Re-voltowe Lobby Biuściastych

Dziewczyny!

Muszę kupić sobie jakiś naprawdę porządny biustonosz sportowy, cena nie gra roli, myślałam właśnie nad tym panache sport, lub schock absorber. Jednak sprawa wygląda tak, że nie mam innego wyjścia jak zamówić przez internet. Uda mi się coś takiego? Jak mam go zmierzyć?
Gillian   four letter word
26 lutego 2013 18:04
mnie się nie udało, a nie bardzo się kalkulowało odsyłanie do UK :/
ale panache i shock absorber są też dostępne w PL, wprawdzie drożej wychodzi, ale jak nie będzie pasować to mniejsze koszty wysyłki są.
No są na allegro, ale kompletnie nie ma żadnych wymiarów prócz np. ''70 GG'' więc nawet nie wiem w co mam strzelić na początku, żeby być blisko.
ja kupowałam w lingerii, wprawdzie stacjonarnym, ale internetowy też jest - http://www.lingeria.com.pl/ mogą sprowadzić, jeśli nie mają na stanie danego rozmiaru  😉

A co do rozmiaru to musisz się zmierzyć po prostu.
zonk a myślisz, że jak bym tam zadzwoniła to jest tam ktoś mądry który by mi pomógł choć trochę dopasować?
edit:
Znalazłam u nich taki link http://www.lingeria.com.pl/shopinfo.php?siid=13&selected_box=shopinfo dość jasno jest to opisane. zmierzę się porządnie i zadzwonię. Dzięki!  :kwiatek:
w sklepie pomagają, tylko nie wiem czy pod tym telefonem będzie jakaś brafitterka  🤔
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
04 marca 2013 07:11
Dziewczyny, uważajcie na swoje Panache Sports.

Ja wiem, że producent zaleca pranie ręczne, ale ja swój stanik prałam w pralce - na programie do odzieży sportowej lub na praniu ręcznym. Dzisiaj po bieganiu wszystko co miałam na sobie wrzuciłam do pralki. Z prania wyjęłam wręcz strzępki Panache - rozdarł się tak, że nie ma co składać  😕

W związku z powyższym muszę szybko zamówić nowy. Będę składać zamówienie w sklepie z UK - Bravissimo http://www.bravissimo.com/
Jeśli któraś z was coś by od nich chciała (a mają ogromny wybór, wiele rzeczy jest niedostępnych w Polsce), to dajcie mi proszę znać do końca dnia.
Bravissimo akceptuje zwroty w przeciągu 28 dni 😉
Kurcze Edytka ja czekam na swojego Panache, dziś lub jutro ma przyjść, ale nie mam pewności czy na pewno będzie dobry. Czy mogłabyś ewentualnie się wstrzymać do jutra? Listonosz chodzi u mnie z rana najcześciej, tak do 12 maks, więc jeślli ten będzie na mnie nie dobry, to bym zamówiła z tobą. Jeśli nie możesz się wstrzymać, oczywiście zrozumiem  :kwiatek:
hanoverka pamietam,ze jak kupowalam swoj Panache, to musialam zwrocic, bo mial dosc duzy obwod jak na sportowca. Moze to Ci jakos pomoze  :kwiatek: Oczywiscie ten mniejszy pasuje bardzo dobrze.
Odnośnie staników sportowych, ja na ShockAbsorber jadę od kilku lat - sprawdzają się w jeździectwie i sportach walki, a ponadto są niezniszczalne 🙂
Bardzo dobrze się dopasowują, oddają pot i co najważniejsze, świetnie stabilizują piersi 😉
04 marca 2013 10:00
hanoverka mogę sie wstrzymać, w końcu ten 1 dzień wielkiej różnicy mi nie zrobi 😉
hanoverka pamietam,ze jak kupowalam swoj Panache, to musialam zwrocic, bo mial dosc duzy obwod jak na sportowca. Moze to Ci jakos pomoze  :kwiatek: Oczywiscie ten mniejszy pasuje bardzo dobrze.

Przyszedł! Wydaje mi się, że jest tak jak napisałaś, ale nie mam pewności. Miska wydaje mi się być dobra, bo biustonosz ładnie wypełniony i nic mi górą, ani bokiem nie wypływa. Obwód na pierwszej haftce jest taki normalny, nie ciasny nie jakis luźny. Nie wiem czy on nie powinien być ciaśniejszy  🤔

edit: dzwoniłam do lingerii, po długiej rozmowie doszłyśmy z Panią do wniosku, że obwód za luźny jednak. Powinnam go dośc dobrze czuć, cały biust powinnam mieć taki trochę jakby zamurowany, a ja się w nim czuję normalnie i jak skaczę, to piersi jednak trochę podskakują. Pani powiedziałą, że skoro uważam, że miska jest dobra, a obwód powinnam mieć mniejszy to z rozmairu 75 D powinnam wziąć 750DD. Myślicie, że Pani dobrze gada?
Mogę wstawić tutaj zdjęcie i byście rzuciły okiem czy na pewno ta miska jest dobra?  :kwiatek:
Scottie   Cicha obserwatorka
04 marca 2013 11:05
hanoverka, wstaw zdjęcia! Jeśli teraz masz 75D a obwód powinien być mniejszy, to na chłopski rozum powinnaś wziąć 70E. 75DD to o pół rozmiaru większa miska... Spróbuj go spiąć na maxa (na ostatnią haftkę) i wtedy poskacz i sprawdź, czy nic nie wypływa.
Scottie dzwoniłam jeszcze do 4 innych sklepów i wszystkie Panie zgodnie twierdziły, że muszę wziąć 70 DD. Jak spinam na ostatnią haftkę to wtedy jest ok, czuję go dobrze i jak podskakuję to jest tak jak powinno. Jak zepnę jeszcze ramiączka z tyłu na krzyż to już jest całkiem super, bo trzyma mocno.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
04 marca 2013 13:07
Czy któraś z Was mogłaby mi polecić dobrą gorseciarkę(chyba tak się taka pani nazywa? 🤔 ) z Warszawy? :kwiatek: Muszę dobrać sobie dobry stanik, a nie mam kompletnie rozeznania 🙁 Ile pi razy drzwi kosztuje taka wizyta?
hanoverka, jeśli teraz zapinasz na ostatnią haftkę to ja bym wymieniała, bo jednak trochę się rozciągnie w miarę użytkowania.

Właśnie policzyłam ile mam moje shocki i wyszło mi, że jakieś ponad 3 lata  😲 do tego są super wygodne, można prać w pralce i  nic się nie dzieje. Zastanawiam sie teraz nad tym Panache, ale pranie ręczne jest strasznie upierdliwe wg mnie :/

CzarownicaSa, zazwyczaj jak pójdziesz do sklepu, gdzie jest brafitterka to mierzenie jest raczej za darmo, przynajmniej wszędzie gdzie ja byłam  🙂
04 marca 2013 14:33
Zonk brafitterka, właśnie!  🙇 Dzięki 🙂 A gdzie w Wawie znajdę taki sklep?
04 marca 2013 17:06
Ja polecam Peachfield (Bielany) 😉 ale nie wiem, która dzielnica konkretnie Cie interesuje
04 marca 2013 17:30
hanoverka, co do 70DD się zgadzam- bo to o 5 cm mniejszy obwód (czyli pierwsza haftka będzie mniej-więcej na podobnej odległości, co teraz ostatnia), ale też o pół rozmiaru mniejsza miska. Czyli niezbyt dużo, ale jak coś tam lata jeszcze- to w sam raz.

CzarownicaSa, polecam Satine (na Puławskiej 24b i Jana Pawła), przymiarki są za darmo, a staniki na duży biust od 100 do 400 z 😉 Mają stronę internetową i fajne promocje.
hanoverka,  mam głupie pytanie, czy on tak bardzo spłaszcza cyc? bo szczerze mówiąc ostatni stanik też kupiłam DD, a tak patrząc po zdjęciach to więcej mam tego dziadostwa i się zastanawiam czy czasem nie robię sobie kuku i żyję w wyimaginowanym świecie dot. rozmiaru 🙂
04 marca 2013 18:36
Jestem z Konstancina, więc interesują mnie sklepy z południowych dzielnic i ewentualnie te z okolic Włoch :kwiatek:
Isabelle wydaje mi się, że nie spłaszcza cyca jakoś bardzo mocno, a tobie spłaszcza?
Z Panachem mogę pomóc, jestem bardzo mocno w temacie - zawodowo wręcz 😉 Edytka, co się z nim stało? Pokaż na PW, może będę mogła podpowiedzieć jak go zareklamować 😉
Scottie, nie masz racji. W rozmiarówce brytyjskiej między D a DD jest jedna miska różnicy (nie ma połówek).
Czyli, że co? DD jest mniejsze od D? Bo ja już nie kumam.
04 marca 2013 20:33
ekhem, mam rację, tylko nie w przypadku Panache 🙂 Nie miałam pojęcia o tak dużej różnicy między D a DD. W takim razie nie wiem, czy wzięłabym miskę o rozmiar mniejszą.
Scotie, to tyczy się wszystkich brytoli 😉
nie hanoverka, nie jest mniejsze 😉 w sklepach dobrze ci radzą, jeśli miska w 75 D jest ok, tylko potrzebujesz ciaśniej, to w 70 DD masz taką samą "pojemność" miseczki w mniejszym obwodzie.
04 marca 2013 21:32
ekhem, wiem, wywnioskowałam to z Twojego postu 😉 użyłam skrótu myślowego pisząc Panache, ale "oblicznik" zastosowałam dobry. Czyli 75D= 70 DD (E)?
ekhem no to wielkie uffff! Dzięki  :kwiatek: W środę nowy rozmiar powinien już u mnie być  😀

A jeszcze mam takie pytanie, jeśli ten 70 DD będzie na mnie dobry, to znaczy to, że ten właśnie rozmiar z firmy Panache mogę zastosować do innych biustonoszy tej marki? Czy jest jakaś różnica w rozmiarze między sportowym a zwykłym?
Isabelle wydaje mi się, że nie spłaszcza cyca jakoś bardzo mocno, a tobie spłaszcza?

nie nie! chodziło mi o to, że taki sam rozmiar miski ostatnio mi pani w innym staniku wybrała, a porównując zdjęcia, to jakoś dziwnie, bo mam wrażenie, że moje są obfitsze i się zastanawiałam czy to ten sportowy stanik tak spłaszcza, czy zwyczajnie mi kijowo dobrano rozmiar i powinnam mieć większą miskę :/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się