Kto/co mnie wkurza na co dzień?
Zdaje się , że moje zaszłości OC-owe sięgają dalej , przyznaję , a jak znam swoje szczęście to w coś stuknę przy tej ślizgawicy.Chyba mam depresję zimową.
No jeśli tak, to musisz uważać. Przy większych "zaszłościach" mogą pozwać Cię do sądu o zapłatę za szkody, wyrządzone przez Twój samochód.
Misiek, a nie jest teraz przypadkiem tak, ze umowy sie nie przedluzaja, tylko jak w odpowiednim czasie nie przedluzysz, to masz 3000zł kary?
Nie. Jeśli nie wypowiesz starej umowy OC najpóźniej na jeden dzień, przed jej rozwiązaniem, zostaje ona automatycznie przedłużona u tego samego ubezpieczyciela. Nawet jeśli nie zapłacisz w terminie to umowa będzie ważna, a ubezpieczyciel ścigać Cię będzie o jej zapłatę. Trzeba zwrócić na to uwagę również, jeśli chcesz zmienić towarzystwo ubezpieczeniowe. Jeżeli nie dopilnujesz i nie zgłosisz zmiany właśnie na jeden dzień, przed rozwiązaniem a jednocześnie podpiszesz nową z nowym ubezpieczycielem, to będziesz musiała zapłacić za dwie umowy.
umowy na okres 12 mcy się przedłużają automatycznie na kolejne 12 jeśli nie zostaną pisemnie wypowiedziane
bo tak stanowi ustawa o ubezpieczeniach
ale weszły rok temu zmiany o których tutaj dokładnie:
http://konsument.umtychy.pl/?p=486a Fundusz Gwarancyjny straszy i odgraża się, że ma nowe narzędzia do wyławiania spóźnialskich. kara za 14 dni opóźnienia ma wynosić wg. nich drobne 3000 zł. 😵
http://ipolisa.pl/3-000-zl-kary-za-brak-OC-w-2012-roku,artykul,599nie no. w sumie dlaczego nie 14.000 zł kary za 3 dni spóźnienia?
Franciszek, no nieźle
".....a na dodatek w środku maja wali grad jak kurze jaja.." 😉
musisz znaleźć moment dziś żeby odsłuchać
klasyka
Aaa tak, tak. Racja. Zwracam honor :kwiatek:
Wkurza mnie, że nie wiem o co chodzi mojemu dziecku. Rano normalnie była aniołkiem, a o popołudniowej drzemce uruchomił jej się mały demon. Noszę, przytulam, zabawiam... a marudzi dalej 🙁
Pogoda może? Masz małego meteoropatę (-patkę 😀 ). Jesteśmy sąsiadami i wiem dokładnie co mamy za oknem 🙂.
Wkurza mnie, że miesięczna karta parkingowa podrożała mi ze 100 do 120 zł, a czas jej obowiązywania wynosi teraz nie 30, a 28. 🤔 20% to według mnie spora podwyżka jak 'na raz', a nie dość, że droższa, to jeszcze na krócej wystarczy (niby to tylko 2 dni, ale jak ktoś kilka lat parkuje w tym samym miejscu, to się trochę zbiera). No i co z tego, że paliwo staniało, skoro tą różnicę za parking zabulę? Wozem zacznę chyba jeździć, taniej. 😁
Wkurza mnie, że nie wiem o co chodzi mojemu dziecku. Rano normalnie była aniołkiem, a o popołudniowej drzemce uruchomił jej się mały demon. Noszę, przytulam, zabawiam... a marudzi dalej 🙁
O to to.Nic by mnie nie ruszylo , gdyby nie popłakujące z powodu zębów dzieciaki.
moje napieprzajace reumatycznie kolana mnie wkurzaja. zwlaszcza przy takiej pogodzie psia mac.
a mnie też pogoda wkurza! meteopaci mają przesrane. strasznie mnie głowa boli i już mam dosyć 🙁
Wkurzają mnie bliscy, którzy wytykają mi moje codzienne 'fochy', ale swojego życiowego egoizmu nie widzą...
a mnie wkurzaja bogate panienki z bogatych domow, ktore maja o sobie mniemanie super cudownych bo im tatus zaplacil za studia, mamusia za mieszkanie a ciocia dala na rozkrecenie wlasnej firmy
tak, zajebiste jestescie
Wkurza mnie to że jest taki SYF NA ZEWNĄTRZ! ZIMO, WYNOCHA !!!! 😤
ushia- ale te panienki tylko z zewnątrz tak wyglądają. W środku uwierz mi są bardziej poranione, zakompleksione od wielu innych normalnych ,,niebogatych" dziewczyn. Także głowa do góry, bo kasa szczęścia nie daje!
wkurza mnie obecna rozmiarówka ubrań 👿 kupiłam leginsy "na oko" niby XL, a co do czego ledwo w nie sie wbijam (nie należę do osób otyłych, chodź kilka kg zawsze jest do zrzucenia) oczywiście to moja wina, bo mierzyć mi się nie chciało 🤦 ale uznałam,że powinny być dobre....
wkurza mnie syf na zewnątrz, stajenne kuniarki i reklama z hochlandem i dzieciakiem mówiącym z pełną gębą
Martolina mnie wkurzają reklamy, które wyskakuja na każdej stronie
www, zwłaszcza te "uciekające" zanim je zamknę 10 stron mi sie otworzy 😵
Martolina, mnie też wkurza ta reklama 😉
Mnie za to wkurza "pustość" polskich programów TV. Od poniedziałku siedze w domu i jestem zmuszona oglądać Dlaczego ja, Trudne sprawy, Sędzie A.M. Wesołowską i innych Detektywów, a teraz jeszcze TVN wymyślił sobie nowy program o prawdziwych historiach - Szpital ...
No comments
opolanka ale od czego jest komputer? 😉 Możesz oglądać przeróżne filmy (albo seriale jak ktoś lubi) zamiast tego co w tv 😉
Wkurza mnie, że nawet jak mam wolny dzień i mogę pouczyć się na jutrzejszy egzamin, to i tak muszę marnować pół dnia i jechać na uczelnię 🙄
opolanka, o tak, ja czuję podobnie. W dodatku ten szpital będzie tak samo beznadziejny jak W11 itd....masakra
Martolina, mnie też wkurza ta reklama 😉
Mnie za to wkurza "pustość" polskich programów TV. Od poniedziałku siedze w domu i jestem zmuszona oglądać Dlaczego ja, Trudne sprawy, Sędzie A.M. Wesołowską i innych Detektywów, a teraz jeszcze TVN wymyślił sobie nowy program o prawdziwych historiach - Szpital ...
No comments
chciałam to dziś napisać! trafiłas w 100%
moje napieprzajace reumatycznie kolana mnie wkurzaja. zwlaszcza przy takiej pogodzie psia mac.
faith wczoraj to myślałam że zdechnę. Zwłaszcza prawe kolano. Ale wczoraj zaczęło mocno lać i wieje okropnie do dziś więc pewnie temu.
Najbardziej wkurzającą reklamą na świecie jest ta Almette, no mam ochotę czymś rzucić w telewizor. 😵
I jeszcze wyprze..dasz dasz dasz 😉
flygirl, dostaje drgawek jak widzę/słyszę "A co to są za gę stni ki ......Nie wiem, nie wiem,nie wiem"
leosky - no to chyba obie musimy sie tym zywokostem oblozyc nie?😉
ash, a Giuseppe (pizza)? Też mnie wnerwia hehe
Najbardziej wkurzającą reklamą na świecie jest ta Almette, no mam ochotę czymś rzucić w telewizor. 😵
teraz w radio leci jeszcze gorsza, coś o kurczaku że mniam mniam, pan udający chińczyka, pod koniec reklamy wpada w rezonans 🤔wirek: rzuciłam zgrzebłem w radio, bo już nie wytrzymałam 🤔wirek:
A mnie wkurza w radiu reklama z pascalem, ze ktos tam medytuje. Leci srednio raz na pol godziny. Rozwale to pieprzone radio...
I wkurza mnie system w pracy, co chwile mnie wywala. I jak tu pracowac!?