Zdjęcia Naszych Koni cz.V (sezon 2012)

Dzisiaj mamy 4 rocznicę z Pinką !  🏇  🥂
Pozdrawiamy cały wątek  :kwiatek:

wątek zamknięty
Jukiii - najlepszego  :kwiatek:

mtl - siwy przeboski  😍
wątek zamknięty
patid1220, modelem to on nie będzie 😁 Chociaż czasem, o dziwo, mu się uda nie zrobić miny, jak na tym zdjęciu (swoją drogą mi się kojarzy z tą emotką: ^.^) 😀
mtl, pięknie Siw wyszedł na tych fotach 😅 Więcej go tu wrzucaj!
Afrodyta8, wstawiłaś zdjęcie? Nie wyświetla mi się 🙁.
Jukiii, pierwsze zdjęcie - 😍 A co do rocznicy, to tak, jak już Cierp1enie pisała: wszystkiego najlepszego! 🙂
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
01 sierpnia 2012 13:40
mtl, dziękuję pieknie :kwiatek: Szkoda, że nie zostanie już taki, albo nie ściemnieje 😁
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
01 sierpnia 2012 13:55
Cierp1enie dziekujemy  :kwiatek:
wymodelowana bedzie wiecej  😁
Bischa ale masz wymagania  😂 najbardziej podobal mi sie chyba zeszlej jesieni (patrz fotka)  💘 teraz jest jasniejszy ale jeszcze sciemnieje potem znowu bedzie jasniejszy, on to kazdego dnia inaczej wyglada!  😁
wątek zamknięty
mtl, koń-kameleon 😁 Lubię takie!
wątek zamknięty
Nigna ogłowie to Solibel Comfort , Busse , ale osobiście nie polecam , chociaż z pozoru wygląda ładnie.
wątek zamknięty
Sorki za OT, ale po prostu nie mogę takiej radosnej twórczości przepuścić 🙁

AmaMiałam do czynienia w życiu z wieloma końmi i również w tym z wieloma ogierami. Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, że nie mogę sobie z koniem poradzić

No to wybacz, ale wbrew temu co piszesz, to jeszcze mało koni spotkałaś. Nie spotkałaś jeszcze ogiera, który połamał sobie żuchwę, bo tak intensywnie rzucał się na kraty, aby zaatakować sąsiada (wałacha). Nie spotkałaś ogiera, który podczas zawodów skokowych, mając wjechać na parkur między dwoma figurami koni, ma w radosnym poważaniu jeźdźca, po czym rzuca się na plastikowe koniki i je kryje. Nie spotkałaś ogiera, który w trakcie jazdy podniecony nie wiadomo czym wyprawia się, przestaje iść do przodu, a na każdą łydkę podnieca jeszcze bardziej, aż zaczyna strzelać nasieniem (uwłaczający widok, szczególnie jak na górze siedzi kobieta). Ja takich obrazków już trochę widziałam.

[b]AmaWiększość wałachów jest jak dla mnie bez charakteru.
Hmm, patrząc na moje stadko... Skwarek (wałach) - to jest esencja charakteru, pomysłowy, zadziorny, gadatliwy, ciekawski, pełen pomysłów - tych dobrych i złych, nie można się z nim nudzić. Cynamon (wałach) - koń wyzwanie, wymagający super myślenia nawet w najprostszych elementach pracy i obsługi, zawsze z pomysłem na postawienie na swoim, w który potrafi wsadzić godny podziwu upór i konsekwencję. Charakter ma pisany capslockiem 😉 Gryzol (ogier) - kompletna końska pipa, z maślanym okiem, pokojowo nastawiony do całego świata, stwarzający solidne podejrzenie, że popala po kryjomu marichuanę z uwagi na stopień harmonii z otoczeniem graniczący wręcz z medytacją - charakteru, w świetle takim jak piszesz, zero. Eno (ogier) słodkie i super łagodne końskie dzieciątko, w tej chwili prawie zupełnie pozbawione instynktu stadnego, pewnie do czasu. Złoty (ogier kuc) ustawicznie drące paszczę i ociekający testosteronem ogierzydło, które można ogarnąć tylko dzięki małemu wzrostowi. Z ogierzych cech charakteru najciekawsza jest niedotykalskość i odbijanie z zadu na każdą łydkę (cooo, mnieee będziesz dotykać??!?). Wątrobiany - miły i łagodny, dopóki nie poczuł przypływu hormonów na wiosnę i zdecydował, że po stajni będzie się przemieszczał wyłącznie na tylnych nogach. Już wałach 😀iabeł:

Widzisz tu jakąś regułę? Bo ja co najwyżej taką, że [b]każdy koń jest inny
. Nie ma schematów - jaja mogą bardzo przeszkadzać, a mogą tylko wisieć. Jajniki podobnie (no, może poza wiszeniem) 😉

AmaAle zwierze to zwierze, mogę tu podać przykład mojego kota, który po kastracji stał się jak maskotka, możesz go męczyć a on nawet pazurka nie wyciągnie ;p
Błagam, nie porównuj kotów do koni 😵
Dużo znasz kocurów, które z uwagi na posiadanie jajec są niebezpieczne dla samych siebie, albo dla obsługi? 😀iabeł:
Wiesz, chomików nie kastruje się w ogóle. Może wyciągniemy w takim razie analogię - po co w ogóle kastrować ogiery? Przecież każdy mógłby żyć w swoim akwarium jak taki chomiczek...

Racjonalny nick, a taka wypowiedź 👿

No nic, koniec OT - czas na powrót do tematu 😉

[b]Amarotsa,
no to czekamy na zdjęcia przystojniaka w robocie i pod siodłem 😜

mtl, ale światło na zdjęciach - magic 🙂 Mam ogromny sentyment do siwków.

patyczaq, fakt, Busse jakością jakieś szczególnie przeszałowe nie są, ale koń wygląda świetnie, bardzo mu to ogłowie pasuje 🙂

Kilka foto ode mnie - najlepsza stajnia na świecie 😜

Twarzowe zdjęcie:

I Karolkowa krągła pupa 😁

wątek zamknięty
quantanamera - jak ślicznie tam macie 😍, a krągła pupka bardzo ładna i do schrupania 🙂
wątek zamknięty
01 sierpnia 2012 15:39
Bischa ale masz wymagania  😂 najbardziej podobal mi sie chyba zeszlej jesieni (patrz fotka)  💘 teraz jest jasniejszy ale jeszcze sciemnieje potem znowu bedzie jasniejszy, on to kazdego dnia inaczej wyglada!  😁

No ja wolę właśnie te ciemniejsze, a najlepiej pięknie jabłkowite 💘
wątek zamknięty
Jukiii Szczęścia ! Jak najwięcej wspólnych lat Wam życzę !  :kwiatek:
quantanamera Jaki plac...  🤔zok: Piękne konisko ! Uwielbiam połączenia kary koń + biały sprzęt 🏇
wątek zamknięty
mtl
O mamo, ale Was długo nie było. Nieźle siwego pzrybyło  😍 Super wyglądacie 🙂
quantanamera
Ach, ach przepiękna stajnia, przepiękny koń (a w zasadzie cała ekipa) aż miło popatrzeć  💃 a Twoje komentarze do zdj., no cóż bezcenne  😁

U nas gorąco i parno jedyne sensowne rozwiązanie to moczenie odnóży  😁

wątek zamknięty
mtl hehe 3 i 4 zdjęcie jest świetne  😁
Jukiii pierwsze zdjęcie jest cudowne, życzę pociechy z czterokopytnej :kwiatek:

quantanamera no no jaki padok  😲 i ta krągła pupa 😀  wałachy bez charakteru  🤔  zgadzam się każdy koń jest inny
armara zazdroszczę, ja nie mam gdzie pomoczyć  🤔
wątek zamknięty
quantanamera , w pierwszej chwili się zastanawiałam czy to w Polsce , świetnie !  😍
armara konie widać bardzo zadowolone z takiego rozwiązania 😀 To jezioro , czy jakiś większy stawek ?
wątek zamknięty
armara ale macie fajne jeziorko/rzekę (?)
Ja najbliższy zalew mam jakieś 5 km od domu polami 🙂
wątek zamknięty
galopada_

coś mały ten Twój dzieciaczek  🤣 🤣 🤣
💘
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
01 sierpnia 2012 16:53
quantanamera  :kwiatek:
Bischa no to jeszcze kilka miesiecy i mój siwy ci sie przestanie podobac  😁
armara teraz jeszcze mu brzucha przybylo, ale pracujemy i zrzucamy  😁 dzieki  :kwiatek:
patid1220  :kwiatek:

wątek zamknięty
patyczaq
To rzeka, Pilica. Płytka teraz, wymacana wiosłem, z pokładu kajaka - da się nawet na drugi brzeg przeczłapać 🙂
pampera
Mamy szczęście co do lokalizacji, rzeka jest jakieś 700 m od stajni  😜
wątek zamknięty
wymodelowana Czy ten Twój rudy to ten sam Jawor, co stał na hipo w Sopocie mniej więcej w 2005 roku?
wątek zamknięty
Agaleon może jakbym go wyprała w pralce to by sie skurczył?  😉 😉
wątek zamknięty
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
01 sierpnia 2012 18:05
mtl bardzo ładne portrety  🙂. Mi najbardziej podoba się maść Twojego koń z teraźniejszych zdjęć  😜
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
01 sierpnia 2012 18:22
mtl bardzo ładne portrety  🙂. Mi najbardziej podoba się maść Twojego koń z teraźniejszych zdjęć  😜

szczerze mowiac to gdyby nie zdjecia to bym nawet nie zawuazyla ze kolor zmienia  😂
tak wygladal jako 4latek -> http://re-volta.pl/galeria/album/730
wątek zamknięty
quantanamera, ujeżdżalnia jak plaża... duuuuuża  😍
tak cichutko zapytam... dostałaś moje PW
wątek zamknięty
quanta, i koń, i miejsce obłędne 😍
armara, zazdroszczę! Sama chętnie bym z konikiem popływała 😀.
joakul, na 99% tak 😉. Dokładniej mówiąc, to nie jest mój, tylko go dzierżawię, więc nie wiem dokładnie, ale na pewno wiem, że wcześniej stał w Sopocie 🙂. Znasz go? 🙂
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
01 sierpnia 2012 19:19
Gryzol (ogier) - kompletna końska pipa, z maślanym okiem, pokojowo nastawiony do całego świata, stwarzający solidne podejrzenie, że popala po kryjomu marichuanę z uwagi na stopień harmonii z otoczeniem graniczący wręcz z medytacją - charakteru, w świetle takim jak piszesz, zero.

Hahaha rozbroiło mnie to zdanie  👍
Plac faktycznie imponujący
wątek zamknięty
ekuss   Töltem przez życie
01 sierpnia 2012 20:09
Rudzielec z dzisiaj 🙂  Całe 140 cm 😀

wątek zamknięty
to ja wstawiam z dzisiejszego terenu na Sabince, zdjęcia nie wyszły za fajnie

wątek zamknięty
01 sierpnia 2012 20:34
Ekuss mały 🚫 Przepiękna chałupka za waszymi plecami 🍴
wątek zamknięty
ekuss   Töltem przez życie
01 sierpnia 2012 20:52
Bischa Dzięki 😀 Za 12 lat skończy 100 😀

Żeby nie było  🚫

Foto-strzał telefonem 🙂

wątek zamknięty
patyczaq, przecudowny portret!

armara, ociekam zazdrością, super woda, aż mi się chłodno na samą myśl zrobiło 🙂 pod domem?

quantanamera, pupa super 😀

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.