Bryczesy

Od razu mówię , ze zdjęcie zapozyczone🙂
No kurde 80 kg na faceta to nie jest "chudy".
Mój mąż jest chudy i na niego dostać portki jeździeckie to wyzwanie - 182 cm wzrostu (ale gira długa więc raczej jak na osobę o wzroście 186) i uwaga 67 do 69 kg wagi. No i znajdźcie coś na taki zadek  😵
Jodpury nie dla początkujących (tak mi się wydaje) bo jednak trzeba umieć na tyle dobrze nogę trzymać coby się w kostce od strzemion nie pobcierać- poobijać.
Passion   Quality is not an act, it is a habit.
05 września 2012 14:44
Palemka bryczesy RTS/Passion mają lej, który z jednej strony wykończony jest skórą syntetyczną natomiast z drugiej posiada delikatną frotę. Jeżeli masz fotki swoich ES'ów od strony wewnętrznej to udostępnij proszę - jestem ciekawy na jakie rozwiązanie kwestii leja w tym modelu zdecydował się producent.

kotbury ok, przyznaję przy Twoim mężu nie jestem chudy. 😀 Nadal uważam, że da się znaleźć jeśli dobrze poszukamy - no i zawsze można "szyć na miarę".
Postaram się zrobić, ale mnie to wygląda na materiał.

Ej-no weźcie, co to jest 80kg dla faceta 186 wzrostu, ja tam lubie takich 😉
Passion Nie wyobrażam sobie bawić się w szycie na miarę

Palemka
Też jestem ciekawa tej fotki bo Ja jeszcze nie spotkałam się z podszytym lej w euro-starach  🤔

kotbury
Mój mąż ma 182cm i waży ok 70kg. Dzisiaj zawiozłam do przeróbki bryczesy euro-star które mu kupiłam  😵

A propos panów w jodhpurach..
05 września 2012 16:13
Dramka a co zlego jest w szyciu bryczesow na miare? Wiele osob nie ma wyboru, maja specyficzna urode i zamiast jezdzic w zle dobranych spodniach decyduja sie na taka wlasnie usluge.

Moze jako producent bryczesow nie jestem dobrym przykladem, ale nawet gdybym nie byl to pewnie i tak zdecydowalbym sie na bryczesy szyte na miare, bo mimo moich 80 kg mam bardzo szczupla figure i dlugie nogi. 🙂
Jest taki wybór teraz bryczesów, że można coś sobie dopasować (młodzieżowe, przedłużane)
05 września 2012 16:26
Dramka o ile na mnie po dluzszych poszukiwaniach mozna by znalezc w miare dobrze dopasowane spodnie to na pana 182 cm, 67 kg, ktory bedzie pewnie mial dlugie, chude nogi nie wybierzesz spodni, ot tak! Jak juz wczesniej wspominalismy, na facetow takiego duzego wyboru nie ma. A co dopiero ma powiedziec wspomniany przeze mnie Pan o wzroscie ponad 200 cm i wadze ponad 130 kg?

Po prostu - dla niektorych bryczesy szyte na miare to chec posiadania czegos unikalnego, a dla innych jedyna mozliwosc dostania odpowiedniego rozmiaru. 🙂
Ja dla takiego Pana bym nie uszyła bryczesów..

Istnieją małe bryczesy męskie przedłużane np. 94, 98 😉
05 września 2012 16:44
Dramka dlaczego bys nie uszyla? Wiesz, nie kazdy ma wplyw na to jak wyglada, tymbardziej ze ow Pan nie jest osoba bardzo otyla, przy tym wzroscie wyglada po prostu proporcjonalnie.

Mysle, ze nie odwazylbym sie dzielic ludzi na tych ktorzy moga jezdzic konno i na tych ktorzy nie powinni...

Co do przedluzanych 94 i 98 - dla mnie 94 sa za ciasne w lydkach (poza jezdziectwem duzo biegam), a 98 sa za luzne. Tak jak pisalem, kwestia potrzeb - jedni poradza sobie wybierajac sposrod ogolnie dostepnych spodni, a inni zdecyduja sie na wlasny szablon.
Myślę że nie będę dalej ciągnąć  🚫

Natomiast moja krawcowa działa cuda. Udało się skrócić bryczesy męża w stanie  💃
Ja na przykład szylam na miarę, bo chciałam mix kolorów leja i spodni, jakich nikt nie robi.
Czyli spełnienie idee fix 😉 model zaś był taki jakich wiele,
Dodofon, też myślę o takich na miarę. Mam dość "mocne" uda i wąskie przy tym łydki - wszystkie bryczesy praktycznie jeśli są dobre w udach to są za szerokie w łydkach i pasie. Powoli myślę nad uszyciem na miarę takich codziennych.
Ja też bym mogła wziąć na miarę, ale chciałabym, by były zarąbistej jakości. I bałabym się, że jeśli jakość nie będzie taka zarąbista, to potem a) nie oddam takich do sklepu, bo jeśli szyte na miarę, to ich nie wezmą b) może być trudniej sprzedać
I to mnie zniechęca do zakupu.
epk mierzyłaś mondega lub nowe Euro-stary?

Tunrida
Dokładnie  😉 Poza tym podobają mi się te bajerki w pikeur i euro-star  😡
Ja bym chciała takie jak Pikeur Candela, ale węższe w łydkach i całe czarne z czarnym lejem.  😍 Tylko jeans musiałby być jakiś fajny....
Niestety micro lepiej się układa niż jeans. Ale nie lepiej czarne micro?
Micro na jesień? Mam 2 pary czarnych micro i mam ich dość.

Chciałabym czarne jeansy. Tym bardziej że jeans jest grubszy i fajniej wyszczupla obciskając- np na brzuchu. Jeansowe Candela układałyby się bardzo dobrze, gdyby po prostu nie miały takiego głupiego kroju z za szeroką łydką. Może dlatego, że mam przedłużane?  😲
Im większy rozmiar tym większe na łydkach 😉 Ale zawsze można zwężyć, Ja tak robie.  🤔wirek:
dupa....rozmiar mam taki sam i wszystkie bryczesy mam w takim rozmiarze i TYLKO Candela tak odstaje w łydkach.
Znalazłam taki opis z bryczesów Euro stara:
Dane z metki: "Zaawansowany technologicznie materiał X-DREAM jest połączeniem czystej bawełny i mikrowłókien, jest zaprojektowany na potrzeby sportu wyczynowego. X-DREAM łączy komfort noszenia czystej bawełny z zaletami nowoczesnych włókien. Bawełna sprawia, że materiał jest oddychający a mikrowłókna zapewniają transport wilgoci na zewnątrz."
🤔 🤔

Wygląda na to, że X-dream to nie model 😉. W opisie było jeszcze , ze lej wykonany z welurowej skórki...
To a propos moich wcześniejszych wynurzeń 🙂
06 września 2012 08:34
Tunrida brak możliwości bryczesów, czy ogólnie towarów szytych na miarę wynika z opierania się o prawo dotyczące zakupów w internecie i faktycznie wiele firm z tego prawa korzysta - sam walczyłem o to z producentem rolet. 😉

Jeżeli jednak chodzi o spodnie szyte na miarę, to raczej nie wyobrażam sobie jaka firma miałaby Ci powiedzieć, że nie możesz ich zwrócić i wciskała Ci je na siłę. Często zdarza się, że mimo dokładnej instrukcji jak należy się zmierzyć przed zamówieniem takiej usługi klienci "wiedzą lepiej" i zdejmują miarę np. z innych spodni lub dodają/odejmują sobie po centymetrze. Potem dostają takie spodnie, okazuje się że nie leżą tak jak powinny i już z poprawnymi wymiarami odsyłają do nas gdzie są poprawiane. Na szczęście przy kolejnych zamówieniach podają już właściwe wymiary. 🙂

Za to jeśli mówimy o typowych zwrotach, to owszem zdarzyło się kilka takich par od początku istnienia marki i nie robiliśmy z tego powodu problemu wychodząc z założenia, że nikomu naszego towaru nie będziemy wciskać na siłę.  😉 A takie spodnie trafiają do działu outlet i znajdują klientów. 🙂

Palemka czyli X-Dream jest po prostu rodzajem materiału, coś ala nasz Micro-Tactel. A poza opisem nie ma nic więcej na temat tego leja? Np. składu surowcowego?
Passion- mi nie chodzi o niepoprawne zmierzenie się, bo z tym nie mam problemu.  😉 Ale o fakt, że mogą mi się po prostu spodnie jakościowo nie podobać, a obawiałabym się, że producent nie przyjmie ich z powrotem, tłumacząc, że "były robione na wymiar i teraz on ich nie sprzeda już nikomu"
Jeśli wasza firma przyjmuje zwroty, to super. Tak trzymać.
Bo NIC nie zniechęca mnie tak bardzo do zakupu, jak brak możliwości zwrotu. Czy to u firm, czy u osób prywatnych.
Przecież to tylko internet. Nie można pomacać, dotknąć, naciągnąć, przymierzyć. Dla mnie to normalne, że zwroty powinny być przyjmowane. Dobrze, że zazwyczaj są przyjmowane.  🙂
06 września 2012 09:29
tunrida podałem po prostu przykład powodów zwrotów. Tak jak pisałem kilka razy zdarzyło się, że klient po prostu odsyłał, bo coś mu się nie podobało albo po prostu patrząc na zdjęcia wydawało mu się, że będą wyglądały inaczej. Na ten moment zwrotów bryczesów szytych na miarę mamy mniej niż 1% zamówień i bylibyśmy niepoważni próbując wciskać na siłę produkt, który z jakiegoś powodu nie odpowiada klientowi...

...no i sami też kupujemy w internecie, więc wiemy jakie to irytujące. 🤣
dupa....rozmiar mam taki sam i wszystkie bryczesy mam w takim rozmiarze i TYLKO Candela tak odstaje w łydkach.

Ten problem występuje w jeansowych. Ale z tego co się orientuje nie robią czarne jeansowe candela 🙁

palemka X-dream to materiał nie model 😉
I z tych dwóch powodów mogłabym właśnie rozważać szycie na miarę.
No po tym opisie to już wiem, że to nie model 😂 A skład leja to czytałam, ale nie pamiętam, coś w stylu "polyu..." 🤔 muszę sprawdzić.
06 września 2012 19:17
Palemka pewnie polyuretan - typowy składnik skór syntetycznych. W takim razie jest to standardowe rozwiązanie z użyciem cienkiej warstwy syntetyku z podszytą lub podklejoną bawełną.
Ja po prostu nie miałam problemów z jakością. Bo wiedziałam dokładnie jakie bedą.
Wzięłam dwie pary bryczesow jednej firmy - Jeansowe i brązowe. Jeden model - dobry na mnie. Zmierzylam na zadku.
Powiedziałam - chce mieć materiał z tych a lej z tych.
I uszyli.
Passion lej czyli "inset" ,czy coś takiego... bo tu jest skład:polyamid, polyester, polyurethan.
Nie mogę znaleźć kabla do aparatu, żeby przerzucić zdjęcia 😡 ale to właśnie tak wyglada, jak opisujesz. Ciekawa jestem jak z trwałością będzie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się