Kącik WKKW
[quote author=_Gaga link=topic=815.msg1480010#msg1480010 date=1343886521]
titina na MPS w Białym Borze Wag ukończył cross bardzo trudny wydolnościowo bez problemu (słynne białoborskie górki niejednego konia wykończą)... w dodatku na mecie miał jedne z lepszych parametrów i bardzo szybko doszedł do siebie. Skoki poszedł na czysto. Przegląd bez problemu...
Nie pisz zatem bzdur, bo to nieładnie...
Nie od dziś wiadomo, że koń jest dość słaby na nogach jak na 3 czy 4 * a "gorąca głowa" mu w tym wszystkim nie pomaga. Jednak pisanie, że nieprzygotowany uważam za co najmniej naganne :-/
[/quote]
Ale Strzegomia, chwilę po tym nie ukończył,...
Tu nie chodzi tylko o Waga, i Pawła, ...tu chodzi o to, że po IO,i Strzegomiu widać jak na dłoni, gdzie jest nasze miejsce w światowym WKKW...
Tak sobie wieczorem policzyłam, to na chwilę obecną, mamy 4 może 5 jeźdźców którzy mogli by rywalizować na IO,MŚ, i ani jednego konia. 😕
Ale Strzegomia, chwilę po tym nie ukończył,...
Strzegomia nie jechał... Znaczy jechał z założeniem jedynie czworoboku. Nie pisz zatem że nie ukończył, bo znów mijasz się z prawdą
Nikt normalny na miesiąc przez IO nie jedzie 3 gwiazdkowego crossu 🤔
_Gaga, podzielam Twoje zdanie,ale BB było po Strzegomiu,i BB pojechał 😉
Pewnie taki miał plan treningowy i startowy
Strzegom - ujeżdżenie, BB pojechać MPS i koniec startów do IO...
pewnie tak,po prostu niefortunnie zabrzmiało to Twoje ostatnie zdanie 😉
Fatk 😡 trzeba by umieć liczyć lub znać się na kalendarzu czy coś 😅
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg1480120#msg1480120 date=1343894464]
_Gaga, podzielam Twoje zdanie,ale BB było po Strzegomiu,i BB pojechał 😉
[/quote]
Co nie zmienia faktu, że nasze ,polskie WKKW, jest obecnie w stanie agonalnym, jeżeli jest inaczej, to proszę mnie wyprowadzić z błędu i podać przykłady wyników świadczących , że się mylę. 🙁
może i jest, ale nie wiem dlaczego obwiniany jest o to jedyny, który pojechał na IO... powinien sobie odpuścić? to, że tylko on się dostał, to nie jego wina. i słaby poziom też nie jest jego winą.
[jeżeli jest inaczej, to proszę mnie wyprowadzić z błędu i podać przykłady wyników świadczących , że się mylę. 🙁
proste: powrót Joanny Żuk i tegoroczne wyniki na Rabacji...
Facella do IO kwalifikacje uzyskały 2 pary. PZJ decydował kto jedzie (mieliśmy 1 miejsce)...
może i jest, ale nie wiem dlaczego obwiniany jest o to jedyny, który pojechał na IO... powinien sobie odpuścić? to, że tylko on się dostał, to nie jego wina. i słaby poziom też nie jest jego winą.
Gdzie go obwiniam, proszę pokaż? Dobrze, że w ogóle się dostał. za cztery latam ,może nas nie być w WKKW na IO wcale.
chociażby tym gadaniem, że koń nieprzygotowany...
_Gaga w takim razie zwracam honor i nie pojmuję, z jakiej racji tylko jedno miejsce...
z racji rankingu światowego i nie zagranej druzyny.
ja się na tej całej papierkologii nie znam i się w to nie będę wtrącać (-:
tu jest pilk,jakby kogoś to interesowało wyjasniający cały system kwalifikacji na IO,za równo drużyny jak i indywidualnych zawodników:
http://pzj.pl/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=501
chociażby tym gadaniem, że koń nieprzygotowany...
Tak masz rację, koń był świetny, przejazd super, tylko ten pech ciągle prześladujący Polaków.
Pozdrawiam
tak, przejazd był super, ukończyli na czysto i karne dostali tylko za spóźnienie, i to nie takie duże, bo były gorsze. i cross był, na moje laickie oko, bardzo trudny. nieprzygotowany koń by nie ukończył.
titina - ale skąd Ty wiesz czy był przygotowany czy nie? Siedziałaś z Pawłem w stajni? Patrzyłaś na treningi? Znasz założenia treningowe? Czy tylko sobie popatrzyłaś na 40 sekund przejazdu i wyrokujesz?
Titina, nieprzygotowany koń nie kończy crossu z czystym kontem za skoki i minutowym spóźnieniem 🙄
Edit. doprecyzuje : takiego crossu. Może się smyknąć na czymś niższym, łatwiejszym, ale jeśli oglądałaś transmisję, to chyba widzisz różnicę 🙄 Bardzo niesprawiedliwie dla p. Pawła Spisaka zabrzmiał Twój komentarz.
Macie rację, że to mogło tak zabrzmieć, ale też przeczytajcie moje wcześniejsze posty, nie chcę się powtarzać.. Zresztą to wielka szkoda, że zawodnik tego pokroju ,i tej klasy, nie ma dwóch ,trzech koni, na takie imprezy, szkoda jego talentu.
A Innych zawodnikow w PL to nie szkoda? ze brak nam koni seniorskich?
Małe sprostowanie mojej wcześniejszej wypowiedzi: kwalifikacje zdobyło 2 zawodników, ale ten drugi był dopiero 10 na liście rezerwowej FEI. Paweł miał więcej punktów i nie był na liście rezerwowej, a na liście 75 zawodników indywidualnych
Przepraszam za zamieszanie i wypowiedź, że to PZJ wyznaczał zawodnika... Do dziś byłam przekonana, że tak było :-/
Co do przygotowania i spóźnienia Waga - jak się okazało - lepiej było się spóźnić, niż zabić na pierwszym zakręcie - było ślisko. Wypowiedź w której mówi się, że "nie było w co jechać" mija się z prawdą (już nie moja na szczęście)... Kontuzja Waga na szczęście nie jest poważna a winić za nią należy jedynie stosunkowo kiepskie - po wielotygodniowych opadach deszczu - podłoże + pech.
Widział ktoś wyniki dzisiejszego ujeżdżenia z Malmo?
Tatiana Elzanowska i The blue Frontier - 55,90 pkt i 21 miejsce, 34. Jan Żmójdzin - Losterico 63,50 pkt, 37. Małgorzata Korycka i Bardo - 65,00 pkt.
Co ciekawe na miejscu drugim jest koń Havana Club - wyhodowany w Polsce, u nas znany był pod imieniem Nil J.
Jan Kamiński jedzie jutro. Podobnie jak Crazy i Natalia Wrona.
http://rechenstelle.de/2012/malmo/ Link do wynikow na zywo i list startowych.
a Natalia to chyba debiutuje w ***? trudny debiut sobie wybrała 😉
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg1489876#msg1489876 date=1344580038]
a Natalia to chyba debiutuje w ***? trudny debiut sobie wybrała 😉
[/quote]
tym mocniej trzymajmy kciuki 😅
trzymamy,trzymamy 🙂
ciekawe jak ekipa sobie poradzi na ME jutro 🙂 oby dojechali w pełnym składzie 😅
.....
Co ciekawe na miejscu drugim jest koń Havana Club - wyhodowany w Polsce, u nas znany był pod imieniem Nil J.
......
No jest na dużo wyższym miejscu ,niż nasi. To znaczy ,że jednak mamy dobre konie, które mogą konkurować z zachodnimi, kwestia tylko ich przygotowania.
Dodam tylko, że koń ten został wyhodowany, w kujawsko-pomorskim, podobnie jak Martini 😅