LUBLIN i okolice

Pociąg jedze szybciej, szczególnie odczuwalne jest to na trasie Lublin-Wrocław, ja często jeżdżę i w busie szału dostaję, bo jest tylko jeden postój, a jak niedaj jakiś wypadek po drodze to masakra  😵 wsiadam w nocy ok 21 a dopiero rano na miejscu jestem, 7 chyba... a pociągiem o 7 z hakiem po 15 jestem już we Wro. no i można się przespacerować a to duży plus pociągu 😉
Oj tam, oj tam 😉
Jeśli ktoś ma taką "fantastyczną" orientację w terenie, "cudowną" intuicję, to niech lepiej nie jedzie sam pociągiem 😉
Jak ja i Fin nie zgubiłyśmy się w tamtym roku, to i Ty byś dała radę 🙂 Wystarczy się spytać kogoś o drogę :P
konduktorze łaskawy zawieź mnie do Warszawy 😁
Oj tam, oj tam :P
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
22 marca 2012 15:20
Jasnowata też polecam pociąg, zawsze możesz kogoś zapytac z którego peronu jedziesz a zanim staniesz na dworcu warszawa centralna jedziesz przez długi i ciemny tunel (ja mam zerową orientację ale daje radę )
Jasnowata, nie martw się, pociąg tylko wydaje się być długi i przerażający, zgubić się w nim ciężko 😁
pony   inspired by pony
22 marca 2012 18:58
Contbus jedzie zdecydowanie najszybciej, zdarzało się w 2 godziny, nigdy nie jechałam dłuzej, niż 2,5. Najwygodniej jedzie się PolskimBusem (www.polskibus.com), ale około 3 godzin (jest wifi i gniazdko dla kazdego- nie marnuje sie czasu). Jakby ktos potrzebowal wskazowki co do poruszania sie po wawie- chetnie pomoge🙂
<nieaktualne, a nie wiem jak usunąć tego posta>
Mamy w Lublinie jakieś godne uwagi studio piercingu?  👀
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
10 kwietnia 2012 22:21
Sisisa a co chcesz robić? Polecam Valhallę, wszystko łącznie i intymnymi, ale jak chcesz powierzchniowy to raczej bym nie próbowała bo z tego co wiem nie mają zbyt wielu chętnych na to (a mało kilentów= mało doświadczenia  😉  )
jest w Lublinie jakaś godna polecenia kosmetyczka do której można pójść na peeling kawitacyjny?
yga   srają muszki, będzie wiosna.
18 kwietnia 2012 14:35
A dobre solarium?
Do zamieszkałych w Lublinie!

W jakiej dzielnicy mam szukać mieszkania, żebym nie musiała wstawać 3h przed rozpoczęciem zajęć? Mieszkanie dla studentów KUL i UM. Kompletnie nie wiem, jak się w tym wszystkim rozeznać. Domyślam się, że powinnam szukać na Śródmieściu?

...a może ktoś ma (bądź zna kogoś, kto ma) do wynajęcia kawalerkę?
Minimum na 5 lat 😉
ja bym dodała okolice Lipowej i Głębokiej może?
Tak samo jak fruity_jelly pomyślałam o Głębokiej, może jeszcze Filaretów, Sowińskiego itd.
Może jeszcze osiadle LSM - jest mnóstwo autobusów i trolejbusów do centrum, a na piechotę jakieś pół godziny (graniczy z ul. Głęboką). Ceny też nie powinny być duże, bo to w większości stare bloki 🙂
z Czechowa też jest bardzo dobry dojazd. Na uczelnię na piechotę mi zajmuje 20min, autobusem przy dobrych warunkach drogowych 7min, przy nie dobrych 15min 🙂
Wybieraj to, co blisko miasteczka studenckiego. 🙂
Polecam Wieniawę (mieszkałam rok, na UP 20 min piechotką), Śródmieście, Czechów (faktycznie super dojazd, lekkie korki z rana, a poza tym spoko), LSM- to dla tych, którym nie przeszkadzają blokowiska.
pony   inspired by pony
20 lipca 2012 10:40
Gavi, ważna kwestia- jaki wydział Kul? Bo są dwa, które leżą totalnie daleko od centrum- na Majdanku. Na pewno jest to Wydział dziennikarstwa i wydział pedagogiki i kulturoznawstwa o ile nic nie mieszkam.
I jest jeszcze KUL na Al. Kraśnickiej, przy samym szpitalu.
to ja jestem na tym głównym KULu, przy Alejach, a faceta mam po drugiej stronie, na UM 😉

Znalazłam mieszkanie na osiedlu Piastów. W sumie widzę uczelnię przez okno, więc nie jest źle, a samo osiedle wydaje się być bardzo spokojne i przytulne 🙂
Mieszkanko brane od wetki. Może to ktoś od Nas? 🙂

Dziewczyny, wielkie dzięki za odzew i pomoc!
A ja mam pytanie bardziej do osób z Białej. Szukam noclegów dla 3 osób od 10-12.08. (dwie noce) w okolicach Białej. Najlepiej, żeby cena była niższa niż 100zł /os/dobę.
Macie jakieś namiary, gdzie można przekimać? Dzwoniłam po agro, ale wiekszość zajęta, a w jednej cena to 300zł z okazji aukcji.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie w Lublinie stają busy startujące z Białej Podlaskiej z ul. Żeromskiego i czy w tym samym miejscu będę mogła od razu złapać busa do Rzeszowa? Jeśli tak, to do jakiej firmy należą te busy i gdzie mogę znaleźć dla nich rozkład?
A jeżeli ktoś orientował się w busach w Rzeszowie, to pytanie identyczne, ale z Rzeszowa do Strzyżowa. Będę wdzięczna niezwykle, czeka mnie długa i zapewne niewygodna przeprawa 3 busami :/.
04 sierpnia 2012 10:27
Ankers- nie odpowiem Ci na wszystkie pytania, ale bus z Białej Podlaskiej zatrzymuje się zawsze na wjeździe na główny plac w celu wypuszczenia pasażerów(koło kiosku i przystanku taksówek). Później startuje z przystanku busów bodajże nr 7 (dalej główny plac, po stronie lokali z kebabami,kiosków etc). Nie pamiętam dokładnie, ale są wywieszone rozpiski, plac do duzych nie nalezy więc nie jest trudno się połapać  😉
Ja dzisiaj wyruszam busem z Białej do Lbn to mogę Ci napisać z którego numerku dokladnie odjeżdza.
Trololo, w ogóle nie kojarzę tego placu, bo nigdy tam nie byłam, ale chodzi mi tylko o to, czy tam, gdzie zatrzymują się te busy z Białej, stoją też busy do Rzeszowa :kwiatek:
05 sierpnia 2012 12:16
Z tego samego przystanku gdzie sie zatrzymują (jednak nr 17) to na pewno nie, ale z tego samego placu, jak juz bedziesz to nie trudno sie połapać uwierz, więc chill. Jutro sie rozejrzę jak chcesz i Ci dam znać  :kwiatek:
yga, ok, poradzę sobie, najwyżej popytam ludzi 😉. Dziękuję :kwiatek:
ankers, nie wolisz jechać PKSem? Więcej miejsca jest w takim autobusie 🙂.
I do wyszukiwania połączeń polecam stronę www.e-podroznik.pl
20 sierpnia 2012 23:43
Dziewczyny HELP! Będzie któraś w okolicach PKP dzisiaj?  😵 Muszę się upewnić o pociąg do Katowic
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się