Sesja/Studia i t d ;)

bianca   At first I'm shy but then comes wine.
28 stycznia 2013 19:35
Mam pojutrze SIP, a jestem tak wypruta z mocy...
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
28 stycznia 2013 20:02
mnie dzisiaj z doła wyciagnał  kon... Tak ładnie wspołpracował ze mi sie humor poprawił. Przywiozłam nowego krolika ito tez mi czas zjadło. Jestem zmeczona po tych 3h spania nie całych... Ja dzisiaj pocisne tylko ze 2-3 h i spac.... Bo ledwo na oczy widze...
właśnie się dowiedziałam że mam jeszcze szanse zaliczyć biochemię 😅 pani dr robi nam 3ci termin za tydzień w poniedziałek 😀

chyba ogarniam immunologie nawet. tak mi sie wydaje. Przeczytam jeszcze ze 3 razy i siadam do mikro 😀
bianca SIP jest fajny, ale jeszcze lepszy jest GIS  😎
A ja o matko pierwszy raz w życiu poświęciłam noc nauce zamiast się wyspać, całą noc jakąś idiotyczną teorię i definicje, a tu na egzaminie same reakcje i jedno z teorii.
Żeby było ciekawie jeszcze 4 zadania wynikały ze siebie po kolei i jak się nie miało pierwszego to się nie miało wszystkich. Ale zdane jest  😅
28 stycznia 2013 20:27
karolinag4 Ja na SIPie mam o GISie, więc nie wiem, czym to się różni. :P Sam SIP nie jest zły, tylko forma zaliczenia dosyć niefortunna. Podobnie było z egzaminem z geodezji w zeszłym roku, tylko tu mamy zaliczenie. 3 pytania-3 pkty. I dostajesz albo 1 albo 0. Brrr.
U nas na szczęście były oddzielnie i dłużej mogłam się cieszyć tym fantastycznym oprogramowaniem  😜 Na SIPie pracowaliśmy na wektorach, a na GISie na rastrach  🙂.
A ja czekam tylko na wyniki z dziesiejszego ostatniego egzaminu i zaczynam miesięczne ferie!!! Powrót dopiero 25.02!!!  😅

I jeszcze powiem tylko, że zaliczyłam matmę na 80 %!  😅

Powodzenia wszystkim markującym!
Nesca92 i jak wasza biochemia? Mnie czeka dokładnie to samo za tydzień, siedzę od czwartku od rana do nocy i tak wiem, że nie dam rady się tego dobrze nauczyć... 😵

Nie chce zapeszyć, bo jakaś tam nadzieja, że zdam mi się tli w głowie, ale... z biochemią i tą katedrą nigdy nie wiadomo.
Miałam pytanie o kwas nukleinowy do rozpoznania, budowa i funkcje biologiczne. Potem miałam regulacje związane z glikogenem, glikolize i krebsa wzorami. Potem o witaminy rozpuszczalne w wodzie i ich role metaboliczną lub kliniczną. Jeszcze miałam aminokwasy kwaśne przyporządkować według 5 podziałów i powiedzieć w jakich reakcjach biorą udział i do czego są metabolizowane. No i jeszcze miałam hormony tkankowe w regulacji działania układu pokarmowego. Tu opisałam gastryne cholecystokinine sekretyne i somatostatynę. Wiedziałam sporo o grelinie, leptynie, motylinie, ale...jakoś tamte zawsze były na biochemii omawiane. W każdym razie najważniejsze wzory mam, praca sprawdzana będzie bo na każde pytanie jest odpowiedź. Z tego co mówiła pytania są oddzielnie oceniane i potem jest wyciągana średnia. Powiem , że nie miałam najgorszej grupy z możliwych, dlatego... Bardzo chciałabym zdać🙁 Uczyłam się sumiennie cały tydzień, więc...🙁 Od jutra siadam do chowu i hodowli, no i praktycznego z anatomi, 5 lutego mam żywienie, a 11 anatomie. Myślę, że gdzieś 5 i 6 zrobię sobie wolne i pojadę do domu.
Ja zdałam sobie sprawę z olbrzymiej ilości materiału, który mam jeszcze do przerobienia z biopsy i jestem załamana  🙁
Od jutra do niej siadam od samego rana.
Obecnie na tapecie znowu statystyka, jeszcze 4,5 tematu zostało mi do przerobienia dzisiaj.

Zazdroszczę wszystkim, którzy mają sesję z głowy.
Ja dzisiaj siedze z toksykologią. Glupie to to 😀iabeł: Siedze tyle dni nad tym i nadal nie ogarniam całości  😵
28 stycznia 2013 21:43
To ja sie dołaczam z SIPem. Nie wiedziałam, ze tego aż tyle jest...  😂
A co to u Was SIP? Jutro mam kolo z SIPów, ale chyba nie chodzi o to samo😉
28 stycznia 2013 21:55
Systemy Informacji Przestrzennej.
Pozwoliłam sobie lekko zedytować obrazek  🙂

Mam problem. Pytanie do osób które miały przyjemność obcować z immunologią.

Czy znacie odpowiedź na to pytanie: wyjaśnij rolę układu wskaźnikowego w odczynie neutralizacji
Mam co to jest układ wskaźnikowy w warunkach in vitro i in vivo ale za cholerę nie mogę w notatkach znaleźć jaka jest jego rola (rozumiem że jego rola to wskazywanie ale nie wiem na jakiej postawie. Sprawdzałam też w prezentacjach z wykładu ale jest tam tylko informacja że coś takiego istnieje i jest wykorzystywane w odczynie neutralizacji... Czyli dalej jestem w martwym punkcie...) 🤔
SIP... masakra... Ja też jeszcze siedze. 🙂😉 Najlepsze jest to ,że poprawka z tego jest po egzaminie z wydymy. Kocham moją uczelnie.  🤔wirek:

Powodzenia 🙂
Mój przedmiot nazywa sie Studia i Plany, ale jest tam część o Waszym SIP, SIG i SIT 😉
prosze o kciuki o 13  :kwiatek:
A teraz walczę dalej z toksykologią 🏇
życzę wszystkim pomyślniejszych lotów niż moje, ja 2 egzaminy już mam w plecy. bez spiny, są drugie terminy ponoć ale i tak mi smutno.  🙄
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
29 stycznia 2013 10:44
A ja wczoraj w nocy dostałam wyniki z zaliczenia Języka i stylu reportaży polskich, jest 5  💃

Jeszcze tylko jutro "powalczę" z angielskim (zaległy test + wpisik) i w piątek egzamin B2 taki ogólnouczelniany i wooooolne - całe, piękne 3 tygodnie  😍
Oblałam kształtowanie środowiska, odechciało mi się czegokolwiek. Jeszcze godzinę posiedzę i poużalam się nad sobą, potem study hard, bo jutro ekonomia :/
Zdalam praktyczny z histologii!! 🙂 jutro o 8 teoria
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
29 stycznia 2013 12:34
uwaliłam immuno jadę z fizyczną.
Może ktoś mi wytłumaczy. Zdałam maturę rozszerzoną z niemieckiego i dostałam się na germanistykę na UWr. Test kwalifikacyjny na lektorat również z niemieckiego napisałam na poziomie A2. To tak ma być czy test jest tak trudny ?  🙄
pony   inspired by pony
29 stycznia 2013 13:31
ja bym bardziej celowała w opcję, że w dzisiejszych czasach matura jest tak łatwa 😉
Niby tak, ale wyniki wcale nie były jakieś niebotycznie wysokie. Może fakt, że ostatnią styczność z językiem miałam w maju.
kujka   new better life mode: on
29 stycznia 2013 13:49
tulipan, w sensie, ze z testu wynika, ze jestes na poziomie A2, czy test byl na poziomie A2?

A2 to jest raczej niski poziom, matura powinna oscylowac w okolicach B1 z tego co pamietam.
Z testu wynika, że jestem na poziomie A2 II. Plan lektoratu B1 i trochę z B2 odpowiada temu co przerabiałam w liceum w klasie z rozszerzonym niemieckim i ten materiał był na maturze rozszerzonej właśnie. No nic, w takim układzie dałam ciała na teście  😡 Może uda mi się później przenieść do lepszej grupy. Wychowawczyni (nauczycielka niemieckiego) z liceum zawsze powtarzała, że języka trzeba używać cały czas bo się cofa. No i się sprawdziło po 8 miesiącach przerwy  🤔
U nas też zaczynają się w 2 semestrze języki, mieliśmy zapisy internetowe i byłam pewna, że było napisane ze kończą się w lutym, jak się okazało skończyły się wczoraj, ale nie jestem jedyna która się nie zapisała, więc jutro będę latać żeby to jakoś załatwić...

Jutro też pierwszy egzamin z POSia, wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że pytania są na slajdach, 1min na odpowiedź i po 10min zbiera kartki
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się