Wszystko do twarzy-czyli pudry,kremy etc.

cieciorka   kocioł bałkański
03 sierpnia 2012 21:29
Testowałam bare minerals i prawdę mówiąc jestem zawiedziona. Niby pani mówiła, że nakłada się mało i daje to delikatny efekt, a nałożyła dużo i było widać cały czas, że mam coś na twarzy. Prawdę mówiąc miałam nawet wrażenie, że pory są podkreślone! Brudziło i nie wyglądało naturalnie nawet jak w domu ściągnęłam nadmiar kosmetyku. Jedynie mgiełka matująca mi przypasowała. Test wchłaniania sebum zdały dobrze- poszłam biegać i po powrocie, choć spływało z całego ciała, nie świeciłam się na twarzy.
Averis   Czarny charakter
05 sierpnia 2012 17:38
Dziewczyny wypróbowałam metodę OCM (olej rycynowy + olej z Alterry) i jestem zachwycona 💘 Zobaczymy co moja skóra na to powie na dłuższą metę.
Averis, a nie chcesz spróbować jako bazowego jakiegoś pojedynczego oleju? 🙂 Ja coś Cię zapcha czy podrażni, to z takiej mieszanki trudno będzie wyłuskać winowajcę
madmaddie   Życie to jednak strata jest
05 sierpnia 2012 18:28
a mogę do OMC użyć olejku BD fur mamma?
madmaddie, możesz. Ale, [patrz post wyżej]
madmaddie   Życie to jednak strata jest
05 sierpnia 2012 18:37
cavalleti, dzięki  :kwiatek:
05 sierpnia 2012 18:42
cavaletti, szczerze mówiąc miałam zamiar tak zrobić, ale cóż- sklep gdzie miała nabyć olej ze słodkich migdałów. Podobno BD fur Mama jest niezły.
06 sierpnia 2012 12:32
cavaletti, a mogę sobie po prostu olejkiem rycynowym przecierać twarz? Co potem, spłukać, czy zostawić do wchłonięcia?
Gillian   four letter word
06 sierpnia 2012 12:48
ja od dwóch tygodni co drugi, trzeci dzień wcieram na noc olejek rycynowy w twarz. Efekt jest super, buzia gładziutka i bardziej "zdrowa" z wyglądu. Mnie nic nie wysypało, odpukać.
06 sierpnia 2012 15:29
cieciorka, pewnie możesz, chociaż sam rycynowy może wysuszać. W OCM to jest fajne, że gorąca szmatka otwiera pory, a gdy dołożysz do tego spłukanie twarzy lodowatą wodą, to skóra potem pieje z zachwytu- przynajmniej moja 😉 Ja muszę trochę zmienić proporcje na korzyść BD fur Mama, bo czuję, że moja skóra jest lekko ściągnięta.
06 sierpnia 2012 20:16
jak będzie wysuszać, to nawilżę w tradycyjny sposób 🙂
Czyli najpierw nagrzać wacik, przemyć i spłukać twarz zimną wodą?
smarujesz twarz mieszanką olei (cera tłusta 30% rycyny reszta bazowa, normalna 20%, sucha 10%). moczysz szmatkę z mikrofibry w gorącej wodzie, kładziesz na twarz i po chwili masujesz. i takie masaże gorącą szmatką 3-4 razy żeby dokładnie zmyć olej i wypływające sebum. potem chlup zimna woda żeby domknąć pory i nawet po tym nie musisz kremu używać.
przestrzegam przed używaniem rycyny solo - może bardzo przesuszyć
06 sierpnia 2012 22:54
No to dzisiaj źle zrobiłam 🙂 Po prostu przetarłam a potem lekko spłukałam. Twój opis to trochę za dużo zachodu dla mnie. Zobaczę, czy mój sposób przynosi jakieś efekty i najwyżej się poddam. I pozostanę przy wacikach. Zresztą jak testowałam gorącą i zimną wodę w wykonaniu mojego kranu, to szału nie było.
06 sierpnia 2012 23:00
cavaletti, zauważyłam coś wręcz przeciwnego 🙂
06 sierpnia 2012 23:06
Ja w sumie używam olejku rycynowego do natłuszczania skórek wokół paznokci i do rzęs- nie zauważyłam, żeby wysuszył mi skórę na powiekach.
06 sierpnia 2012 23:10
jedyne co to pieką mnie lekko powieki jak smaruję rzęsy. Pieką i są delikatnie zaczerwienione. Cała reszta gęby bardzo ok po rycynie.
06 sierpnia 2012 23:12
Ja na szczęście tak nie mam.
06 sierpnia 2012 23:12
zapewne za dużo nakładam.
07 sierpnia 2012 16:28
Mnie zdarzyło się nawalić tyle, że spływał, ale teraz nakładam delikatnie palcami niedużą ilość- wcześniej używałam zużytej szczoteczki po tuszu. Umytej rzecz jasna.

Sposób na idealne dłonie? Zrób komuś peeling 😀😀 mam teraz rączki jak pracą nieskażone. Nawet odciski po wiosłowaniu zeszły 🙂
Zostało nam trochę folii malarskiej po malowaniu kuchni, łatwo więc było zorganizować przestrzeń masażowo peelingową na łóżku :P Tylko peeling solny suchy, więc jednak trzeba odkurzyć, mimo że mieszałam z oliwą z oliwek.
Normalnie nie mogę się namacać własnych dłoni :P

Znalazłam eyeliner!!! Teraz się przekonuję, że jeden mi wystarczy 😉 Powiedzcie, że nieotwarte się też psują :P
cieciorka, nie kupuj kolejnego eye linera. Wiesz, że nawet te nieotwarte też się psują?
Scottie   Cicha obserwatorka
07 sierpnia 2012 17:37
Eeeee tam.... przecież jest Duraline  🤣
07 sierpnia 2012 19:11
cavaletti, dzięki 🙂

Scottie,  😤
nie boicie się stosować olejku rycynowego na twarz? Polepsza on porost i kondycję włosów.
07 sierpnia 2012 21:10
melduję posłusznie, że nie wyrosło mi żadne podejrzane owłosienie na gębie 🙂
poczekaj parę miesięcy 😉 pytam z ciekawości, bo brwi mi się po nim poprawiły i zaczęły rosnąć jak szalone
07 sierpnia 2012 21:25
profilaktycznie nie smaruję "wąsika"  😎 najwyżej będę miała bujną grzywkę na czole  😁
07 sierpnia 2012 21:36
Nie wiem czy to możliwe po tak krótkim czasie, ale minęło dopiero 6 myć a moja skóra w końcu ma jednolity kolor. Już nie jest pokryta czerwonymi plackami. Czad 😀
14 sierpnia 2012 22:14
Scottie, płyn do mycia pędzli taki se. W załączniku zdjęcia trzech najczęściej używanych pędzli- po myciu płynem umyłam je mleczkiem...
Może za krótko trzymałam w płynie?

Zrobiłam sobie puder ryżowy 😀 Na razie to tylko test. Matuje, trzyma się. Na razie na twarzy mam taką pizze 🙁 że nie będę jednak eksperymentować
15 sierpnia 2012 07:45
cieciorka, zdradzisz przepis?
15 sierpnia 2012 10:21
Ryż umyć, wysuszyć. Wrzucić do Termomixa, ustawić na tryb 10 i go! Ja wirowałam kilka razy po 10s. Nie dodawałam niczego, bo niczego nie mam- może jak w końcu się zbiorę do zamówienia ze sklepu z półfabrykatami to wybiorę też coś, co uzdatni puder.
Mogę ci taki utrzeć jak chcesz. Tylko serio- nie wiem jeszcze jak skóra na to reaguje tak na prawdę, ale z drugiej strony, prawie nic to nie kosztuje.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się