Schronisko dla koni Charzyno

Tęczusia   Po małym sporcie pozostał już tylko kac.
03 lutego 2013 15:25
Witam.
Nie znalazłam żadnego tematu do którego mogłabym się podpiąć.
Szukam osób które mają jakiekolwiek informacje na temat schroniska dla koni w miejscowości Charzyno (okolice Kołobrzegu)! Chodzi mi o stan koni, kto nim zarządza oraz jaka jest możliwość aby odwiedzić to miejsce.
Potrzebuję tych informacji ponieważ podobno kilka lat temu trafił tam mój ulubieniec z okolicznej stajni (dane umieszczę w wątku poszukiwany/poszukiwana).
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
03 lutego 2013 15:45
W sprawie odwiedzin zapewne najlepiej dzwonić bezpośrednio do schroniska.
03 lutego 2013 16:07
Nie mam aż tak dokładnych danych o tym miejscu, od właściciela usłyszałam tylko nazwę miejscowości w którym jest schronisko. Jeśli ktoś ma takie namiary chętnie skorzystam
Gillian   four letter word
03 lutego 2013 20:00
stajnia w której stoi mój koń graniczy przez płot ze schroniskiem. Kiedyś podjechałam tam zawieźć leki dla jednego z koni, wjechałam bez problemu na podwórze, otoczyła mnie sfora przyjaznych psów, wyszła z domu jakaś pani i miotłą mnie nie pogoniła, więc przypuszczam, że można tam podjechać i odwiedzić 🙂

nie wiem na ile odpowiadają na maile -  pro-animale@wp.pl
i czy telefon aktualny, spróbować można 🙂 94 358 20 95
[quote author=Tęczusia link=topic=90655.msg1675929#msg1675929 date=1359907645]
Nie mam aż tak dokładnych danych o tym miejscu, od właściciela usłyszałam tylko nazwę miejscowości w którym jest schronisko. Jeśli ktoś ma takie namiary chętnie skorzystam
[/quote]
Aby znaleźć namiary (nr telefonu) skorzystaj z wyszukiwarki internetowej, np. dość popularnej google.pl
kilka wyników wyszukiwania:
[[a]]http://www.schroniska.twojafauna.pl/schronisko,1398,%22Pro_Animale%22_Schronisko_dla_Zwierzat_Charzyno_zachodniopomorskie[[a]]
http://www.fundacja.jakpieszkotem.org/index.php?option=com_content&view=article&id=44🤔..
http://otoz.pl/wykaz-schronisk-w-polsce/
http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=130321
...
Byłam wielokrotnie w tej stajni. Jakbym mogła to bym konia na dożywocie tam oddała i bez stresu zostawiła. Konie mają tam doskonałe warunki, w boksach bardzo czysto, opieka idealna, owa Pani z miotłą z bardzo dużym pojęciem o koniach i leczeniu, jeżeli chodzi o weterynarza też wzywany jak zajdzie taka potrzeba. Dla mnie ideał.
03 lutego 2013 22:43
To jest zaskakujące jak ludzie szybko potrafią znaleźć przycisk nowy temat, a jakie problemy mają z korzystania z wyszukiwarek. Naprawdę zaczyna mnie to fascynować 😀
04 lutego 2013 10:31
Kurczak, a dla mnie zadziwiające jest za to że niektórym osobom się wydaje, że jak wpiszę w google to otrzymam nie tylko numer telefonu (i to prawdopodobnie nieaktualny, gdyż strony które znalazłam w internecie do mnie nie przemawiały) ale i opinię osób postronnych które widziały na własne oczy jakie warunki mają konie, a nie że zadzwonię i ktoś będzie mi wciskał bajki że to miejsce jest rajem. Bo głównie chodziło mi o Wasze opinie na temat miejsca, a jak już wspomniałaś o tym żeby zadzwonić to odpisałam że jeśli ktoś posiada takie namiary aktualne to chętnie "skorzystam".
Tym bardziej, że były właściciel (którego już nie darzę zbytnim zaufaniem) powiedział mi jedynie że koń został oddany do schroniska koni w Charzynie i nie miałam nawet nazwy tego schroniska, ani informacji czy to fundacja itd.
I nie wydaje mi się żebym zdubowała jakiś temat, czy złamała tym postem regulamin wiec "nowy temat" nie był raczej błędem. Ale to tak już tłumacząc się trochę off.
Poza tym, dziewczyny piszą o miłej kobiecie która wygląda na znającą się na rzeczy, a kiedy zabierali konia przyjechał mężczyzna ubrany raczej jak alfons niż osoba prowadząca schronisko dla koni, więc nie dziwcie mi się że do istnienia tego miejsca miałam w ogóle wątpliwości...

Gillian, tajnaa, dziękuję! Wasze wypowiedzi wywołały u mnie wzruszenie :kwiatek: Mam nadzieję że Młody naprawdę tam trafił bo wtedy mogę wierzyć że ma lepszy dom niż miał tutaj. Zachęciłyście mnie do odwiedzenia tego miejsca jak tylko będę miała czas... No i przynajmniej jestem pewna że to miejsce istnieje i działa (a w dodatku tak, jak trzeba!) 🙂
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
04 lutego 2013 10:35
przyjechał mężczyzna ubrany raczej jak alfons niż osoba prowadząca schronisko dla koni,

no dobra, proszę o przyblizenie: jak wygląda alfons, a jak osoba prowadząca schronisko dla koni?
moja wyobraźnia zastrajkowała, dlatego pytam  😀
04 lutego 2013 10:56
Jeśli chcesz się zagłębiać z "temat nie na temat" odpowiem krótko niby elegancko ubrany ale z tandetnym łańcuchem na szyi, wąs, jakieś czółenka na stopach, czerwona skóra twarzy (a może trochę brzmi dla Was jak Indianin ?) a tak serio mimo że miałam wtedy 15 lat mężczyzna odstraszył mnie niemiłym komentarzem na temat mojej "kobiecości". Wystraszona uciekłam do swoich obowiązków, zatkało mnie jak się później dowiedziałam że to on zabrał konia.
Wyglądam jak Rom (ciemny na twarzy i z brodą) , noszę mokasyny i lancuch na szyi.Jestem rodem z Białorusi.Mam mieć ustawowy zakaz posiadania koni?
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
04 lutego 2013 11:10
to nie jak rom, tylko jak cygan wyglądasz  😉, dajmy se siana z tą poprawnością  😀
a mokasyny masz z szyszka i grzywka? czy bez?

i nadal ni ewiemy jak ma wyglądać osoba prowadząca schronisko dla koni?
buty proste i zamszowe.tyle offtopu.
Jak już się damy końskiego przyjaciela pozbywaja , to niech nie narzekają na ubior odbierającego
Dajcie dziewczynie spokoj. Nie zakladala tematu po to, zeby zrobil sie tu wielki off top.

Poza tym, to nie ona oddala konia do tego schroniska, tylko wlasciciel konia. Czytajcie ze zrozumieniem 😉
[quote author=Tęczusia link=topic=90655.msg1676861#msg1676861 date=1359973898]
Kurczak, a dla mnie zadziwiające jest za to że niektórym osobom się wydaje, że jak wpiszę w google to otrzymam nie tylko numer telefonu (i to prawdopodobnie nieaktualny, gdyż strony które znalazłam w internecie do mnie nie przemawiały) [/quote]

Prosiłaś o namiary , któe notabene mogłaś znaleźć w necie... nei wiem jakie strony do Ciebie przemawiają - rządowe?  😀 I skąd przypuszczenie, że namiary nieaktualne - skoro z tego, co widzę nawet nie dzwoniłas...

Kajula jeśli co chwila będą pojawiać sietakie tematy, za moment na re-volcie będzie można przeczytać: "Zna ktoś telefon do Jana Nowaka?, ale nie ten z sieci a ten aktualny?"  😵 Jest gdzieś temat o konaich w potrzebie, jest temat o funacjach - w obu moznaby pojawiające się tu pytania zadać...
No, takie to trochę "tęczowe". Szukanie po latach konia. Pisanie, że opinia obcego dyskutanta jest wiarygodna.
Skłania do podworowania sobie. Podworuję zatem i ja:
Może chodzi o pana a nie o konia ?  😎 😎
Z wąsem, łancuchem.... latin lover jak nic.
Gillian   four letter word
04 lutego 2013 13:26
Tęczusia, z tego co zaglądałam to konie mają bardzo przyjemne warunki w stajni a wybiegi - no marzenie po prostu!!! konie wyglądają świetnie, jak pączki w maśle, galopują, brykają, odprowadzają mnie często jak wracam z terenu wzdłuż ogrodzenia latem. Krzywda się tam na pewno nie dzieje 🙂
04 lutego 2013 22:47
Tania, lecenie na pierwszy, lepszy, nieprzyjemny tekst z podtekstem od starego faceta w stronę nastolatki, nie uważasz że tak robi kobieta która jest... "tania"?  😎

Wydawało mi się że tyle razy same uważałyście re-voltę za forum na którym jest miejsce tylko dla uczciwych ludzi a pełno tu też hejterów lubiących wzbudzać sensacje. Same prowokujecie do offtopowania,a potem macie z tym problem, że tyle postów jest dodawanych bez sensu. Widzę że takie osoby jak Gillian czy Kajula nie mają problemów z interpretacją. To tyle na ten temat.

Przypominam że nie prosiłam o pomoc dla jakiegoś konia czy nawet w odnalezieniu konkretnego. Prosiłam o opinie o schronisku w Charzynie (więc wątek wydaje mi się ok) i jeśli ktoś tam nie był niech się zwyczajnie nie wypowiada, dziękuję.🙂
04 lutego 2013 23:18
Tęczusia, nikt tu nikogo nie hejtuje (tak to się pisze?). Tylko widzisz, to forum nie lubi leni. Jeżeli ktoś pyta o namiary na schronisko, które wyskakują od razu po wpisaniu nazwy w dowolną wyszukiwarkę, to znaczy, że ten ktoś liczy na to, że będzie miał wszystko podane na tacy. Przyznaj zadzwoniłaś tam już? Dopytałaś o konia, którego szukasz? Dowiedziałaś się czy schronisko można odwiedzić?
05 lutego 2013 10:24
Kurczaku nie, nie dzwoniłam. Składa się na to kilka rzeczy ale nie będę się tłumaczyć, po prostu zajmę się tym w czasie odpowiednim dla mnie, a to jeszcze nie teraz.
Rozumiem że moja postawa została odebrana jako leniwa jeśli chodzi o numery itd (ale numer to nie był mój priorytet, chciałam się przekonać że to miejsce w dalszym ciągu w ogóle funkcjonuje i to tak jak trzeba). Jednak aktualnie dla mnie to wciąż problem żeby sama tam pojechać i móc wyrobić własną opinię na temat miejsca, dlatego postanowiłam zapytać na forum ogólnopolskim gdzie muszą być ludzie z Kołobrzegu i okolic...

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się