PSY

escada, pewnie, że tak 🙂
Toruńskie schronisko pod tym względem fajnie działa. Strona na fejsie, spacery, ogłoszenia w gazetach, na słupach, w necie. Dobrze działająca strona w necie. No ma to ręce i nogi.
A zwierzaki nie wychodzą ze schroniska bez zabiegu kastracji (no chyba, że maleństwa, nie wiem jak to z nimi jest - czy podpisuje sie jakieś zobowiązanie czy jak...).
mi się wydawało, że u nas też nie wychodzą płodne, ale dziś usłyszałam że po co robić coś na wyrost, przecież ona stara jest to pewnie nie zaciąży  😵 😵
ushia   It's a kind o'magic
18 listopada 2012 23:00
porazka, zwlaszcza jak i tak ja kroja, to powinni z automatu wyciac...
Pudel też miał 12 lat jak go brałam ze schroniska - nie wycięli go ze względu na ryzyko powikłań w czasie narkozy. Pytałam potem lekarza niezwiązanego ze schroniskiem i też powiedział, że by nie ryzykował.

Melduję, że z lekami pudel czuje się dużo lepiej - a więc jest duża szansa, że kaszle nie od serca. Za to sika na potęgę, wychodzimy z nim 5 razy w ciągu dnia, a i tak, jeśli go nie zniesiemy po schodach, to sika na klatce 😵 No ale w ogóle nie kaszle. Jutro ostatnia wizyta, mają nam dobrać leki na stałe.
Blow jak wrażenia z longa??? Gratuluję! Mam wiadomości z pierwszej ręki. Dla mnie i Ignaśka za zimno już :/ ale czekamy na sezon letni.

Zet, krótko i łatwo! 🤣 Trasa wiodła w głównej mierze.....moimi codziennymi terenami spacerowymi kiedy jestem w Gdyni 😀iabeł: Nie zgubiliśmy się.Nie przerwaliśmy w trakcie.Skończyliśmy.Z ładnym czasem.Nawigacja super szła, myślę, że za sprawą dobrego towarzystwa, Ania od Thoriego jest dobra w te klocki, we dwie bawiłyśmy się w pilotów wycieczki a szliśmy w sumie ośmioosobową wesołą gromadką.Po raz pierwszy w barwach Bavaria Team zresztą i myślę, że nie ostatni 🤣 Doszedł kolejny krążek na Półeczkę Chwały 😉

nasza ekipa na podiumie ze złotem

lanserka indywidualna

a w niedzielę relaks na Babich Dołach z moimi fitnessowiczami

Sama impreza, dość mdialna tym razem, przyjęła jak dla mnie spoory wymiar, był niesamowity tłok na starcie i-w przypadku fitnessu-na szlaku. Wg mnie powinno się rozważyć rozwiązanie logistyczne dla tak licznych kategorii w postaci pięciominutowych odstępów pomiędzy startem pomniejszych grup.
I jak zwykle "zabrakło imprezy" dla longa, zawsze przyłazimy na pozamiatane kompletnie, po ludziach, fecie, kiełbaskach śladu ni mo, tego mi w longu bardzo żal 😉
Również byłam w Gdyni na zawodach (nasze pierwsze i na pewno nie ostatnie!). I faktycznie tłum był straszny na starcie. Na trasie bywało różnie, ale w okolicy punktów tłum jak na dworcu. Na starcie/mecie najbardziej brakowało mi jakiegoś miejsca żeby sobie posiedzieć, pogadać. Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona i pies chyba też się dobrze bawił  🙂 Na pewno pojawimy się na zawodach w Postołowie i może uda nam się też do Torunia pojechać. Wybiera się ktoś ?

PS. I nawet przez chwile gdzieś mi mignął Fadzik z Blow  😉

I Kudłata z soboty
O, też byłaś! 🤣  Do Torunia się wybierałam...niestety wyskoczyły inne, ważniejsze plany.W Postołowie jestem na pewno, w niedzielę też planuję fotograficznie na zawody zaprzęgowe.
Oo... ja słabo w tym temacie, więc mogę prosić o krótkie informacje o Toruniu? Gdzie, kiedy?
Psa nie ściągnę niestety, ale wiedzieć nie zaszkodzi 😁
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
19 listopada 2012 09:04
Dziękuję 🙂

Teraz będę obserwować kogo mogę spotkać 😎
19 listopada 2012 11:32
Halo, dziewczyny od pierwotniaków  👀

U nas, na Dolnym Śląsku, dokładnie w Kłodzku jest do oddania 6 letnia, rodowodowa suka haszczaka. W wątku "Zwierzęta do adopcji" dałam info, a po pracy wrzucę zdjęcia i numer telefonu. Dajcie znać dalej jak możecie.
Dziewczyny potrzebuje pomocy na szybko  🙇

Która puszka jest lepszej jakości Animodna GranCarno czy Rinti?  🤔
19 listopada 2012 12:45
Animonda według mnie.
pewnie większość widziała...  podsumowanie bardzo urocze 😉
[img]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/11/59b142d9870654717efc0631bdef5733_original.jpg?1353319263[/img]
19 listopada 2012 15:00
Dorzucę tu, bo może ktoś z was siedzi na innych forach i puściłby info dalej.

Dolny Śląsk / Kłodzko

Do adopcji jest rodowodowa - Afrodyta Myśliwi Północy (tatuaż 122R)- , 6letnia suka rasy husky o imieniu Astra. Pies łagodny do ludzi i dzieci. Nietolerujący kotów, małych psów oraz innych małych zwierząt jak ptactwo. Z większym psem dogada się. Pies uciekający i jak każdy husky wymagający odpowiedniego prowadzenia i dużej ilości ruchu. Jest to pies mieszkający na zewnątrz, do domu z ogrodem. Nie nadaje się do mieszkania. Pies jest oddawany z powodów rodzinnych, sam w sobie pies jest bardzo ok.

katarzynawychodzka@o2.pl
881 687 721

edit:
Dorzuciłam numer telefonu
Poznajcie więc Chardonnay Vita canina, obecnie 6 tygodni i trzy dni 🙂 Zdjęcie zrobione u hodowcy w Czechach, skąd odbieram malutką pod koniec grudnia. Nie mogę się doczekać!  😍

Hiacynta, ale czadowy psiak  💘
Dzięki 😉 Niezły niedzwiedź, co? 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
19 listopada 2012 19:28
Cudna! Macie pomysł na imię domowe?
Cudowna mała. Masz zdjęcia rodziców?
Cudna! Macie pomysł na imię domowe?

Szardi, Szardynka, Szardonka... 🙂 Podoba nam się Chardonnay więc raczej nie będziemy wymyślać niczego innego.

Cudowna mała. Masz zdjęcia rodziców?

Proszę bardzo:

OMG! Mam nadzieję, ze pójdzie w ślady mamusi (bo to ta po prawej right?)
OMG źle czy OMG dobrze? 😉

Myślę, że raczej na pewno wda się w mamusię - wszystkie kobitki z tej hodowli są podobnej budowy, delikatne i eleganckie 🙂 Tu jeszcze malutka Szardynka z mamusią - Balerina Vita canina.

ushia   It's a kind o'magic
19 listopada 2012 20:45
Piekne!
Normalnie gdybym nie miala najcudniejszego futra na ziemi to bym Ci prawie zazdroscila 😉
Imie tez mi sie podoba, a Szardi, dobrze "wołalne"

Szardi fajne 🤣  No, przygotuj się, będziesz miała jednego z droższych "wilczurów" jakie ulice widziały 😁
Wojenka   on the desert you can't remember your name
19 listopada 2012 21:08
Hehe, no o rasowego to nikt Cię nie posądzi 😉)
Averis   Czarny charakter
19 listopada 2012 21:12
A to te psy są takie straszliwie drogie 👀?
Dzięki śliczne za komplementy!  :kwiatek:

Averis - ok 10,000CZK czyli jakieś 1600zł - więc w sumie tyle samo, co za szczeniaka owczarka niemieckiego z porządnej hodowli w Polsce.
wojenka - hehe no właśnie tak myślę, że pewnie będzie uważana za mieszańca wilczura z czymś 😉

A tak z trochę innej beczki: czy ktoś z Was ma psa na BARFie? Chciałabym karmić małą najlepiej jak się da, a gotowe karmy - nawet te renomowane - budzą we mnie sporo wątpliwości.
Averis   Czarny charakter
19 listopada 2012 21:36
Hiacynta, eee, to w granicach przyzwoitości. Inna sprawa, że zupełnie nie załapałam żartu dziewczyn 😉. Tracę formę 🙁
O rety Hiacynta, fajnie będzie mieć takiego "kundla" w Krakowie. Śliczny kulkosław  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się