szkółki jeździeckie, rekreacja w okolicach Warszawy, Warszawa

Ostoja ma rekreację. To nawet z ich strony www można wywnioskować z tego co pamiętam.
Cintra, tą "konkurencję" pamiętam z Agmaji, ostatnio jak tam była, to zapytałam o panią Anię L, bo słyszałam z różnych źródeł o niej, częściej jako fachowiec, profesjonalista niż zwykła pani instruktor. Ww "konkurencja" zjeżdżała po kolei osoby z którymi współpracowałam..
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
16 stycznia 2013 15:50
KajaKaja, na Białołęce jest jeszcze Huculski Raj. Nazwa może mylić, ale mają też duże konie. Nie jestem w stanie powiedzieć jak prowadzi jazdy obecna instruktorka, ale atmosfera w stajni jest ok.
Dzięki wielkie to będę wertować strony i szukać🙂

Ostaja już mi się nie podoba przez te dziwne opinie - przepychanki... ale zadzwonię i popytam.

Dam znać jak mi idzie🙂

Edit: Podzowniłam podzwoniłam i jestem wstępnie umówiona na wtorek na 18😲0 🙂 zobaczymy co i jak - już nie mogę się doczekać!
Huculskiego Raju nie polecam, zdecydowanie 😉 właściciele bardzo mili, ale infrastruktura tej stajenki i poziom koni pozostawia wiele do życzenia. Zero możliwości na cokolwiek.
Opcjonalnie jeśli jesteś z Białołęki możesz spróbować jazdy na Młocinach - o ile nie będzie lodu za dużo, to masz tańsze jazdy w Wesołym Rumaku. Telefon mogę podać na Pw.
Stoję z koniem w Ostoi i jak na moje oko to rekreacja się prezentuję nie najgorzej.
Są dwie dziewczyny od jazd 😉
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
17 stycznia 2013 11:23
to masz tańsze jazdy w Wesołym Rumaku

40/50 zeta/godz. w takim "ośrodku" i na takich koniach to nie wiem czy tak tanio
Huculski Raj znam z opowieści znajomych, są zadowoleni. Na pewno mogę polecić tamtejszą instruktorkę - jeździłam u niej, jak jeszcze pracowała w mojej stajni i jest naprawdę w porządku 🙂
to masz tańsze jazdy w Wesołym Rumaku

40/50 zeta/godz. w takim "ośrodku" i na takich koniach to nie wiem czy tak tanio

OOOO. To Ty znasz Wesoły Rumak.
Skąd, z internetu ? 🙂
A po za tym co znaczy na "takich koniach" wg Ciebie ?

http://konnajazda.dla-ciebie24.pl/o-nas/
19 stycznia 2013 09:57
zero infrastruktury, okolica to jakas dzicz z dzikimi dzialkami, strach sie bac  a co dopiero polecac takie cos dziewczynie niepelnoletniej z drugiej strony Wisly. Konie tez nie wyglaaja za szczegolnie. To chyba lepiej zaplacic tyle samo w stajni z infrastruktura czyli np z hala, i z normalnym dojazdem i konmi szkolkowymi z prawdziwego zdarzenia i takimz instruktorami.
Wiesz co, długi czas tam siedziałam i rozumiem Cię o co Ci chodzi.
Jeśli chodzi o jazdę, to moim zdaniem nie ma co narzekać, poziom rzeczywiście wyższy niż w Agmaji na jeździe rekreacyjnej, ale wg. właściciela ośrodka każdy ma niesamowity dar do jazdy konnej i "z niej to będzie prawdziwy jeździec".
Nie chcę się wypowiadać źle o tej stajni, ponieważ spędziłam tam naprawdę kawał czasu, po to by częściej być u koni. Powiem, że w tereny nie ma co jeździć z tej stajni bo nie są jakieś wybitne, tzn, bardziej mi się podobają jednak tereny ze Stangreta 😉
Ujeżdżalni nie ma - rozstawia się pseudo ujeżdżalnią dzięki tyczkom i taśmy, stajnia jest na terenach działek.
Ale z tego co wiem, stajnia będzie na wiosnę przeniesiona w okolice Wólki, bardziej w stronę Wilczeńca. Tam ma być stajnia z prawdziwymi ujeżdżalniami, a z tego co podsłuchałam właściciel namierzał już jakąś halę..
Nie wiem jak będzie, trzymam za nich kciuki, mi osobiście spodobała się teraz inna stajnia ponieważ na moje umiejętności to ja tam jeżdżę najlepiej, a wiem, że mam braków bardzo dużo i wolę szkolić się dalej niż zwracać uwagę na innych.
Jeśli chodzi o konie, moim zdaniem tak: "za dużo owieska, za mało roboty".
Konik polski jest brany na lonżę przed każdą jazdą. Ja osobiście się tego konika polskiego boję, ale z takich racji, że po prostu spadłam z niego twarzą w piach. W większości wypadków jest spokojny, rozumiem, że wtedy sam się wystraszył ale Senior akurat jest najbardziej lubianym koniem tam.
Ja jeździłam na Fakirze, pokazywałam zdjęcie ale dla przypomnienia wrzucę jedno:

Jest najbardziej spokojny, najbardziej opanowany i zrównoważony psychicznie, moim zdaniem przynajmniej. Koń po karierze sportowej, brał udział w skokach przez przeszkody, nie wiem na jaką skalę, nie pytałam, ale nie sądzę by był nadto wybitny. Raczej był koniem, który brał udział w towarzyskich. Fakir jest koniem p. Agnieszki S, ale można na nim jeździć.
No i Spartan, koń ziemiak do bryczki. Bardzo rzadko wychodzi z boksu, jest duży i nie uważa na człowieka obok. Gdy mu się nadarzy okazja chętnie zwiewa.  😵 Spartan stoi w boksie już chyba od wakacji, bo potem nie było po co bryczki brać. Ogólnie skwituję stajnię, że tymczasowo jest to jednak prowizorka, potem ma być jakąś prawdziwą rekreacyjno-pensjonatową stajnią. Właściciel mówił coś, że wcześniej prowadził stajnię Bonanzę..
Po za tym ? Bardzo kocha konie i chce o nie dbać - wystarczy historia Miśka lub właśnie Fakira.. Tutaj nie będę zanudzać ale jeśli ktoś by chciał informacje na temat tych historii to na PW.
Właściciel jest już osobą starszą, która bardzo dużo czasu i uwagi poświęca koniom. Moim zdaniem nie można skrytykować tej stajenki dopóki się nie przyszło, nie porozmawiało, nie posiedziało.
Po co piszesz skoro nie wiesz i ludzi dodatkowo wprowadzasz w błąd ? Ja bym nie nazywała sportu skakaniem 60cm przeszkód od wielkiego dzwonu bo się jeszcze jakiemuś czytelnikowi w głowie przewróci...

Mogę prosić o tą opinie o Ostoji bo jestem bardzo ciekawa co myślicie 🙂 Nie pogniewam się za PW

Tak apropo właściciel dobry psycholog. Cukrzy każdemu, że jest dobrym jeźdźcem i liczy na to, aby klient wrócił 🙂 A potem ktoś wraca i chce pokazać "klase"i biznes sie kręci.
Słuchajcie to znowu ja🙂
Dziękuję za wszystkie porady. Ponieważ dzień jest krótki i szybko się robi ciemno;/ wybór padł na stajnię najblizej mnie:

o tą: https://www.facebook.com/pages/Stajnia-Mohorta/266414990043337

Jazdy miałam już trzy (albo dopiero) i na razie opinii wydać nie mogę.
Podoba mi się to, że jeżdżę regularnie a Pani Instruktor jest bardzo zaangażowana. Wstyd się przyznać, ale wyszło nawet to, że do tej pory nikt mnie nie nauczył prawidłowego zakładania tranzelki 🙁(( Nawet mam częściowe jazdy na lonży, aby poprawić mój sposób siedzenia. Strasznie dużo teorii, której nie udało mi się jeszcze zapamiętać, ale jest powtarzana za każdym razem🙂

Będę zdawać relacje. Jak zrobi się dłuższy dzień to pojadę do Ostoi i tych innych stajen.

Powiem tak. Moim zdaniem, aby ułatwić każdemu życie, który szuka stajni do jazdy pierwszy post powinien mieć inną formę. Tzn. Powinny być wypisane wszystkie stajnie wymienione w tym wątku a następnie pod każdą nazwą stajni opinie osób tam jeżdżących. Chodzi o to aby nie wertować kilkunastu stron i niektóre informacje chyba nie do końca się zgadzają? taka moja uwaga. Może nie na miejscu. jak coś to przepraszam😀

Teraz na ferie wyjechałam w rodzinne strony. Jak tylko wrócę i zacznę jeździć zdam relacje😀

Kiedys byla jeszcze stajnia Mario na Kepie Tarchominskiej (tez masz blisko).
Ich strona z katalogu obecnie nie dziala, wiec nie wiem czy nadal funkcjonuja.
KajaKaja najważniejsze, że Ci się podoba. Konie mają tam obecnie dostęp do trawy i wychodzą na padok? Co u Ekosa, wszystko ok z jego nogami?
Dzięki, szukałam. Mam namiar. W tej stajni w której jestem obecnie dostałam kontakt do instruktorki z Mario.
Ona nawet trzyma konia w tej stajni w której jeżdżę 🏇

KajaKaja najważniejsze, że Ci się podoba. Konie mają tam obecnie dostęp do trawy i wychodzą na padok? Co u Ekosa, wszystko ok z jego nogami?

Obecnie nie mają dostępu do trawy bo jest śnieg🙂😉) Nie wiem jak jest w lato, bo jestem nowa. Nie wiem który to Ekos;/ Nie ma tam tabliczek na boksach.
Ale z tego co widziałam to konie wszystkie normalnie wychodzą na dwór i każdy jest zdrowy, które widziałam.

Jak wrócę z wyjazdu to będę tam regularnie znowu jeździć. Przynajmniej dopóki będzie mi się podobało. 🤣
Na razie jestem zadowolona.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji - post pod postem
Chcę sobie w Wawie sprawić jazdę skokową, najlepiej indywidualną, albo w małej grupie. Do tej pory zaciekawiły mnie stadniny - Besthorses, Agmaja, Chrobry, tkkf Podkowa, tkkf Hubert, może mi je zrecenzować?  :kwiatek: Albo podać jakiekolwiek inne propozycje, zależy mi na krytej ujeżdżalni  😀
Będę bardzo wdzięczna.
Happiowa   córka grabarza
12 lutego 2013 17:07
hm, od razu możemy Ci odradzić Agmaję i Chrobry  😉
chocolatte, w tkkf mają tylko kryty ring z tego co pamietam. hali brak.
Happiowa, a to czemu?  🙂 Na codzień nie jeżdżę w Wawie i jestem zielona jeśli chodzi o tematy stadnin tutejszych, także chętnie się dowiem  :kwiatek:
kotlet, w Podkowie nie wiem, ale w Hubercie chyba hala jest  😀
http://tkkfhubert.pl/photos/image/670
ojej, chodziło mi o podkowę leśną  😡
już takie przyzwyczajenie troche że pisze/mówie tkkf i od razu mam na myśli podkowe  😁
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
12 lutego 2013 17:46
Chocolatta, Agmaja to bród, syf i ubóstwo i na prawdę nie warto dokładać swoich pieniędzy na to "przedsięwzięcie" 😉
w bsethorses hala jest, podloze ok, konie rekracyjne na roznym poziomie teraz jest np. kon po sporcie,duzo umiejacy, wszystkie przygotowane do odznak, zadbane, porzadnie nakarmione.
W takim razie zastanawiam się teraz nad Besthorses i Hubertem... Chyba, że macie jakieś jeszcze pomysły nad ciekawą stajnią z halą, dziękuje również za do tej pory wysłane sugestie :kwiatek:
a u Sobieskich nie ma rekreacji przypadkiem?
W Hubercie jazdy skokowe w grupach ok 4-5 osób są prowadzone w czwartki o 17.30 i soboty o 10. Dopiero zaczynasz skakać czy masz już jakieś doświadczenie?
Mam brąz, coś tam skacze, czasem w okolicach metra, no bo w końcu hucuły ale zawsze coś  🤣
A co powiecie o Hippica Varsovia? można się tam umówić na pojedyńczę jazdę, bez żadnych karnetów jak w pp? No i jakby ktoś miał numer do jakiegoś instruktora, bo na stronie nic nie ma 🙁
W Hippice Varsovii nie można się umówić na pojedynczą jazdę inną niż próbna. Musisz zadzwonić do nich lub wysłać formularz z ich strony.
Hippica Varsovia nie jest przypadkiem gdzieś głębiej schowana w Słupno ? (nie mówie o tej kaskaderskiej przy głównej )
16 lutego 2013 09:21
Hippica Varsovia nie jest przypadkiem gdzieś głębiej schowana w Słupno ? (nie mówie o tej kaskaderskiej przy głównej )

To, o czym mówisz to Hippica Polonia. Nie ma tam rekreacji.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się