prawko

nostril   be your own kind of beautiful
29 sierpnia 2012 19:29
gratulacje!!!!😀 już masz to z głowy🙂
remendada Gratulacje! 🙂 teorie mam już za sobą 😅 7 września egzamin praktyczny  👀
bandolavs20c, ale macie króciutkie terminy!

Dzięki i trzymam kciuki!  💃
remendada no czeka się dość krótko, i miałabym już wszystko dawno za sobą gdyby nie to, że 2 tyg czekałam na moje dokumenty z OSK, bo je zgubili  😤
A powiedzcie mi, jak to jest? Skoro testy (teoria) obowiązuje od momentu zdania pół roku, to jesli zdam np. 1.10 bieżącego roku, to mam je ważne do 1.04.2013?Mimo, ze od 1 stycznia 2013 wchodzą nowe zasady? czy z dniem 1stycznia wcześniej zdane testy się "anulują" i i tak trzeba zdawać na nowych zasadach?
jak ja zdawałam na początku tego roku, jak mieli zmieniać przepisy w tym lutym, to było tak, że zdana teoria była ważna przez te pół roku niezależnie od tego czy w międzyczasie wchodziły nowe zasady czy nie 🙂 mam nadzieję, że napisałam zrozumiale 😉
mery, zrozumiale napisałaś  🙂 Czyli jak zdasz teorię w grudniu 2012, to jest ważna do maja 2013.
I nie ma potrzeby zdawania tej nowej teorii, w tym terminie.
Czy odnośnie prawka na kat A jest oddzielny wątek czy tutaj można?🙂
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
03 września 2012 10:14
ovieha jasne, że można 🙂 (jest też wątek MOTOCYKLIŚCI)
Na wyjeździe zaliczyłam pierwsze jazdy dużym samochodem (opel vectra kombi). Nie było mnie tydzień, teraz wpadłam tylko na weekend i znów uciekam więc, żeby nie zapomnieć gdzie są pedały jeżdżę czym się da (oczywiście po mniej uczęszczanych drogach, parkingach itp). Nawet mój chłopak uznał, że nieźle prowadzę więc chyba nie ma dramatu.
Do końca kursu zostały mi 4 jazdy, później zapisuję się na egzamin 🙂
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie 🙂. Teoria przepadla mi i od prawie 2mc pauzuję z prawkiem i nie mam ochoty na razie się za to zabierać, także na spokojnie jeszcze wszystko przemyślę i w końcu się zdecyduję  :kwiatek:
Ech, ja wiem, że po drugiej jeździe cudów nie powinnam się spodziewać, ale szło mi tragicznie. Na pierwszej jeździe szło mi znacznie lepiej. Dzisiaj auto mi gasło przy ruszaniu, myliłam 3 z 5 i dziękowałam bogom za brak ruchu na jezdni. Dzisiaj jak wrócę do domu, to sobie rozpiszę chyba całą teorię jazdy, to może się jakoś pewniej poczuję za kierownicą.
Ale trafiłam na fajnego instruktora, który był bardzo wyrozumiały i cierpliwy - naprawdę podziwiam. Zrobiłam kilka skrzyżowań i rondek, może jutro nauczę się jako takiego wyczucia przy ruszaniu i hamowaniu. Godzina tragiczna. O 14 będzie zdecydowanie gorszy ruch niż o 20, jak jeździłam te 2 razy.
Mam wrażenie, że nigdy się nie nauczę jeździć... Ale może perfekcjonizm mi się włączył (i jak zwykle nie tam, gdzie powinien)
rozpisywanie teorii raczej niezbyt Ci pomoże... to niestety trzeba jezdzic, jezdzic i jeszcze raz jezdzic a o tak beda Cie inni na drodze zaskakiwac...
cavaletti,
nie biadol, będzie dobrze!  😀 nie rozpisuj nic, po prostu wieczorem zrób sobie hm..'rachunek sumienia' 😉 ,przypomnij najważniejsze uwagi instruktora i na to zwracaj uwagę na następnej jeździe. Z jazdy na jazdę będzie coraz lepiej!

uwiellllbiam jeździc samochodem  😅 dziś stuknie 16-ta h jazdy🙂
Po jakim czasie miałyście informację, że wniosek został przyjęty do urzędu?
Zdałam w zeszły wtorek, a tu brak danych w bazie.
Nie wiem, czy dzwonić, czy jeszcze poczekać.
04 września 2012 10:00
a ja dzisiaj nie zdałam i to z własnej głupoty bo egzaminatorka była cudowną osobą! 🤦No wymusiłam pierwszeństwo na rondzie! 😵 Kolejna próba 25 września także trzymajcie kciuki!!!
remendada ja miałam wniosek po 5 dniach w urzędzie, po 8 od egz było prawko do odebrania... ale to pewnie zależy od tego ile mają tego do zrobienia... a teraz pewnie wszyscy zdają, żeby się załapać na stare zasady! a płaciłaś już za odbiór? może zadzwoń i się dowiedź, czy nie musisz najpierw zapłacić? ja pół roku temu płaciłam za prawko przy odbiorze, a moja koleżanka w tym samym urzędzie(teraz) musiała najpierw zapłacić, żeby w ogóle zaczęli jej to wyrabiać... 😉
Mi zostało raptem 5 godzin jazd z instruktorem i przed urodzinami (5 paź) chcę zrobić egzamin. Będę zdawać na Bemowie.. I już zaczynam się stresować..
mery, o kurde, nie placilam  😀
Bo właśnie wydawało mi się, że zapłacę przy odbiorze.
Chyba się przejdę jutro do tego urzędu, albo chociaż zadzwonię.

Ale dzwoniłam dzisiaj do MORDU-u i babka mi powiedziała, że wnioski wysyłają do urzędu w piątki  😵, a ja zdałam we wtorek, czyli mogło jeszcze nie dojść.
dar, a można zdać przed urodzinami? zawsze byłam święcie przekonana, że trzeba mieć 18 lat

Dzisiaj było lepiej. 2 razy zgasł mi przy ruszaniu (pół godziny w korku), a tak poza tym to całkiem nieźle mi szło i dobrze się czułam za kierownicą 🙂 Dzisiaj miałam też łuk i było spoko. No i instruktora prowadzącego mam super, taki śmieszny jest 🙂
Jestem ciekawa, jak będzie jutro
Nie można zdawać egzaminu przed 18.
Kurs można zacząć 2-3 mies. przed urodzinami,ale sam egzamin można zdawać dopiero gdy się jest pełnoletnim. (nie wiem, jak z zapisywaniem na egzamin, czy też trzeba, czy nie)

edit:
Teraz dopiero zauważyłam, że dar nie pisała przed którymi urodzinami  😉

Tyle lat nie miałam prawka i było ok, a teraz nagle tak mi się spieszy  😂
Codziennie po 5 razy wchodzę na stronę  😂
cavaletti, mam już 18 lat, posiadam dowód osobisty.. 🙂
po prostu chcę zdać prawko tym samym dając sobie samej fajny prezent  🙂
Agnieszka   moje kulawe (nie) szczęście
05 września 2012 20:25
nostril nie martw się  :przytul:
Ja przez pół roku po zdaniu egzaminu miałam stałą tendencję do wymuszania pierwszeństwa na rondzie  😁
Mam prawko półtora roku, jeżdżę 5 razy w tygodniu do stajni, mam na koncie kilka dość dalekich wypraw po kilkaset km, a mój facet nadal wciska się w siedzenie pasażera kiedy ja prowadzę...
Powodzenia na egzaminie!
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
05 września 2012 20:31
remendada Gratulacje! 🙂 teorie mam już za sobą 😅 7 września egzamin praktyczny  👀

Ja również 7..Kurcze już sie denerwuję 🤔
Ja też strasznie nie lubię rond.
A kurcze jest to strasznie niebezpieczne  🤬
Tzn, te bez świateł, albo gdzie są tylko dwa pasy mogą być, ale na tych większych, troi mi sie w oczach  😤
Zaraz jak odbiorę prawko, jadę o 5 rano na wszystkie ronda w Krakowie  😁

Poza tym dzisiaj przyjęli wniosek  🏇
Agnieszka   moje kulawe (nie) szczęście
05 września 2012 20:49
remendada gratuluję i życzę szerokiej drogi 🙂
Uważaj tylko na samym początku samodzielnej jazdy, mnie kilka razy odtrąbili, poza tym nic się nie wydarzyło.
Oprócz nie wyrobienia w bramie na wsi u rodziców i niezauważenia 5 metrowej koparki zaparkowanej na terenie stajni, co poskutkowało za.ebiście zdartym błotnikiem  😁
06 września 2012 10:21
Agnieszka noga podskakiwała mi ze stresu na sprzęgle jak głupia! Nie mogłam jej uspokoić! Chciałabym mieć te nerwy juz za sobą...
lacuna trzymam kciuki 🙂 o której godzinie masz? Ja wczoraj miałam 2 godz jazdy doszkalającej i tak średnio zadowolona z siebie jestem 🙁  takie 2 głupie błędy zrobiłam. Jeśli uda się zdać za 1 to super, a jak nie to trzeba próbować dalej, choć zdawanie powtórne nie uśmiecha mi się :<

edit: literówki
Trlolololo nie zdałam 3 raz  😵 . I to znowu na placu. Normalnie można się zachlastać.
Miałam egzamin na 6 rano i egzaminatora, który ewidentnie śpieszył się na kawę. A jaki był szczęśliwy jak mówił mi, że mam wynik egzaminu negatywny. :/
[quote author=bandolavs20c link=topic=166.msg1508507#msg1508507 date=1346273421]

Ja również 7..Kurcze już sie denerwuję 🤔
[/quote] 

Ja także mam jutro... Jestem w takim stresie, że  😲
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się