telefony komórkowe

Karmelita ja mam iPhone'a 4s i jestem bardzo zadowolona. Działa szybko, nie zawiesza się, pisze mi się na nim bardzo dobrze, jest dużo darmowych aplikacji dostępnych w AppStore. Parę lat temu miałam Samsunga, wprawdzie nie dotykowego, ale był straszny - zawieszał się, ogólnie wolno działał, pozbyłam się go bardzo szybko. Mama miała ostatnio dotykowego Samsunga (nie pamiętam jaki model) i bardzo narzekała na niego, szczególnie na działanie dotyku (a ona jest z tych mało wymagających osób). Po tych przygodach Samsungom mówię nie 😉 Ale nigdy nie miałam kontaktu z Galaxy S 😉
In.   tęczowy kucyk <3
22 sierpnia 2012 22:09
Ja miałam kilka lat temu dotykowego Samsunga F480, porażka. Galaxy SIII jest zupełnie inny. Mam obydwa telefony obok siebie, poza wielkością nie ma różnicy (no dobra, Samsung ma lepszą jakość obrazu, ale na tak małym ekranie to i tak nie ma znaczenia...).
Mam iphona4 i zdecydowanie polecam. Jak już było wcześniej mówione - nie zawiesza się, jest dużo bajerów od gier przez programy graficzne do aplikacji do kont bankowych. Piszę się łatwo i przyjemnie (oraz co jest wielkim plusem) można wyłączyć autokorektę.
Jedyne co mi trochę w iphonie przeszkadza to to, że gdy się rozładuje, po podpięciu do ładowarki trzeba poczekać jakieś 5-7 minut, dopiero po tym czasie się włącza. Przeszkadza to np. jeżeli rozładuje się podczas ważnej rozmowy którą trzeba szybko kontynuować. Jednak jest to niewielki minus, który zdecydowanie znika przy tylu plusach tego telefonu 🙂 Domownicy mają Samsunga Ace i nokię lumię 800 - żadnego nie polecam. A z galaxy S II i III często mam w ręce i w nie ma porównania z iphonem. Bierz apple  😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
23 sierpnia 2012 08:13
Jedyne co mi trochę w iphonie przeszkadza to to, że gdy się rozładuje, po podpięciu do ładowarki trzeba poczekać jakieś 5-7 minut, dopiero po tym czasie się włącza. Przeszkadza to np. jeżeli rozładuje się podczas ważnej rozmowy którą trzeba szybko kontynuować

włącz sobie procentowe wykorzystanie baterii i jak widzisz 4-5% to profilaktycznie podłącz się do ładowarki i nie będzie niespodzianek...

u kilku osó,które mają Samsunga zaobserwowałam,że dotyk nie zawsze chce działać,przy odbieraniu połaczenia szczególnie - nie od razu,po kilku miesiącach używania...w iphonie nigdy,mimo,że to mój drugi i tego mam już rok,nigdy taka przygoda się nie zdazyła...i da się operowac telefonem w rękawiczkach jeździeckich,u mnie działa,ale tylko w Roecklach 😉 może chodzi o strukturę materiału 🤣

swoją drogą,bardzo jestem ciekawa,jakie fajerwerki będzie miała iphone 5...co jeszcze można wymyśleć?
Czy ktoś  z re-voltowiczów posiada LG L5? 🙂 Pora wziąc nowy telefon, a SE Neo V ani Live with walkman nie ma już w ofercie i jestem ciekawa jak spisuje się LG 🙂 

EDIT. Pojawił się problem znany pewnie wielu użytkownikom smartfonów... Wzięłam to Lg L5 i od wczoraj wykupiłam dwa darmowe nr, czyli -10 zł na koncie, wysłałam z 5 smsów, czyli około złotówki, siedzialam na necie przezdomowe wifi z wyłączonym pakietem internetowym, ściągnęłam facebooka, raz tyle co weszłam na muzodajnie i przyszedł mi sms, że jako użytkownik sieci PLUS mogę ściągać po 25 piosenek miesięcznie.

I stąd moje pytanie ...🙁 Co mogło zeżreć mi tyle kasy, że z 50 zł zostało 23 ?
Muszę napiasć post pod postem bo inaczej nie wejdzie temat na pierwszą stronę, a zależy mi na odpowiedzi 🙁 Przez godzinę leżakowania telefonu na stole znowu ubyło dwa złote  😡
transfer danych? posprawdzaj, może jakaś aplikacja używa internetu 😉
trzeba wylaczyc w ustawieniach transmisje danych🙂
transfer danych? posprawdzaj, może jakaś aplikacja używa internetu 😉

A jak to  się sprawdza;p
u mnie to jest ustawienia->sieci zwykłe i bezprzewodowe->odhaczyć sieć komórkową, ale ja mam htc. w ustawieniach na pewno natrafisz na coś związanego z internetem 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
31 sierpnia 2012 10:40
w moim LG mogę wysunąć z wyświetlacza z góry taki jakby panel gdzie mogę zmienić : dzwięk/ wibracja, wifi, itp. i jest własnie połączenie z siecią oznaczone 2 pionowymi strzałkami. Odznacz to.
hmm, niby transmisja danych wyłączona... może to ta jakaś durna muzodajnia;/ ale tylko raz w nią weszłam i to przyszedł ten sms, że mogę za darmo 25 piosenek ściągnąć. No nic. z 50 zł zostało 22.... ;( Lecę koło 13 do salonu Plus. Masakra tak oszukiwać ludzi i nie mówić o tych różnych zjadaczach kasy.

EDIT. u mnie nie ma tam połączenia z siecią🙁
A ja od wczoraj jestem w posiadaniu HTC cha cha 😀 Generalnie brzydal z niego, ale podobno bardzo funkcjonalny. I inny niż wszystkie 🙂
Dlaczego w moim HTC jeśli chcę dodać kontakt, klikam zapisz i wyskakuje mi "nie można zapisać kontaktu, błąd karty sim"? Podobno jest przepełniona(u góry mi wyskakuje wykrzyknik obok niej), ale to raczej niemożliwe, bo mam na niej marne 160 kontaktów. Na poprzednim telefonie nic takiego nie było. 😵
Ja też mam iphone 4s i nie żałuję ani złotówki jaką na niego wydałam... w końcu mam wszystko w telefonie (aparat dobrej jakości, kamerę, odtwarzacz mp3, możliwość podłączenia się do wifi...) - wiem, to wszystko mogłabym mieć w setkach innych telefonach dostępnych na rynku, ale jednak nie w jakości jaką oferuje Apple. Nie zawiesza się, jest prosty w obsłudze, wszystko przejrzyste, klarowne... Ogrom darmowych, przydatnych aplikacji do pobrania. Dziś wiem, że już nie chcę żadnego innego telefonu... :-))
Czy ktoś spotkał się w telefonie se wt19i z problemami z wifi?
Mam taki telefon od jakichś 3, może 4 miesięcy, wcześniej łączyłam się cały czas z jedną siecią, działała poprawnie, ale od wczoraj przy łączeniu pojawiają się tylko komunikaty, że trwa łączenie, potem, że rozłączono. Jest tak przy próbie połączenia z dowolną siecią.
Wiecie może co zrobić żeby zadziałało ? 😉
nancy, miałam tak na Xperii, okazało się, że poszła karta czy tam płyta główna. Naprawili w przeciągu tygodnia, tel był na gwarancji 😉
Szkoda, że nie obejdzie się bez oddawania do naprawy.
A przy oddawaniu telefonu do naprawy pracownik powiedział Ci czy to zepsuło się 'samo z siebie' czy to wina tego, że telefon gdzieś upadł albo coś podobnego?
mówili, że takie rzeczy się zdarzają. Chyba jakieś styki się przytopiły, najprawdopodobniej go przeciążyłam robotą 🤣 w sumie to stało się chyba po 2 tygodniach użytkowania, dbałam jak o jajko, podobno trafiła się jakaś trefna po prostu. problemu z naprawą nie było, oddałam do Plusa bo u nas w mieście żadnej siedziby ani serwisu SE nie ma, oni pokierowali to dalej 😉
Dzięki za odpowiedzi 😉
Też będę musiała podejść do plusa z moim, możliwe, że też fabrycznie nie do końca dobry.
Za waszą namową kupiłam Iphone 4s, jestem zachwycona!
Tylko mam pytanie do wtajemniczonych- co mam zrobić, żeby nie podawać mu nr karty kredytowej? Jak przeskoczyć ten krok?

edit. dobra, dałam radę ;-)
kusicie tymi iPhone'ami.

do tej pory najlepiej mi się współpracowało z s.omnią II, przez to, że ma windowsa i mogłam wgrać sobie soft ultra lite, który pozbawiony jest wszelakich pierdół samsungowych, a potem przez comandera zrobić wszystko manualnie. potem dostał go facet i teraz tyra, cały porysowany, żywotność mu bardzo spadła. ja dostałam galaxy ace, i po przerzuceniu się na androida różnica jest ogromna... możliwości manualnych dla osób, które same chciałyby postawić system praktycznie nie ma... jest za to przyjemny i intuicyjny. poza tym na androida jest masa różnych appletów. jakość wyświetlacza (niestety przez technologię) uważam za gorszą niż w Omni, która była niesamowita, zwłaszcza, że uzywałam do odtwarzania filmów, aparat też mniej mi się podoba w androidzie. może pora na iphone😉
Mam od pół roku galaxy sII, od początki noszę go w pokrowcu, który zasłaniał od przodu również boki ale góry i dołu nie zasłaniał. Na telefon chucham, dmucham, żeby mu się nic nie stało a jednak na srebrna obramówka z przodu na górze i na dole jest calusieńka obśrupana i wystaje spod spodu czarny kolor. Do tego na klapce robią się takie jakby pajączki i pęknięcia (mimo, że ta część cała jet pod pokrowcem). Z siostry telefonem dzieję się to samo.
Ma ktoś galaxy s2 i macie podobny problem? Czy może nam trafila się jakaś wadliwa partia? Bo domyślam się, ze reklamacji to nie podlega
A wytłumaczcie wy mi z łaski swojej jedną rzecz a propos iPhone. Mianowicie mam rzeczone "jabłuszko" kabelek USB i komputer z Windowsem. Tudzież "jabłuszko" Bluetooth i kompa z Windowsem. Będzie to to razem jedno z drugim działało tak bez żadnego dodatkowego oprogramowania, czy trzeba jakiegoś specjalnego soft'a żeby połączyć iPhone z kompem (Windows)? Chodzi mi tu głównie o przesyłanie zdjęć, filmów i muzyki (w obie strony). Z góry very very very much thank you!!!  🤣
korsik, chyba trafiła Wam się felerna partia. Mój też ma pół roku i nie dzieje się z nim nic. Tylna klapka, dzięki tym "kropeczkom" nie rysuje się zupełnie, a dodatkowo działają one antypoślizgowo. Nie robią się żadne pęknięcia, rysy, ta część telefonu wygląda jak nowa. Przód też dobrze się trzyma, ekran jest z na tyle mocnego tworzywa, że się nie rysuje. Telefon spadł mi kilka razy i mimo że staram się go oszczędzać i nosić w pokrowcach, nie zawsze to wychodzi, a mimo to żyje i sprawuje się świetnie.

Jaka srebrna obramówka? Mi nic nie odpryskuje, bo w tym modelu nie ma przecież nic srebrnego. Galaxy S2 są tylko w wersji całej czarnej (wiem, bo przy wyborze telefonu pytaliśmy o dostępność innych kolorów), nie pomyliły Ci się modele?

W dodatku, Muffinka, jeśli Ci to jeszcze potrzebne to znalazłam sposób jak zrobić, żeby przy pisaniu smsów w kontaktach nie było adresów z konta e-mail 🙂
fin, mam biały. Z przodu ma srebrną obramówkę, a tylna klapka jest ze zwykłego plastiku a nie chropowata.
[quote author=laparotomia_diagnostyczna link=topic=76.msg1526838#msg1526838 date=1347996781]
A wytłumaczcie wy mi z łaski swojej jedną rzecz a propos iPhone. Mianowicie mam rzeczone "jabłuszko" kabelek USB i komputer z Windowsem. Tudzież "jabłuszko" Bluetooth i kompa z Windowsem. Będzie to to razem jedno z drugim działało tak bez żadnego dodatkowego oprogramowania, czy trzeba jakiegoś specjalnego soft'a żeby połączyć iPhone z kompem (Windows)? Chodzi mi tu głównie o przesyłanie zdjęć, filmów i muzyki (w obie strony). Z góry very very very much thank you!!!  🤣
[/quote]

Instalujesz na komputerze Itunes. Z tym programem komputer sam będzie wykrywał iphona po podłączeniu. Przesyłasz muzykę, filmy, zdjęcia i inne różne aplikacje. Tak samo przez ten program aktualizujesz oprogramowanie telefonu lub przywracasz go do ustawień fabrycznych.
fin, mam biały. Z przodu ma srebrną obramówkę, a tylna klapka jest ze zwykłego plastiku a nie chropowata.

O jacie, to mnie zrobili w bambuko w Orange mówiąc, że są tylko czarne 😀iabeł: Ale to dziwne, że inny materiał został użyty. Próbowałaś reklamować?
korsik, ja miałam czarny i też miałam klapkę z plastiku, a nie z tego materiału, co fin. I też, mimo tego, że telefon nosiłam w sylikonowym pokrowcu na tylną część- jest ona totalnie pozdzierana. Więc to chyba wina materiału.
@Nefferet
A to darmowy program jest? Skąd da się go pobrać? No i pytanie zasadnicze, czy w praktyce nie ma z tym żadnych problemów (chodzi mi o to czy jest to program łatwy, przyjazny i bezproblemowy w obsłudze, czy raczej jest problem bo ciągle się wiesz, albo wyrzuca komunikaty "że się nie da"😉?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się