Bryczesy

Czyli pikeury zimowe są mniejsze niż Felix, czy większe?  Jeśli Felixy mam 44, to jakie brać Pikeury?
mniejsze  😉
mtl no to ciekawe jaka wyjdzie cena a przesyłkę i jak długo by się czekało bo rękawiczki zimowe tez fajnie wyglądają🙂

nieobrazilabym sie gdyby odpisali na maila  👿
Mtl jeśłi to z usa to dolicz sobie jeszcze cło, które to nasza strona każe ci do państwoej kabzy odprowadzic... a ile ona wynois to się zmienia co kwartał (co rozporządzenie) i  sprzedawca ci tego nie poiwie bo skąd ma wiedzieć.
Czasem warto prosić aby na fakturze/liście przewozoym nie pisało, ze to sa brycczesy (spodnie do sportu) bo bywa, że cło wyższe nic na spodnie do chodzenia. Z butami tak jest - na trampki kwalifikowane jako "do biegania" (czyli obuwie sportowe" jest wyższe niż na obuwie codzienne.
kotbury A jak wygladalaby przesylka do UK?
clo zwykle nie jest wysokie, najgorszy jest vat 🙂 jezeli wartosc towaru na fakturze przekracza bodajze 22euro to trzeba od towaru zaplacic polski vat czyli 23% wartosci liczonej lacznie z kosztami transportu🙂
no i przestaje sie oplacac. jedyne co mozna zakombinowac to miec kogos na miejscu kto przepakuje i wysle jako gift🙂
Jeśli Pikeury zimowe są mniejsze niż Felixy. I jeśli nosze Felixy 44, to nie ma dla mnie Pikeurów zimowych? ( bo nie spotkałam się z rozmiarem 46) Czyli- według Pikeura nie powinnam jeździć konno zimą, bo jestem za gruba?  😵
I na ten towar ovatowany się nakłada cło🙂 (jak cudnie- podatek od podatku) i z jego wysokością bywa różnie... zalezy od towaru. na kosmetyki nie ejst duże ale na ciuchy bywa.

Do UK nie wiem, musisz sprawdzić ale podejrzewam, że podobnie - Unia broni swoich interesów.
musze poszukac jak to jest z wysylka do UK, gdyby bylo taniej to moznaby wyslac do mnie i potem paczka do PL...
Jeśli Pikeury zimowe są mniejsze niż Felixy. I jeśli nosze Felixy 44, to nie ma dla mnie Pikeurów zimowych? ( bo nie spotkałam się z rozmiarem 46) Czyli- według Pikeura nie powinnam jeździć konno zimą, bo jestem za gruba?  😵

Dlaczego są fajniejsze?  🙁 Robią 46, mam w domu  🤣

Ja dzisiaj wypróbowałam softshell z krótkim lejem  😀 Do tego futerko na siodło..miodzio  😀
tunrida, czy ty mi możesz wytłumaczyć jakim niby cudem ty nosisz taką rozmiarówkę?? Jesteś sporo chudsza ode mnie a opowiadasz o jakiś dziwnych rozmiarach typu 44-46. Ja nosze 42 i nie muszę się w nie wbijać na siłę - to coś tu jest nie tak. Albo chodzisz w obwisłych - co by mi się zgadzało z pewnym zdjęciem... albo se metki przeszywasz bo lubisz..
w rzeczywistości też nie wygląda na rozmiar 44  🤬
epk- w pasie mam 80 cm, w biodrach mam 100 cm, w biuście mam 100cm. Wzrost 170 cm. BMI w niewielkiej nadwadze. Normalne ciuchy noszę 40/42. Bryczesy Pikeury na pewno 42. W 40-ki nie wejdę. Ale już zimówki Felixy mam 44.
Myślę, że mogę "nie wyglądać" na tyle po prostu dlatego, że jestem symetryczna. Nie mam ani brzucha, ani tyłka, ani wielkich ud. Wszystko mam symetryczne. Tylko po prostu szersze. Aha...i chyba umiem się ubrać i wiem w czym mi dobrze.
( na ostatniej focie bryczesowej miałam Fair Playe, które mi faktycznie nieco już wiszą na tyłku. Ale to nie znaczy, że wszystko ze mną ok. Poodchudzać sie trzeba)
No bo patrz- Felixy zimowe tyle mają w wymiarach co ja. Pas-40 cm, biodra 50 cm. - i się prawie nie rozciągają. A jak na konia wsiądziesz, to materiał chce się jednak naciągnąć to tu to tam. Jak wezmę mniejsze, to pierdyknie na szwach. No co ja poradzę, że tak bryczesy szyją?

Zresztą Dramka świetnie zna moje wymiary bo ubiera mnie od dawna. Czyli mówisz Dramka, że Pikeur produkuje 46 zimowe. Hm.....A mogłabyś zmierzyć ile mają w pasie i w biodrach takie zimówki? Tak dla porównania do Felixów.
Nie mam akurat zimowych 46..mówiłam o zwykłych  😉
od pewnego czasu szukam białych bryczesów z szarym/czarnym pełnym lejem. Możecie mi coś polecić? W granicach 200-250zł. Cały czas szukam jakiś fajnych używanych, ale szczerze mówiąc to trochę się boję kupić białe używane przez internet...
Fair Play odpada, przymierzałam i szyte zupełnie nie dla mnie. Znalazłam Waldhauseny, jeszcze Villa Horse wyglądają ciekawie. Miałam nadzieję, że HorseLine robi, ale nie widzę w ich ofercie żadnych białych...
A ja szukam softshelli z krótkim lejem, widział gdzieś ktoś?? 👀
happiowa dostaniesz nowe białe pikeur z szarym lejem za ok 300zł

azbuka Ja mam euro-stary softshell z krótkim lejem  💃
Dramka serio? Możesz coś podlinkować? :kwiatek:
Dramka, fajnie. A skąd masz?  😀
czy bryczesy ES Hunter Mix to raczej grubsze są chyba?  🤔
Huntery są różne..

Azbuka
z allegro za 150zł  🤣
tunrida Dlaczego chcesz Pikeury w rozmiarze 46????
Przecież dziewczyny piszą że Pikeury są mniejsze od Felixów, a skoro nosisz 44 Felixa to powinnaś wziąć mniejsze Pikeury. Spójrz na pierwsze posty na tej stronie
Petit   😁
Dramka, no to mi pomogłaś  😁
Perlica wiem  😁  :kwiatek:

Kupiłam sobie sztruksowe animo  💘
Ja zrozumiałam, że Felixy 44 są takie jakie są. ( wymiary podałam)  A Pikeury 44 są MNIEJSZE. Czyli wezmę Pikeura 44 i się nie dopnę, bo spodnie będą mniejsze.
Jeśli spodnie są mniejsze, to muszę wziąć rozmiar większy.
Dobrze zrozumiałaś 😉 pikeur 46 będą jak felix 44
Pikeur zimowe 46 są jak Felix zimowe 44. A te są jak zwykłe Pikeur 42. A Pikeur 42 są prawie jak Fair Play 40. haha
I bądź człowieku mądry i kup se gacie na konia.  😁
nie jak zwykle 42 😉 44 felix sa jak 44 lugany zwykłe  😀
Tak czy inaczej nie jest to proste. Bo producenci mają różne rozmiarówki. A jak do tego dochodzą jeszcze nie rozciągające się materiały zimowe, to już w ogóle zaczyna być wesoło.  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się