... ślub :) ...
oj nie wiem Dzionka czy sie uda dobrego fotografa za mniej znalezc... szczegolnie w Wawie.. Ja bym bardziej odwrotnie zrobila, zeby przypilowac na DJu, bo jest wielu fajnych jako prowadzacych impreze, a muzyke i tak sama mozesz wybrac. Na fotografie trudno oszczedzic, zwlaszcza jak ma sie jakis okreslony standard/jakosc wykonania.. Mysle ze 3 tys to juz norma za porzadne zdjecia... ale moze masz jakies znajomosci i noz widelec sie uda 🙂
Malina_M, bardzo ładna sukienka, sama taką chciałam, ALE! musisz być b. wysoka i szczupła żeby w niej tak pięknie wyglądać. Ja taką przymierzyłam i wyglądałam b. nieproporcjonalnie - długa na górze i jakby króciutkie nóżki, bo ten dół się tak nisko rozchodzi. W salonie pamiętaj żeby przymierzać stojąc na podłodze w obcasach a nie na podeście (w moim salonie od razu postawili mnie na podest), żeby nie dać się oszukać złudzeniu optycznemu.
nerechta, skonsultowałam z moim Przyszłym i będziemy kombinować z fotografami po swojemu, 3 tysi tak łatwo nie damy, szczególnie że w ogóle mi się te portfolia (?) na stronach w ogóle nie podobają.
Dzionka gdzie ją widziałaś ❓ ❓ ❓ ❓ myślę że powinna być na mnie dobra mam 172cm wzrostu no i w pasie mam 70cm, tylko że ja się strasznie boję gorsetów... no trudno, już nie chcę żadnej innej sukienki tylko tę 💘
Dzionka, mój DJ kosztował 4 tysie, ale był naprawdę świetny. Na szczęście fotografa udało mi się mieć za free. A zdecydowałaś co w końcu z kamerzystą?
Ja bym wolała odpuścić kamerzystę (nie lubię tych filmików przy kotlecie) i wziąć tańszego DJ niż oszczedzać na fotografie. Bo to dopiero jest pamiątka na całe życie - fajne fotki!
Dzionka, nasz zespół wziął za wesele 4500zł, fotograf 3000zł (mamy wielki album dla nas i po mniejszym dla Rodziców) no i 20000zdjęć na płycie.
Na zdjęciach nie oszczędzaj! To pamiątka na całe życie!
20,000?????????????
tez bym nie oszczedzala na zdjeciach... 🙂
nerechta, sorryy! 2000 zdjęć!
ash a ile z nich było obrobionych w programach graficznych? (może mieliście taki zapis w umowie...) 🙂 Tak sobie myślę- 2tys to kto to ogląda? 🤔
Nie lepiej mieć 200 czy 300 a staranniejszych, wyselekcjonowanych i "dopieszczonych" ?
nerechta, skonsultowałam z moim Przyszłym i będziemy kombinować z fotografami po swojemu, 3 tysi tak łatwo nie damy, szczególnie że w ogóle mi się te portfolia (?) na stronach w ogóle nie podobają.
Ja nie do końca w temacie więc co znaczy kombinować po swojemu? Ktoś (firma?) fotografa Wam podsyłał?
emi, nie, mamy paru znajomych-fotografów (bardziej lub mniej profesjonalnych), więc poprosimy ich o pomoc 🙂 Większość zdjęć ślubno-weselnych nam się po prostu nie podoba, mamy wrażenie że osoby które nas znają zrobią to lepiej, a i obrobią po swojemu, czyli bardziej naturalnie niż na stronkach 🙂 Jak mam wydać 3 tysie i być niezadowolona, to wolę wydać mniej i cieszyć się z efektów.
emi, nie, mamy paru znajomych-fotografów (bardziej lub mniej profesjonalnych), więc poprosimy ich o pomoc 🙂 Większość zdjęć ślubno-weselnych nam się po prostu nie podoba, mamy wrażenie że osoby które nas znają zrobią to lepiej, a i obrobią po swojemu, czyli bardziej naturalnie niż na stronkach 🙂 Jak mam wydać 3 tysie i być niezadowolona, to wolę wydać mniej i cieszyć się z efektów.
Tzn że Ci znajomi mają wam pomóc wybrać czy mają was obsłużyć jako fotografowie? Ja dzisiaj jakaś nie kumata jestem, chyba pora już kończyć prace i iść na jogę 😡
Wygrzebałam jeszcze nasze takie:

🙇 Nie bić za specyficzny klimat, wiem ze nie każdemu się podoba 😉
emi, haha, mega te zdjęcia 😀
emi, mieliśmy 1000zdjęć obrobionych i 1000 bez obróbki.
Długo szukałam fotografa, ten którego bardzo chciałam
www.tworekfotograficy.com mają stawkę ponad 4500zł za zdjęcia do północy na weselu.
Ten nasz jak się okazuje nie był najdroższy, a zdjęcia wyszły bardzo ładne.
Przeglądam zdjęcia na blogu fotografa, którego wstawiła Ash i widzę bardzo oryginalną parę i panią młodą. Od butów, poprzez fryzurę, kieckę, bukiet, kończąc na aucie.
http://www.tworekfotograficy.com/blog/faustyna-i-krzysztof#more-2249
Owa Pani bardzo ładnie wyglądała. Oryginalnie i to bardzo, ale tak z pomysłem wszystko dopracowane.
A fotograf zdjęcia robi OBŁĘNE!!!!!! 😜 😜
JARA, nawet imię niecodzienne 😉
Właśnie obejrzałam zdjęcia Faustyny drugi raz, bo tak przyćmiła swojego małżonka, że kompletnie nie zauważyłam go 😉
Bo On taki... nieszczególny jest 🙂 Za to Ona cudnie wyglądała! I wyraźnie dobrze czuła się przed obiektywem. Świetne zdjęcia.
Dzionka, mam propozycję odnośnie zespołu na Twój ślub 😉
😁
Dzionka, w razie negatywnej odpowiedzi urzędu, wynajmiecie aktora, który odegra rolę zaślubin, a po imprezie, czy przed pójdziecie na spokojnie ze świadkami do urzędu 😉 Tak sobie teraz młodzi radzą 🙂
Byłam kilka tygodni temu na ślubie w plenerze, urzędnik był super, chociaż do tej pory mam wątpliwości czy to nie był jednak aktor, bo para młoda rozważała taką opcję 🙂
Najważniejsze, że macie salę 🙂
croopie, "tak sobie młodzi teraz radzą", ale jak dla mnie jest to przerażające, co ludzie teraz wymyślają.
fin, kurcze, ale fajnie!! Jednak muzyka na żywo ma coś w sobie 🙂
croopie, właśnie nie chcielibyśmy tak, trochę to trąci dla mnie fake'iem 🙂 Już i tak mało tradycyjnie chcemy, a jak to by miało jeszcze być "na niby", to chyba przesada... Liczymy na pozytywną odpowiedź, w poniedziałek na 100% już będzie wiadomo.
Alabamka, no właśnie dla mnie znów bez szału... chciałabym więcej naturalności i ciepła, jakiejś takiej świeżości... A wszystkie te zdjęcia są takie niebieskawe/czarno-białe, w ruchu... no nie dla mnie chyba 🙂
fotograf, które ceni naturalność 😉 tyle, że z trojmiasta
http://zoomhausblog.pl/link do bloga ponieważ strona coś nie działa.
naturalnosc? ja tu widze 95% photoshopa 🙂 ale bardzo fajne, mi sie podobaja.
Dzionka, moze zdjecia bardziej by Ci odpowiadaly jakby nie byly photoshopowane po prostu? Na pewno sobie zreszta poradziciez banda fotkujacych przyjaciol 🙂
ja musze powiedziec ze jestem cholernie zawiedziona moim fotografem.. Wyobrazcie sobie, ze zdjecia w duzej rozdzielczosci dostalam.. 2 tygodnie temu (slub byl w lipcu, dla przypomnienia...) - i zeby bylo smieszniej, to po prostu je "wyzebralam", bo panu fotografowi jakos nie bylo po drodze na poczte wiec wrzucil je na serwer. Mielismy tez dostac fotoksiazke, i proces jej powstawania ciagle trwa. Gdybym sie nie wkur.. to pewnie nawet do swiat bym jej nie dostala. A szanowny pan z wyrzutami do mnie napisal ze musial wczoraj pojechac do pracy zeby mi ja wydrukowac.. 🤔
Totalnie sie tego nie spodziewalam... mozecie sobie wyobrazic. A szanowny pan to Zbigniew Kruk, ktory teraz ma swoja firme robiaca fotoksiazki - nie polecam.. niestety.
nerechta, to już któraś taka historia, którą słyszę... Mojej siostry ciotecznej fotografowie zmyli się po jej ślubie i ślad zaginął, mimo spisanej umowy. Nie mogła ich namierzyć. "Na szczęście" rozwiodła się po niecałych 2 latach, więc taka pamiątka jej nie potrzebna 😉 ale kasę wywalił i w zamian dostała płytkę nieobrobionych zdjęć, wyżebraną po miesiącach.
A ja tak wyrzucę żale z serii "no nie zrozumiem".
Nie rozumiem jak można oszczędzać na obsłudze foto, a wywalić grube tysiące na suknie.
Często mnie znajomi proszą o robienie zdjęć na ich ślubach, mówię, ze nie chce, że nie czuje się pewnie, ze nie mam pozwoleń, ze nie mam sprzętu.
Ale nie... oni nie mają kasy na normalnego profesjonalnego fotografa i "Ania błagam...". No tak, na suknie którą ubiorą raz, baby są w stanie wydać kilka tysięcy, ale na porządnej pamiątce do której się będzie wracać, którą dzieci i dzieci dzieci będą oglądać to lepiej oszczędzić. 🤔wirek:
No tak, na suknie którą ubiorą raz, baby są w stanie wydać kilka tysięcy, ale na porządnej pamiątce do której się będzie wracać, którą dzieci i dzieci dzieci będą oglądać to lepiej oszczędzić.
Bo ludzie myślą, że skoro prawie każdy ma 'ytęligentny' aparat, którzy przecież 'sam robi zdjęcia' i generalnie nie potrzeba do tego żadnych umiejętności to po co płacić i że ceny fotografów są wydumane, bo fotki przecież każdy umie robić...
nine, ja wydałam dużo na suknię, bo mi się BARDZO podobała. Zdjęcia żadnego z fotografów mi się nie podobają, dlaczego mam im za to płacić grubą kasę? Znajomi też nie zrobią tego charytatywnie, bo wcale nie o oszczędności nam chodzi. Po co mi brzydka pamiątka na lata, jak mogę mieć ładną? Tak samo jak nie wydam 10 tys. na zespół, bo mi się żaden nie podoba, a mogę tyle wydać na podróż poślubną, bo będzie boska 🙂