Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)
Epikea z tego co wiem to jeszcze Garnier Fructis Volume Restructure:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31000 😉
A garnier avocado/karite jest d/s czy b/s?
Każdy olejek Alterry nadaje się do olejowania?
Bay avocado/karite jest d/s. Za granicą można dostać także wersję b/s, w Polsce jej nie ma, a szkoda.
A lepiej tego garniera, czy Alterre granat? Do tej pory mialam alterre ale może garnier tak samo dobry/lepszy?
Cos chyba nie widze zbytniej roznicy w moich wlosach. 🤔
Poza tym, ze na drugim zdjeciu mam nierozczesane wlosy.
Wieksza objetosc?
Bay miałam Alterre, teraz mam tego garniera i uważam, że są porównywalne. Obie są w dobrej cenie, treściwe, umożliwiają rozczesywanie i mają dobry skład.
Chociaż osobiście chyba jednak odrobinę wolę garniera 😉 Alterry używałam zwykle jako maskę (pierwsze O) lub jej składnik, nie przepadałam jakoś za nią w roli drugiego O. Natomiast Garnier odpowiada mi w obu rolach no i moje włosy bardzo lubią karite, masło shea i tym podobne 🙂
O olejkach się nie wypowiem, bo nie używałam.
Krupnik na pewno widać, że są dłuższe i wg mnie objętość też jest większa.
A mi dziś pani w sklepie powiedziała, że mi urosły włosy ,,takie ładne i długie" 💃
Szkoda tylko, że dalej wypadają 😵
A ja poszalałam przez ten weekend... Chyba miesięczny odwyk mnie czeka. 🏇
A ja zdecydowanie bardziej lubię Alterre. Garnier nie robi z włosami nic. Poza tym nie da się jej zmieszać z Artiste, bo się waży. Nie kupię ponownie
Krupnik jest różnica 😅
Właśnie w objętości.
ja na wrażenie, jakby Alterra była stworzona idealnie do moich włosów. strasznie mi pasuje i żałuję, że wcześniej jej nie dorwałam 😀 😍
Krupnik., ja tam widzę różnice, dużo fajniej wyglądają 🙂
Co do odżywek Alterry, czy oprócz tej z granatem, pozostałe też mogę dowolnie używać?
Czy ja dobrze widzę, że z moich włosów da sie wyciągnąć loki? Całe życie egzystowałam w przekonaniu, że sa proste jak druty, dzisiaj zrobiłam zdjęcie i się zdziwiłam.. 🤔
Bianca, loki może nie, ale fale 🙂
Krupnik, imo lepiej wyglądają, ale mogą się dużo ładniej kręcić. Postaw na stylizację 🙂
Zresztą, co wy wiecie o objętości 😁
Moje włosy po proteinach wszelakich:
arivle W sumie o fale mi chodziło. :P
Dziekuje Wam, dobrze uslyszec czasem cos milego. :kwiatek:
arivle, no wlasnie one wygladaja w tej kwestii jak chca bo ja tak strasznie nie moge zniesc nierozczesanych wlosow! Jakos w weekend, jak nie bede wychodzic, poprobuje.
pomocy! Poszukuję dobrej odżywki jako pierwsze O i nic mogę znaleść :/ . Gloria pollena malwa-nie ma tego u mnie nigdzie, Isana z olejkiem wycofana, reszta zbyt treściwa i nie nadająca się do mycia...
Jakieś propozycje? Znalazłyście już zamiennik Isany, czy macie jeszcze zapasy 😉 ?
Czy ja wiem czy wycofana ta Isana, ja znów widziałam ją w Rossmannie tylko, że innym 😉
Jeśli chodzi o odżywkę do mycia, ja osobiście bardzo lubię Mrs. Potters
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52006 .
A Gloria jest tylko w Auchanie lub Simply.
Alaska dzięki, bo się dziś przyglądałam z Garniera jeszcze odżywce Cytryna i Glinka ale mnie nie przekonała
Gdzie Ty trafiasz te Isany?! Specjalnie dziś pognałam do Reala ale już nie było
PEG w składzie to też złe prawda?
Kurcze, a dziś je widziałam w Kauflandzie na Bratysławkiej 😉
Chyba chodzą tak za mną, bo nie mam zamiaru kupić 😉
niemożliwe 👿 byłam tam w zeszłym tygodniu i nie było 😵
[quote author=wiedźma link=topic=88123.msg1532642#msg1532642 date=1348499002]
A ja poszalałam przez ten weekend... Chyba miesięczny odwyk mnie czeka. 🏇
[/quote]
taaa...miesięczyny odwyk? ja już dla Ciebie powoli paczuszkę szykuję 😂
jestem złą włosomaniaczką- w weekend użyłam jakiejś turbosilikonowej odżywki syoss (nie miałam innego wyjścia). Dzisiaj włosy były koszmarne, w dodatku miałam problemy żeby w ogóle zmoczyć je na tyle, żeby dały się umyć 🤔
chyba zacznę w torebce nosić oprócz szczoteczki do zebów i tuszu miniaturę odżywki na takie okazje 😂
Epikea, PEG w składzie jest ok.
Ovca- to się znowu powymieniamy😉
Jeśli ktoś chce nosić włosy naolejowane na codzień i wstydzi się naolejowanych końcówek to polecam koka na na skarpecie! Siedzę właśnie z malinowym na długości i pachnotkowym na końcówkach i nic nie widać 😅
mam jakiś kryzys
Moje włosy nie są ani lepsze ani gorsze. Po prostu sobie są. Tłuszczą mi się dalej tak samo. Umyte rano wytrzymują 2 dni, umyte wieczorem tylko ten jeden dzień po myciu nadają się do pokazania ludziom.
Rosną jak rosły czyli średnio. Wypadają jak wypadały.
Do tego mam mętlik w głowie jakich odżywek - masek użyć. Jedyne po czym moje włosy wyglądają fajnie - to mgiełki i wszelkie psikacze. Po maskach/odzywkach mam w większości przyklap. Stąd nie wiem co kupić jak już wykończę to co mam teraz.
Wypisz proszę czego używasz, może coś doradzę.😉)
Używam generalnie:
do mycia Facelli
jako odżywki: L'biotica Biovax
mgiełkę z Jantaru
od wielkiego dzwona wcierkę w skalp Seboravit
mam też tak na wykończenie:
czasem na 1sze O maska Joaski z apt babuni jajko i rycyna - niestety ma poliquaternium
i kąpiel malinową dla włosów - też ma poliquaternium
Ja i dyfuzor- miłość od pierwszego użycia 😜
Lekko wilgotne i nieodciśnięte z glutka lnianego(plus Joanna mak i bawełna b/s) fale(potem aparat odmówił współpracy i się właśnie ładuje)
Ale ładne fale! 😀
Właśnie odebrałam paczuchę z biovaxami i jantarem, do odżywek było dołączone serum a+e używałyście?
Ale przegięłam z mgiełką miodowo-glutkową. Pół łyżeczki miodu stanowczo wystarczy na 100ml... Dałam całą i po spsikaniu dla utrwalenia zrobiły się w dotyku skrzypiące 😁 Ewentualnie to wina miodu, bo to taki nielejący się miód, o stałej konsystencji(w maskach spisuje się idealnie). Następnym razem spróbuję z lejącym się.
Więc ta mgiełka pójdzie jako nawilżacz pod olej 😎
Czy odżywka Artiste (różowa) jest jakąś mega bombą proteinową? Za każdym razem, jak ją nakładam na włosy (razem z Biovaxem do włosów wypadających, bo jest podobno emolientowa) to podczas rozczesywania mam włosy porównywalne do końskiego ogona lub struny (twarde, trudne do rozczesania, bardzo skrzypiące i sztywne), szybko się plączą i później trudno je rozczesać. A po biovaxie z keratyną moje włosy się tak nie zachowują...