Pielęgnacja ciała

cieciorka   kocioł bałkański
04 września 2012 22:25
zima, zwykle te włosy są jednak grubsze niż na nogach, ja na bikini miałam ustawioną wyższą moc niż na nogi.
Całe szczęście, dla większości z nas- są one ciemne, ale z drugiej strony, skóra też chyba im głębiej, tym ciemniej.

Dzionka, nawet na trochę ci się nie utrzymywało? Mnie na jakiś czas owszem, dlatego, jeśli będzie mnie stać, to może sobie fundnę takie czasowe rozwiązanie zamiast np woskowania :P

Poza tym, bolesne to dość jest, nic przyjemnego. Mnie obsługiwała bardzo sympatyczna pani pielęgniarka i zupełnie nie pamiętałam, że leżę z cipką na wierzchu dopóki nie przyłozyła lasera. Bum i ałałała 🙁.
Bez emli się nie obeszłam, po zabiegu siedziałam na wkładzie chłodzącym dopóki mnie ktoś nie odebrał samochodem. Po drugie po powrocie do domu trzeba zgolić zwęglone włoski, które haczą się niemiłosiernie o majtki i podrażniają zmęczoną i tak skórę... Pani pielęgniarka mnie kiedyś ubawiła, kiedy widząc mnie zmaltretowaną powiedziała "to dzisiaj jakby co, to nic..." czy jakoś tak, ale poprawiła mi humor.
cieciorka, u mnie efekt był tylko po diodowym - z 3 tygodnie nie miałam ani pół włoska na łydkach. Po IPLu totalnie nic, od razu wszystko po staremu odrastało... Fakt, bikini nie należało do najprzyjemniejszych, brrr. Najgorzej jak się jakiegoś włoska przegapi przy goleniu i laser go spala - ból straszny!
A ja myślałam, że laser, to komfortowo, bezboleśnie  😵 Chyba jednak nie ma idealnego sposobu na pozbycie się włosów :/
No nie ma. Ani na pozbycie się włosków ani na nie zajście w ciążę 🙂
Ostatnio zaczęłam rozmyślać o żelach pod prysznic jakich używam. Chciałam zrezygnować z sls i znaleźć coś niedrogiego co jest łagodne i nie wysusza skóry. Bd fur mama, który nie pasował moim włosom jest do ciała całkiem ok, tylko jego zapach jest dla mnie nie do zniesienia. Tęsknię za ziają kakaową, potrzebuję coś co pachnie tak samo szałowo i jest łagodnym myjadłem  🤔
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
23 października 2012 12:35
honey, a original source? Ja tam w składy nie zaglądałam, ale zapachy mają obłędne 😍
Zu, niestety składowo nie robią szału, mają SLS i inne fajne rzeczy aaaaaale ten zapach  😜 teraz kupiłam cytrynowy, wcześniej malinowy i czekoladowy - myślałam, że oszaleję, całe dnie bym tylko w wannie kwitła  😜
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
23 października 2012 13:00
To szkoda 🙁
Ale jak narazie nie widzę sensu się tym martwić-krzywdy mi na pewno nie robią, a wąchać mogłabym je bez przerwy 😀
Mi też krzywdy jako takiej nie robią, ale jednak silny detergent bardzo wysusza mi skórę, co totalnie mija się z celem  🙁
original source czekolada/pomarańcza ostatnio króluje u mnie w łazience, pachnie jak delicje pomarańczowe 😜 😜 ja żadnego wysuszenia nie zauważyłam, a mam naprawdę suchą skórę. tylko, że zawsze po kąpieli w ruch idzie balsam do ciała 😉 ostatnio kozie mleko z ziaji, super jest i szybko się wchłania
Ja po każdej kąpieli używam jeszcze oliwki do ciała, ale po większości żeli potwornie swędzi mnie skóra, do tego wysycha na wiór (ale co jakiś czas dla zapachu używam kakaowego żelu :P)
Ja od siebie polecam Sanosan szampon i płyn do kąpieli. Łagodny, pachnie dzieciowo, świetnie się pieni i w końcu nie sypie się ze mnie biały pył, a mam bardzo suchą skórę.
Do dostania w aptekach doz
Dziękuję, ale u mnie dzieciowy zapach jest jednak bardzo dużym problemem 🙁
honey, a Facelle? Dla mnie ma zupełnie neutralny zapach.
honey, a original source? Ja tam w składy nie zaglądałam, ale zapachy mają obłędne 😍

Szkoda tylko, że tak krótko zapach utrzymuje się na ciele.
Znacie jakieś preparaty na wrastające włoski? Mam beznadziejne miejsce pod samym pępkiem, gdzie wrastają mi włoski - robią mi się rany, dłubię tam i w ogóle dramat.
ash   Sukces jest koloru blond....
24 października 2012 11:21
Dzionka ja tak mam na łydce w jednym miejscu i też cholera dłubie  🤬 🤬
Robie peeling raz w tygodniu i dupa! Nie pomaga!
Ja też robię peeling w tym miejscu i nic, nie działa - te włoski są tak głęboko, że normalnie żywe mięcho widać, a włosek i tak schowany... Nie wiem co z tym robić, już mi się blizny normalnie robią...
A uzywalas Folisanu?
polecę codzienne szczotkowanie się na sucho przed prysznicem. ja akurat mam szczotkę ze sklepu jeździeckiego 😁, ale są też do kupienia takie specjalnie do ciała. świetnie złuszcza skórę. potem tylko wystarczy lekki peeling pod prysznicem i oliwka. skóra jest jak pupcia niemowlaka
dziewczyny, kupujecie pastę cukrową na allegro? bo chyba w drogeriach raczej nie można ich dostać? 👀 macie jakąś sprawdzoną? robiona samodzielnie mi kompletnie nie wyszła 🤔
Ja kiedyś kupiłam i była do de. W konsystencji ani trochę nie przypominała tego, co ma kosmetyczka w salonie  😁
ash   Sukces jest koloru blond....
30 października 2012 07:18
polecę codzienne szczotkowanie się na sucho przed prysznicem. ja akurat mam szczotkę ze sklepu jeździeckiego 😁, ale są też do kupienia takie specjalnie do ciała. świetnie złuszcza skórę. potem tylko wystarczy lekki peeling pod prysznicem i oliwka. skóra jest jak pupcia niemowlaka

na sucho przed prysznicem? taką szorstką szczotką?
zen, a cóż to i czy działa 🙂?

cavaletti, ale to tak codziennie trzeba? Działa na wrastanie?
Płyn na wrastające włosy. Działa 😉 Dość dobrze niestety wysusza skórę, więc ja go stosowałam później punktowo, patyczkiem do uszu. Najpierw przecierałam wacikiem, ale skóra niepodrażniona wrastaniem ostro protestowała. U mnie Folisan się sprawdził na tyle, że, odpukać, od 2 lat już nie mam problemów z wrastaniem włosków. Może i Tobie pomoże :kwiatek:
zen, o rany, z nieba mi spadłaś! Kupię na pewno, polecę jutro do apteki. Dzięki 🙂
Nie wiem czy będzie w aptekach. Ja dostałam u kosmetyczki na próbę, a później zamówiłam na allegro. Mam nadzieję, że Ci pomoże :kwiatek:
ash, Dzionka, u mnie na wrastanie podziałało, ale faktycznie "szoruję" (na sucho) codziennie. Szczotka jest dosyć szorstka, taka zwykła końska włosiana 😉
dzionka, Pilarix krem - najlepszy na wrastanie. Zapobiega i pomaga goić to co już wrosło.
honey i inni suchoskórowcy - http://www.bioarp.pl/pl/c/Zele-pod-prysznic/165
całkiem całkiem. W każdym razie skóra nie zareagowała źle, wysuszona nie jest. Producent deklaruje w składzie brak - SLS, SLES, parabenów, silikonu, lanoliny, formaldehydu.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się