żel, żele, podkładka, podkładki, futerko pod siodło

Angeel, pasuja 😉 tylko do tego nowego jakby bardziej.
No dobra, a w czym ten nowy żel jest 'lepszy' ? ;p
Angeel, on jest po prostu troche inaczej wykrojony. ale ktos mi mowil, ze uzywal starej wersji z dodatkami i nie bylo problemu z pasowaniem do siebie.
W zasadzie na tych dodatkach mi nie zalezy, tylko pytam, bo to jakby 'nowa wersja podstawowa'. I nie wiem, ktory bylby lepszy 😉
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
07 września 2012 22:04
Angeel zerknij na stronę 39 tego wątku, dawałam tam zdjęcia obu żeli acavallo do porównania i opisywałam różnice  😉
aniapa - dziekuje bardzo za podpowiedz  :kwiatek:
jako, ze dostanie sie do 39 strony tego watku, jest dosc pracochlonne, wklejam link do postu aniapa,:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,77.msg712247.html#msg712247
Dramka - no właśnie futro jest na tyle wdzięczne w pracy, że zdolności żadnych za bardzo nie potrzeba... 😁 Wszystkie krzywe ściegi  i tak przykryje futro  😉.
A natchnęłaś mnie właśnie ty , tym wyciętym glutem  😀. I w zasadzie to miał być żel podnoszący tył , albo tak wycięty jak ten twój . Tylko nie wiedziałam jakiego grubego potrzebuje, więc na próbę zaczęłam kombinować.
Ktos moze uzywa podkladke Passiera trapezius relief? Jak odczucia? Jak dopasowaliscie to do siodla, gruba jest?
Kupilam gluta Acavallo z tym bawelnianym podszyciem. Mam nadzieje, ze zda egzamin 🙇
czy ktos uzywa podkladki  NA siodło?

mam bardzo koscista.... i stubbena.moja cierpliwosc dobiegla konca.wiecznie obolale kosci,przetarta skora

widze,ze sa zele i futrzaki.szukam czegos wygodnego,co nie odparza.mialam podkladke amigo-niestety nie sprawdzila sie,bardzo cienka,wiec efekt jakby jej nei bylo 😕
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
16 września 2012 18:39
Mam pytanie do osób, które korzystają z mattesów, otóż jakie macie rozmiary swoich podkładek? Chcę kupić podkładkę pod siodło, które będzie pasowane w najbliższym czasie na mojego konia i wiem, że to będzie siodło albo 17 cali lub 17,5, czyli akurat pasowałby mattes M lub L. Czy L-kowy mattes nie będzie spełniał swojej funkcji pod siodłem 17'', lub bardzo źle wyglądał?? Będę wdzięczna za rady  :kwiatek:
ash   Sukces jest koloru blond....
16 września 2012 18:44
ja mam siodło 17,5 i mam Mattesa M. Teraz będę zmieniaś siodło na 17 i będzie pasowal na szczęscie
16 września 2012 18:46
Ash, a mogłabyś wstawić jakieś zdjęcie, jak on wygląda??
edit: w domyśle pod siodłem 😉
Ja mam pod 17" L.
16 września 2012 18:56
Makrejsza, proszę.
Mój koń w okresie swojej mega otyłości
16 września 2012 18:59
Dziękuję  :kwiatek:
ash ta podkładka jest za mała pod Twoje siodlo.
Siodło powinna leżeć pomiędzy obszyciami anie na futrze.
16 września 2012 20:14
Ne jest za mała. Na tym zdjęciu jak widzisz przod podkładki jest za bardzo wysunięty przez co z tyłu leży na futrze. Nie ja siodłałam, więc nie leży idealnie.
Na co dzień siodłam i widzę, że leży tylko na materiale. Przymierzałam L i była zdecydowanie za duża. Sporo materiału było widać.

Ma ktoś pomysł, jak umyć gluta Acavallo, który jest po prostu brudny? To jest taki tłusty brud, który sie przykleił, bo podejrzewam, że ktoś go wcześniej kładł bezpośrednio na grzbiet i nie mył. Nie jest to ani zżółcenie, ani klejenie, po prostu syf 🙄 Próbowałam już mydłem, płynem do prania, płynem do mycia naczyń i takim psikaczem do np. tłustych patelni. Nic nie działa 🙁
pralka  🤣
16 września 2012 21:15
Ash, jeszcze jedno pytanie: To jest podkładka o profilu ujeżdżeniowym, czy skokowym??

Ma ktoś może doświadczenia, jak to ze skokowymi jest??
16 września 2012 21:40
ja mam wszechstronną. Powinnam wymienić na DL wraz z wymianą siodła, ale olałam to.
Teraz siodło będzie 17', więc będzie ideał.
16 września 2012 21:45
Jeździłaś z tą podkładką w Twoim byłym Wintecu 2000??
16 września 2012 21:47
tak, w 2000 i Contourblocku.
16 września 2012 21:50
Czyli już będę miała punkt odniesienia, dzięki 🙂
Mattes L  mi się nie podoba pod siodłem 17, wiem bo mam, pod 17,5 koleżanki leży jednak lepiej

Makrejsza pod 17 można brać Mki, ale pod 17,5 musi być Lka. Ja mojego mattesa L używam pod naprawdę sporą ilość siodeł, i Mka była by pod wszystkie za mała.

Mam ujeżdżeniówkę 17 i też mam Lkę. I nie widać żeby była za duża. Mki są naprawdę malutkie.
mam 2 siodła 17 i podkładkę L, M ka byla zdecydowanie za mała, a pod ujeżdżeniówkę to nawet L jest na styk, tyle że to jest vs więc może dlatego inaczej się układa  🤔
Ja się ciesze, że mam L pod 17", bo zależało mi żeby siodlo nie leżało na futrze.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się