Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Atea jaki on jest duży już !! ale też piękny !  😜
Julie to jeszcze Ci dobrze,mi już opadł tak że hoho 😀 dlatego myślałam że na spacer do ikei sie wybiorę i przy okazji przyspiesze no i kupimy komode dla Stasia 🙂
tajnaa pewnei idź na spacer ,dziś tak cieplutko 🙂
tajnaa, Dopisałam Cię, jakby się jakieś dokładniejsze wyliczenia pojawiły, to daj znać.
I nie martw się, na pewno przejdzie. Próbuj różnych sposobów i staraj się pić dużo płynów, nawet jak Ci niedobrze, bo głowa potrafi boleć z odwodnienia.
Biedactwo...  :przytul:

Julie to jeszcze Ci dobrze,mi już opadł tak że hoho 😀

Poka fote!!!  😀
Dobrze mi? Duszno i sikam co 10 minut. A jak opadnie, to pewnie będę sikać co 3 minuty  😁
Musze kupić paracetamol.
W ogóle ciśnienie mierzyłam i mam 108/77, a raczej jestem wysokociśnieniowcem, więc dla mnie to ciśnienie nieboszczyka.
A witaminki ciążowe masz?
Tajna ja ostatnio w szpitalu ciśnienie miałam 90/60od ciągłego leżenia. No ale ja jestem niskociśnieniowcem.
To i ja wam pokażę moją świąteczną Małgosię
Kami   kasztan z gwiazdką
26 grudnia 2012 13:05
Agulaj jaka duża panna  💃 coś przegapiłam, że byłaś w szpitalu  👀

Dziewczyny (mam nadzieję, że modzi nie usuną) mam do upchnięcia książkę "Pierwszy rok życia dziecka" - taka jak ta http://allegro.pl/pierwszy-rok-zycia-dziecka-murkoff-rebis-i2869259217.html - gdyby któraś była zainteresowana to pw, bo dwie mi niepotrzebne  😉
Dziękuję za komplementy dla Franciszka 🙂 Dopiero teraz widzę jak dawno nie wstawiałam już zdjęć, macie prawo go w ogóle nie pamiętać 😉 Sama nie mogę uwierzyć jak on szybko rośnie (prawie tak szybko jak brzuchy voltowiczek 🙂😉
my_karen   Connemara SeaHorse
26 grudnia 2012 13:15
Karina7, jednak przetrwałaś Święta? 😀
Moja siostra też jeszcze w dwupaku, a już od początku grudnia codziennie planuje wycieczke do szpitala i rozpakowanie. Widać Bartek chce jednak zaczekać do moich urodzin 😉
Julie, kwitnąco wyglądzasz 😉
aniaagre, imponujący brzusio 😀
Przez Was dwie dziewczyny aż za brzuszkiem zatęskniłam, taka radość od Was bije!

Zdjęcia światecznych dzieciaczków świetne, to i ja pokażę Wam mojego urwisa:

Julie, prawdopodobnie Aleksander 🙂 Twój brzunio też ładnie wygląda 🙂 To co, ścigamy się która pierwsza??  👀

Ja tak wesoło to tylko na zdjęciu wyglądam..  😁 generalnie to mam raczej skwaszoną minę, bo mi ciężko i ciasno, butów założyć nie mogę, o pomalowaniu paznokci to już nawet nie marzę.. kondycji nie mam w ogóle! Wyczyszczę 3 konie i sapię jak bym przebiegła 5 km.. ale już się doczekać nie mogę jak maleństwo wyjdzie. Ciekawa jestem reakcji Kubusia na braciszka. Ubranka już zaczęłam kompletować, przebierać po starszym synku. Kubuś mówi: to było moje a teraz będzie braciszka 🙂 aż się miło na serduszku robi 🙂 mam nadzieję, że będzie opiekuńczy.

A zdjęcie z brzuszkiem do albumu pójdzie..  😜 tylko muszę zrobić porządek w zdjęciach, bo ostatnie jakie wywołałam to skończyły się na 2 urodzinach Kubusia.. rok do nadrobienia mam 🙂
Ja bym chciała, żeby Gabryś się urodził między 7 a 14 stycznia  😁
Bo 7 mam KTG w szpitalu i potem od razu z wynikiem idę pogadać z moim doktorem prowadzącym, więc w sumie mogłoby się zacząć w tym momencie, żeby dwa razy nie jeździć i żeby było pewne, że w tym momencie doktor jest na dyżurze 😂
A jak nie, to przed 14 stycznia, bo 14 mam jeszcze umówioną wizytę w prywatnym gabinecie naszego doktora, a ja nie bez powodu nazywam go "najdroższym"  😉
No, ale chcieć to sobie mogę.

Mi Adam zawiązuje buty, albo ja jeszcze daję radę jak postawię sobie nogę wyżej. Na siedząco nie da rady 😉
a ja jednak chyba zaraz pojade do dentysty,myślałam że dam radę do jutra 🙁 ale już nie mam siły...

czy w takim tygodniu jak jestem znieczulenie jest bezpieczne?
Byłam pospacerować po plaży /ok 2h/, a mimo to głowa boli, ciśnienie się zmieniło 110/63 i puls 64.
Nie wiem czy kawy nie wypić, trochę boli mnie żołądek, nie wiem czy nie poczuje się gorzej po tej kawie. :-/
dobre argumenty 🙂 ja 8 stycznia idę na wizytę i wtedy już ustalimy termin cc 🙂 mogłoby być to 15 stycznia 🙂 ale zobaczymy co wyjdzie na usg  i co Pani doktor na to..
ja wyginam śmiało ciało żeby buty założyć 😉

Karina7, ja chodziłam teraz do dentysty. Ale mi robi bez znieczulenia, mam bardzo fajną panią doktor i jest mega delikatna. Po pierwszej ciąży bardzo mi popsuły się zęby i w okresie karmienia piersią miałam leczone kanałowo. To 3 zęby leczone kanałowo zrobione miałam bez znieczulenia. Odważna byłam  🤣
Kami,
Atea, boskie minki robi!!!
Kami, jaka cudna jest!
AleksandraAlicja, jaki poważny pod tą choinką!
aniaagre, cudnie wyglądasz!
Julie, ty wariatko! wypasiony ten bobas! piękna będzie z ciebie chustomatka!
my_karen, agulaj79 cudne zdjęcia swiąteczne!
ja moze wieczorkiem też coś wrzuce
Karina7 najlepiej zapytaj choćby telefonicznie dentystę o to znieczulenie  😉 chyba ono działa miejscowo? i wpływu na organizm nie ma?  😡 ale ja nie wiem.
dzwoniłam zapisałam sie,ale dopiero na 20 dziś  😕 podobno znieczulenie jednoskładnikowe wtedy jest  🙄
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
26 grudnia 2012 16:09
Karina mnie to czeka chyba jutro jak uda mi się zapisać... :/ Taaaaki ropień mi na dziąśle wyskoczył, ząb do rwania na 100%(a właściwie końcówka korzenia), modlę się tylko o dobre znieczulenie... 🙇
mi tak zęby poleciały teraz z 7 mam do roboty już ... 😲 wstyd po prostu,3 mają już lekarstwo bo nie mogłam bez znieczulenia wytrzymac..
Właśnie doczytałam też w necie, że jakieś inne znieczulenie podają w ciąży które nie obkurcza naczyń  🙂 ale generalnie piszą, że znieczulenie mniejsze zło niż stres i ból.

Kurcze, pamiętam czasy jak zęby tylko na żywca u nas w ośrodku leczyli i wtedy chodziłam więcej do dentysty niż teraz  🤔
Przez czas ciąży zaniedbałam  😡 a po porodzie, najpierw nie miałam siły, a później ( od września  😲 ) nie było zapisów  :/ a na prywatne leczenie mnie nie stać. Tragedii nie ma ( dzięki Bogu ), ale czekam na nowy rok i zapisy - zanim któryś ząb zacznie napierniczać w końcu  😵

W ogóle mam wrażenie jakby delikatnie ruszały mi się zęby  🤔 ale to chyba tylko wyobraźnia moja  ( mam nadzieje ) 🤔

26 grudnia 2012 16:31
Kasiulka też mam takie wrażenie 😲 Ja się już kilka razy tak przejechałam na dentystycznej państwówce, że nigdy więcej. Teraz pewnie wybulę 260-300zł, ale będę miała tego zęba z głowy 🙇
Ja np. chodziłam najpierw do ośrodka zdrowia, później prywatnie ( wydałam fortunę  :/ ), a z perspektywy czasu... zęby zrobione w ośrodku lata temu - są nadal zdrowe a te leczone prywatnie już wszystkie leczyłam powtórnie  🤔

Wątek o zębach mamy na forum  😡 aczkolwiek tak ciążowo, to może którejś mamie ruszały się jednak zęby? możliwe takie coś? ( zęby w większości zdrowe, niebolące, brak zapalenia/krwawienia dziąseł itp ), bo miałam zapytać o to w wątku dentystycznym ale tutaj w większości mamy przebywają  🙂 i może łatwiej uzyskać odpowiedź.
26 grudnia 2012 16:40
No u mnie niestety przeciwnie- ze wszystkich plomb robionych państwowo żadna nie przetrwała, wypadały po kilku tygodniach. I tak to szło, że raz-drugi łatałam znów, a potem już olewałam, zęby się powoli kruszyły i tak zostały dwa korzenie... jednego się pozbyłam prywatnie u super dentysty, nic nie czułam, a i tak do drugiego odwagi zabrakło :/
sznurka, dziękuję bardzo  😡
26 grudnia 2012 17:01
Sznurka dzięki  🙂

A ja muszę się Wam pochwalić nowym zakupem

użytkowniczka właśnie mi w nim zasnęła  🤣 tylko nie zwracajcie uwagi na podkrążone oczy - zdjęcie robione po nieprzespanej nocce....
Kami, piekne nosidło! cudne ma kolory
ale  - z tego co wiem, takich maluchów póki nie siedzą nie powinno się nosić w nich niestety, w sensie takim ze miednica nie jest tak wywinięta jak powinna, plecki nie są zaokrągone i nie ma takiej fizjologicznej żabki jak w chuście
mi tez się marzy nosidło, ale czekam aż Lew będzie siedział
26 grudnia 2012 17:53
Sznurka to nosidło ma wkładkę dla niemowląt, która właśnie wymusza pozycję żabki. Poza tym jak byliśmy na usg bioderek to konsultowałam jego kupno z lekarzem i stwierdził, że jak najbardziej można. Na razie póki zima to i tak za dużo w nim nie ponoszę, a na wiosnę już Monia będzie siedzieć  🙂
Kami, to dalej nie zmienia faktu, że jest przecudne!  😜 im dłuzej na nie patrzę tym bardziej zachwyca 😜
A na wiosnę będziesz mogła hop na plecki!!!
26 grudnia 2012 18:03
Dzięki  :kwiatek: też mi się podoba  😎 Mnie się jeszcze kiedyś marzy mei-tai  😜
Czaderskie nosidło 🙂 zawartość też 🙂
Moje dziecię i moja choinka. Zdjęcie bajhasbend, czyli fotografia dla sprawnych inaczej (ale Aga wyszła super 🙂 ):

I zdjęcie sprzed 5 minut, czyli idziemy dzisiaj spać o 2 w nocy  😁
Ale super fotki!! Wszystkie!
Ja zdycham, nie dość że w ogóle mam już dość świąt i mojego "kalectwa" to chyba mi szwagier sprzedał wirusa bo kaszel mnie zabija. A nie mam w domu nic co mogłabym wziąć. Zresztą nawet nie wiem co mogę.

Z tymi dolegliwościami co niby mają przejść po pierwszym trymestrze to byłabym ostrożna...mi nic nie przeszło tylko doszły kolejne.

pokemon wracalismy godz temu od teściów, pajacyki takie robiłam w aucie żeby mi młody nie zasnął że aż Tomek ze śmiechu nie mógł prowadzić auta. Ale dojechalismy bez drzemki mimo że młody chciał i prosił o smoka 🙁 No ale już siedzi w wannie i zaraz idzie spać,

Karina możesz spokojnie znieczulenie zęba w ciąży.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się