szepcik, tak, wynajęłam w Zakopcu dwa pokoje z własną łazienką i kuchnią. Standard trochę wyższy niż kwaterowy. Jak szukałam dla minimum trzech osób, w dwóch pokojach sypialnych. Ale gdybym była zainteresowana dwójką, mogłabym dużo bardziej grymasić.
Generalnie celowałam w ładnie opakowane pensjonaty lub apartamenty, ale te drugie były w większości zajęte, a pensjonaty wcale nie wyglądały super, chyba że były dość oddalone. Zdecydowaliśmy się zatem na prywatny wynajem, żeby móc poszaleć w innych miejscach i dlatego, że to nieliczne miejsce gdzie płacimy za dobę nie za osobę i może np przyjechać do mnie przyjaciółka na urodziny. No i mamy aneks, nie musimy płacić 12zł za śniadanie, więc wychodzi na jedno, ale obiady jemy kiedy chcemy i gdzie chcemy. Nie nastawiam się że to ładne miejsce, ale na zdjęciach wygląda czysto. Budynek z zewnątrz zwykły ogólnopolski kloc. Właściciel wydaje się przyjemny.
Nawet dzisiaj zadzwonił do mnie pan z jakiegoś pensjonatu, ale byłam nieprzytomna i powiedziałam tylko, że to nie aktualne. Było jedno miejsce, jak na swoje warunki w przyzwoitej cenie, ale kawałek do przejścia byłby do centrum. Były też pokoje w pensjonatach z sauną na miejscu lub z kominkiem w pokoju. Jak ktoś jest zainteresowany to wyślę listę tego, co mi zostało po ostatecznych eliminacjach, z ceną, w białce, bukowinie i zakopanym.
JARA, W domu gdzie będę spać jest też pokój studio na 2/3 osoby z kuchenką i łazienką (w sumie ładniejszą od naszej :P) Mogę zadzwonić, zapytać o psa, gdybym to ja załatwiała ten pokój (o ile jeszcze dostępny) to pewnie za hurtowe zamówienie byłoby trochę taniej. Wbijaj, byłoby śmiesznie. Jak jesteś zainteresowana, daj znać.
Tu mi się strasznie podobało, też były miejsca. Górna moja finansowa granica, ale wygląda na zdjęciach pięknie. Odpadło przez ogległość:
http://www.podreglami.pl/Tyle z pamięci, ale jak mówiłam, mam wciąż listę, mogę komuś wysłać.