kącik skoków

duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
01 sierpnia 2012 12:26
dzieki za wyjasnienie  :kwiatek:
ale ja sie tez o to pytam czy mozna sobie na takie c towarzyskie przyjechac i tak od kopa wystartowac? czy nikt nie sprawdzi czy jestesmy akurat na c gotowi??

tak hyc i juz c??  😲
duunia, tak można zazwyczaj....chyba nikt kto nie skacze na tym poziomie do C pchał się nie będzie bo albo zląduje po 1 przeszkodzie albo zrzuci wszystko co się da
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
01 sierpnia 2012 12:37
duunia, jak ktos nie lubi swojego konia,siebie i nie szanuje swojej pracy,to dlaczego nie? smiało,co nie jest zabronione,to jest dozwolone 😉

jeju,nie moge wysiedziec w pracy,bo mam ochotę wsiąśc na Etiudę 🙂 no tak fantastycznie ostatnio pracuje,że mam ochotę z niej nie zsiadać 🤣
01 sierpnia 2012 13:30
dzieki, czuje sie oświecona i nie zebym miala cos przeciwko towarzyskim, bo to świetna zabawa i także z drugiej strony furtka dla osób nie chcących płacic za sportowe badania i licencje i takie tam

policzmy:
licencja konia 70 zł
licencja siebie 70 zl
badania konpletne sportowe ok 250 zł = prawie 400

to juz duza oszczędność
dzieki, czuje sie oświecona i nie zebym miala cos przeciwko towarzyskim, bo to świetna zabawa i także z drugiej strony furtka dla osób nie chcących płacic za sportowe badania i licencje i takie tam

policzmy:
licencja konia 70 zł
licencja siebie 70 zl
badania konpletne sportowe ok 250 zł = prawie 400

to juz duza oszczędność

Gdzie wy na te badania chodzicie?  😲 Ja płacę 50zł. Ewentualnie kolejne 50 raz na rok u neurologa.

Ja wiele razy byłam na takich normalnych towarzyskich zawodach i na prawdę mi się podobało. I jeszcze się nie spotkałam aby ktoś skorzystał z okazji, że może jechac bez licencji i jechał nie wiadomo jakie konkursy..
01 sierpnia 2012 16:32
licencje 70? w nas na pomorzu chyba 60 zł...
to już ogólnopolska nie wydaje mi się w takim razie tak drogo...

u nas badania w ramach nfz są darmowe tylko dla juniorów.w całej Polsce chyba tak jest.
Ja płaciłam w czerwcu 60 zł za wizyte u sportowego i wypisanie zaświadczenia ważnego pół roku.

Towarzyskie mają większe wzięcie  😎
wrzucili dzisiaj listy startowe na sobotnie zawody. ZR + ZT (LL, L)
LL towarzyska- 35 przejazdów, LL-regionalna- 6 przejazdów  😂
w L niestety różnica prawie żadna 27:26 dla towarzyskich
01 sierpnia 2012 16:48
wow,jestem pod wrażeniem! listy startowe już w środę?szacun!
deborah   koń by się uśmiał...
01 sierpnia 2012 16:52
Ktoś, masz fotki że skoków na Etiudzie ?
01 sierpnia 2012 16:53
niestety nie.
ale pomyślę o tym.
ale nogi jak wisiały,tak wiszą 🤣
Ktoś ja też jestem w wielkim szoku  😲 w propozycjach było, że pojawią się w piątek. I zawsze pojawiały się w piątek rano, ewentualnie koło południa, a tu mi nagle kumpela dzwoni, że już są  😀
01 sierpnia 2012 16:58
Ją jej chyba nigdy nie widziałam więc nawet nie wiem ze wisiały..
01 sierpnia 2012 17:25
za swistek od sportowego ok-50-60 zł
ale wczesniej trzeba zrobic ekg wysiłkowe, badania krwi okuliste i cos tam jeszcze
wiec to daje taka kwote

tak jak badania wysokosciowe, całosc daje sume i juz  🤔
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg1479359#msg1479359 date=1343835160]
licencje 70? w nas na pomorzu chyba 60 zł...
to już ogólnopolska nie wydaje mi się w takim razie tak drogo...

u nas badania w ramach nfz są darmowe tylko dla juniorów.w całej Polsce chyba tak jest.
[/quote]

Ja jestem juniorem i płacę normalnie..

Ja za licencję dla siebie i konia płaciłam 80zł jako niezrzeszona. Jako zrzeszona zapłaciłabym z połowę..
A dużo wygodniej, bo u nas towarzyskie są rzadko..
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
01 sierpnia 2012 20:16
Ja za regionalna place 50 zl co roku, licencja konia 40 zl, podbicie ksiazeczki niestety juz 100 zl , kiedys bylo i 50 - i tak sobie roslo.

Zmieniajac temat takie dwa z ostatnich skokow:

01 sierpnia 2012 20:43
Ją jej chyba nigdy nie widziałam więc nawet nie wiem ze wisiały..

film sprzed równo roku...niestety nic nowszego nie mam  😵
dzieki za wyjasnienie  :kwiatek:
ale ja sie tez o to pytam czy mozna sobie na takie c towarzyskie przyjechac i tak od kopa wystartowac? czy nikt nie sprawdzi czy jestesmy akurat na c gotowi??

tak hyc i juz c??  😲

to, czy ktos jest gotowy na wyzsze konkursy weryfikuja najczesciej przejechane parkury 😉 duzo sie komus moze wydawac, ze juz jest gotowy, ze skoro w domu skacze przeszkody do konca stojakow, to moze CC pojechac. a wszystko weryfikuja zadania, z jakimi musisz sie zmierzyc na parkurze. i wtedy dowiadujesz sie, na co ty i twoj kon tak naprawde jestesci gotowi 😉
01 sierpnia 2012 20:51
a jak to u was jest na towarzyskich?
jest łatwiej i bardziej liberalnie? czy może jednak przez domorosłych parkurmajstrów bez uprawnień są to mistrzostwa świata w L klasie?
ciekawska amen. Ja w domu i 140 skakałam. A N klasa była dla mnie wyzwaniem. Ludziom się wiele wydaje, ale zawody a trening w domu to są zupełnie inne rzeczy.
AMEN  ❗

Ja to ciągle zastanawiam się po co ludzie w domu skaczą pojedyncze przeszkody 130 a na zawodach L nie kończą  😁
01 sierpnia 2012 21:11
konia sprawdzają 😁
Dla mnie zawody są dowodem przygotowania konia..

Ktoś Na wyższych zacznie nogi podnosić  😉
01 sierpnia 2012 21:42
Ktoś, może  i wiszą ale drąga nie tknie... nawet jak blisko to się wije ale nie tknie. fajna.
01 sierpnia 2012 21:47
Dramka, nie zacznie,skacze z kłębu do góry...ale co tam,na IO 125 czy tam 130cm stoi,da radę 😉

deborah, to byłą jej 2 Lka (pierwsza podczas wkkw była),pierwsza nasza wspólna...

po roku wiem,że teraz nie spóźniłabym się już...tam jechałam jak na tykającej bombie,teraz można jechać normalnie,bez obawy,że ucieknie po lądowaniu....fajna jest,dziś sobie Lkowy czworobok pojechałam...i wściekam się o ten odwołany Sopot 🙁
02 sierpnia 2012 06:32
Ktoś, no jak Etiuda spowodowała że nauczyłaś się czworoboku to musi być naprawdę niezła 😉
Jak koń nie tyka drągów to najważniejsze 😉

Moja też nie najlepszej techniki..ale muzyka nam w tańcu nie przeszkadza  💃
to jak to jest z tymi badaniami? niektórzy lekarze nie wymagają tych wszystkich laryngologów etc. a innni tak? czy ktoś zna lekarza w krakowie, który wypisze takie zaświadczenie bez wydawania na to 300zl?
02 sierpnia 2012 13:28
no własnie? zna ktoś??  🙇
i jak długo są one ważne? ja teoretycznie mogę mieć te badania wykonane nieodpłatnie(poniżej 24 roku zycia), ale to jakiś absurd z terminami jest. Laryngolog, okulista i inne takie.....a nałazić się chyba trzebaby z 3 miechy.
badania są ważne pół roku
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się