek (przeciwdeszczowych?) i była mowa o materiale do łatania jakichś sportowych rzeczy, który się nakleja. Czy ktoś wie, o czym mówię, jak to się nazywa i gdzie to kupię?
Kajula, a pojdz do najblizszej apteki- ja nie spotkalam sie jeszcze, zeby w aptece nie bylo. No i to melone siemie jest odtluszczone 😉
In., to chyba chodzilo o material do latania paralotni 😉