kącik skoków

Boksów nie ma już w stajni więc ja bym nie czekała na ostatnią chwilę kochana  😉
Dramka, to pewnie nie pojedziemy. Wczesniej sie nie zgłaszamy, bo nie mamy pewności, że jedziemy, bo po pierwsze papierologia wciąż w toku, a po drugie jak maja byc takie temperatury to ja nie mam najmniejszej ochoty stawiac konia w namiocie.
Także zobaczymy czy będzie nam dane sie wybrać. Czy tu czy gdzie indziej i kiedy. W ostateczności nałykam się tabletek na uspokojenie czy tympodobnych i pojadę na ZO bez wstępu. Oby nie, no ale zobaczymy jak to będzie. Chce teraz dwójkę uzbierać, więc nie moge się za bardzo cackać z rozskakiwaniem sie na nowo. Aczkolwiek biorąc pod uwage powód przerwy to powinnam tak dla siebie kicnąć coś małego na spokojnie zeby spuścić to napięcie albo chociaz spróbować. Nie wiem tylko co na to wszystko moja głowa, hahahaha.... bo do tej pory to mi nie pomagała, zdecydowanie. Na treningu cuda wianki bez mruknięcia... a zakłądam białe bryczesy, widze wkoło ludzi i bach... paraliż mózgu i ciała i głupie L mogłoby być zadziwiającym wręcz problemem do rozwiązania. Nie widzę, nie czuję, nie wiem, nie umiem..... na pstryk dosłownie.
Ja nie mam hali, skacze tylko przez szlabany i zwalone drzewa w lesie więc zostaje mi L na hali  😵
Dramka, nie masz hali ?? O kurczę. To u nas stajni z halą ze zdatnym podłożem jest jak na lekarstwo, ale u was w Wawie ??
Nie mam, mamy tylko kryty lonżownik

Klami od środy +5  😅
O... może aura będzie łaskawa.
Odkryłam dzisiaj że zdecydowanie lepiej pilnuje jak skacze szlaban w lesie.. 😂
mils   ig: milen.ju
27 stycznia 2013 12:48
Wie ktoś, gdzie można obejrzeć relację live z CSI w Zurichu online? :kwiatek:
My z Robsona rezygnujemy niestety. :/
kto się wybiera na parkury otwarte do Aromeru (2 lutego)?  👀 poszukuje kogoś z aparatem  😉
Jest minimalna szansa ze ja bede przelotem, zaabrac jakies rzeczy i do kolezanki w odwiedziny do aro.
I aparat swoj naprawilam nawet niedawno🙂 Jesli nikogo nie zalatwisz do 1.02, to napisz pw, moze sie zalapie na twoj przejazd  😉
My z Robsona rezygnujemy niestety. :/

Dlaczego?  🙁
Dramka, cała ekipa rezygnuje, więc i ja. Sama sie nigdzie nie wybieram.
Poza tym nie jestem pewna, czy będę miała na czas papiery.
U nas dużo zależy od pogody, jak będą duże mrozy tez rezygnuje.
Ja zrezygnowałam z lutowego wyjazdu do Robsona, bo finanse mnie pokonały. Kocham początek roku i wszystkie opłaty 🙁
Ja muszę jeszcze zaszczepić..
To za dużo czasu na szczepienie Ci nie zostało 😉
no  😁
Arimona nie moje przejazdy tylko 'mojej' bylej kobyly 😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
28 stycznia 2013 09:37
To za dużo czasu na szczepienie Ci nie zostało 😉

cały tydzień,to prawie jak wieczność 😉
ponad tydzień  🤣
http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/3/

Live relacja z zawodów w Glock Horse Performance Center  😉
ja sobie obiecałam, że będzie powoli... najpierw koń będzie dobrze chodził pod siodłem, kondycyjnie wydolny, pierwsze skoczki luzem. No ale teraz to sama nie wiem, chyba z siodła mam jednak więcej kontroli i nie będzie bezwładnie wpadał w drągi :/ najgorsze, że nie mam nikogusieńsko do pomocy, nikt nie pokrzyczy i nic nie poprawi. Oj będzie batalia...

Gillian co to za ściema !!! 🙂😉 filmiki widziałam na fejsie ! 😂
Gillian   four letter word
01 lutego 2013 17:47
naovika, no i właśnie wiesz co jest dziwne? że jak stawiam coś ambitnego, jakąś gimnastykę to jest OK. A jak ma chodzić po drągach luzem albo na lonży to zachowuje się jakby pierwszy raz widział coś takiego na oczy 🙂 no ale nic, poszłam za radą i zmodyfikowałam plan działania - jeździć i nie certolić się 🙂
właśnie dostałam filmik z grudniowych zawodów w Lesznie...niestety P klasa nagrana w słabiutkiej jakości więc wstawiam samą L-kę.

przejazd średnio udany, mało subtelne przytrzymanie po jedynce..wiem  🙄 koń z tendencją do jarania się wszystkim i zawsze na początku próbuje odpalić wrotki..
ale wygrałyśmy  😂  wstawiam na zakończenie sezonu L-kowego bo powoli będziemy zaczynać tylko P, N
liczę na konstruktywną krytykę 😉

edit. przewińcie pierwszą minutę bo nagrane trochę za dużo a nie miałam żadnego programu żeby uciąć filmik
naovika, no i właśnie wiesz co jest dziwne? że jak stawiam coś ambitnego, jakąś gimnastykę to jest OK. A jak ma chodzić po drągach luzem albo na lonży to zachowuje się jakby pierwszy raz widział coś takiego na oczy 🙂 no ale nic, poszłam za radą i zmodyfikowałam plan działania - jeździć i nie certolić się 🙂

No dobrze, lecz sama napisałaś : POWOLI WSZYSTKO OD NOWA. Daj mu czas, moja kobyła prawie zawsze ma problem z drągami na ziemi ( z pierwszym) a chodzi codziennie.

do sezonu jeszcze kupa czasu
Gillian   four letter word
02 lutego 2013 12:17
nie mam ciśnienia, dwa lata nie startowałam to i pół roku mnie nie zbawi, mam dużo czasu 🙂 wymyślam sobie jakieś cuda wianki niespodzianki z drągów i w końcu będzie dobrze 😉 zwłąszcza, że pojawiła się szansa na pomoc trenerską - nie jest to osoba z top listy moich marzeń ale lepsze to niż nic i utrwalanie błędów 🙂
hej dziewczyny 🙂
Mam do was pytanie i bardzo liczę na radę, mianowicie:

Obecnie jeżdżę w stajni rekreacyjnej, konie są na poziome spokojnie srebrnej odznaki, również złota (ale już nie wszystkie). stajnia nie posada niestety hali, wiec przez większą część roku skoki odpadają, od czerwca do października konie są na obozach. Mimo, że od 4 lat jeżdżę w tej stajni regularnie, czyli 2 razy w tygodni, przez 2 lata wsiadałam nawet 2 razy w tygodniu każdego dnia na 2-3 koni. Co uważam jak na realia rekreanta bez własnego konia całkiem sporo.
Konkluzja jest, jak się domyślacie taka, że mało skacze, a bardzo to lubię i bardzo chciałabym się rozwijać w tym kierunku, jednak coraz bardziej jestem świadoma faktu, że stajnia w której obecnie jeżdżę silą rzeczy nie jest mi wstanie tego zapewnić.

Czy znacie stajnie w okolicach Warszawy z dobrym dojazdem komunikacja miejską nastawiona na skoki, dla osób dorosłych nie posiadających własnego konia?? Dla kogoś kto chciałby czegoś więcej niż jest w stajnie dać rekreacja??

Bo ja od dłuższego już czasu czuje że stoję w miejscu a jeżeli mam postępy to baaaardzo wolne prawie nie odczuwalne.

Z góry dzięki za pomoc.
Dramka, cała ekipa rezygnuje, więc i ja. Sama sie nigdzie nie wybieram.
Poza tym nie jestem pewna, czy będę miała na czas papiery.

Ja też, wolę jechać na narty  🤣
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
04 lutego 2013 21:04
to jak kogo zobacze u robsonow?  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się